Päivitetty 15.04.2017

Kodin saanut koira: EEVERT (E-Team)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
ei kastroitu

 

13.6.2016
Kevät on raskasta aikaa eläinsuojelijoille. Kodittomia, puolustuskyvyttömiä pieniä pentuja löytyy tienvarsilta ja pelloilta lähes päivittäin. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät kaikkensa auttaakseen pentuja resurssiensa puitteissa ja osa niistä pääseekin turvaan heidän ylläpitämilleen tarhoille. E-Team on löydetty yhdessä emonsa Marianan kanssa Kulkurien yhteistyöklinikalla auttavan Ioana Bodean toimesta maaliskuun alussa. Löydettäessä pennut olivat korkeintaan parin viikon ikäisiä ja niiden mahdollisuudet selvitä olivat olemattomat. Kulkurien ja Onevet klinikan tuella Ioana rakensi yhdessä miehensä kanssa klinikan tarhalle turvallisen tilan pentuetta varten. Ponnistuksista huolimatta kaksi kahdeksasta pennusta ehti menehtyä ennen kuin ne saatiin siirrettyä turvaan.

Nyt E-Teamin jäljelle jääneet kuusi pentua ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat valmiita adoptio-ohjelmaamme. Elli, Eppu, Eemil, Eevert, Elmeri ja Elma ovat tavallisia, sosiaalisia ja iloisia nuorukaisia. Ne tutkivat maailmaa suurella innolla ja painivat ja leikkivät keskenään minkä ehtivät. Ihmisistä pennut tykkäävät kovasti ja ne ovat muuten tasapainoisia ja kilttejä.

Eevert on pentueen ujoimmasta päästä. Se olisi mielellään pysytellyt tutun häkin turvassa kun pentuja haettiin ulos kuvattavaksi. Sylissä se odotteli kuitenkin nätisti.

Eevert on noin 60 cm korkea ja saattaa vielä kasvaa hieman korkeutta.

21.6.2016
E-teamin pennut ovat kasvaneet kuukaudessa hurjasti. Niistä on kuoriutunut rohkeita ja iloisia pentuja, jotka menevät suunniltaan onnesta saadessaan ihmisvieraita luokseen. Olisi hienoa jos ne pääsisivät pian pois tarhalta omiin koteihinsa touhuilemaan ja ilahduttamaan omia perheitään. Lisätty pennuille tuore video.

11.7.2016
Aktiivimme tapasivat heinäkuun alussa myös E-Teamin vauhdikkaat vintiöt. Eevert on toinen pentueen todellisista vauhtiveikoista. Se on ehdottomasti pentueen reippaammasta päästä ja jo ennen kuin vieraat edes ehtivät sen häkkiin se sai hirmuisen ilohepulin ja onnistui mennessään kaatamaan kaikki häkin kipot. Eevert on sellainen hölmö hassuttelija, jonka koordinaatiokyky ei ole kehittynyt aivan samaa tahtia sen pitkien koipien kanssa. Tulevassa kodissa onkin hyvä varautua siihen että elämä Eevertin kanssa ei ainakaan tule olemaan tylsää, vaan se tulee kaipaamaan paljon puuhasteltavaa pysyäkseen tyytyväisenä.

27.8.2016
Aktiivimme tapasivat Eevertin jälleen elokuussa, eikä sen vauhti ainakaan ollut hidastunut. Jännittävästä tilanteesta huolimatta Eevertillä oli koko vierailun ajan kiire touhottaa ympäriinsä ja ihmetellä kaikkea ympärillä olevaa. Eevert on sisarusporukan rohkeimmasta päästä. Eevert on kiltti ja iloinen poika, jolta puuttuu enää se oma perhe.

6.10.2016
Aktiivimme tapasivat E-Teamin neljä jäljellä olevaa pentua jälleen syyskuussa. Eevert on porukan todellinen rasavilli. Vaikka sen sisaruksia pelottaa on Eevert iloisen utelias oudossakin tilanteessa. Sillä tuntuu olevan koko ajan jokin jekku mielessä tai sitten se puuhastelee muuten vaan jotakin suuri virne naamallaan. Herkut ovat kovasti Eevertin mieleen ja se on helposti motivoitavissa niiden avulla. Touhukkaan luonteensa vuoksi se sopisikin varmasti mainiosti aktiiviseen kotiin. Tuttujen ihmisten kanssa Eevert on melkoisen vallaton, mutta uusien ihmisten kanssa sitä vielä jännittää hieman. Siitä huolimatta se tulee rohkeasti haistelemaan ja tutustumaan vieraisiinkin. Eevert tulee hienosti kissojen kanssa toimeen ainakin tarhaoloissa.
Eevertin sisarukset ovat melko arkoja ja myös Eevertin kodin on hyvä varautua siihen, että kotiutuminen voi viedä hetken aikaa ja alkuun uusi ympäristö voi jännittää.

Lisätty Eevertistä myös tuore video, jossa se on ensi kertaa hihnalenkillä tarhan pihalla.

13.12.2016
E-Teamin pennuista vielä neljä odottelee omaa kotiaan Romaniassa. Koko pentue on ajan myötä osoittautunut melko araksi ja niille etsitäänkin koteja, joissa on jo entuudestaan paljon koirakokemusta ja joissa ollaan valmiita panostamaan aran koiran kasvatukseen ja hyvinvointiin.
Eevert on edelleen melkoinen hulivili. Elämä virikkeettömässä häkissä on kuitenkin tehnyt siitäkin aikaisempaa ujomman ja erityisesti vieraat ihmiset saavat sen jännittämään. Tuttujen ihmisten seurassa Eevert on edelleen iloinen hassuttelija. Se pomppii ympäriinsä ja pusuttelee ihmistä minkä ehtii. Eevert on innokas ja utelias ja se tulee varmasti kaipaamaan paljon tekemistä pysyäkseen tyytyväisenä.

Lisätty Eevertille myös video.

9.2.2017
Hulivilipoika Eevert oli jälleen aktiivejamme vastassa tammikuun reissulla. Se asuu samassa häkissä veljensä Eemilin kanssa ja vaikka Eemil teinipojille tyypillisesti yrittää jatkuvasti kinastella veljensä kanssa suhtautuu Eevert haasteisiin fiksun välttelevästi. Eevert on energisestä luonteestaan huolimatta muutenkin hyvin fiksu ikäisekseen. Ujoudestaan huolimatta se on testitilanteissa tullut hienosti toimeen sekä kissojen että lapsien kanssa. Ajalla ja kärsivällisyydellä siitä saakin varmasti mitä mainioimman perheenjäsenen monenlaiseen perheeseen.

28.3.2017
Komea nuori Eevert on tänään saanut ilouutisia. Sen ei enää tarvitse hassutella ja hölmöillä pienessä häkissään, vaan sitä odottaa Suomessa ikioma rakastava perhe.

15.4.2017
Suloisen Eevertin suuri seikkailu on eilen alkanut, kun se on lentänyt oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Eevert tulee Suomeen kastroimattomana, tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Eevert saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eevert on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.