Päivitetty 06.11.2016

Saisimmeko huomionne hetkeksi? Ehkäise ilotulitteita pelkäävän koiran karkaaminen uutena vuotena


vuosi_vaihtuu

Vuosi on pian vaihtumassa, ja se vaihtuu kovassa paukkeessa ja rätinässä.

Voi olla, että kyseessä on koirasi ja sinun ensimmäinen yhteinen uusi vuosi etkä vielä tiedä, miten koirasi reagoi ilotulituksiin. Vaikka olisitte kulkeneet yhteistä matkaa ja monta vuotta eikä koira ole aiemmin reagoinut paukkeeseen, paon vaara on silti olemassa. Valitettavan usein ensimmäinen kerta jää myös viimeiseksi. Paniikissa oleva koira ei toimi kuten koira normaalisti toimisi.

Ellet ole ottanut koirasi ominaishajua vielä talteen suosittelemme lämpimästi, että tekisit niin heti. Harjaa/leikkaa koirasi turkkia talteen esim. tiiviisti suljettavaan muovipussiin. Kirjoita pussiin päivämäärä sekä laita pussi säilöön kuivaan ja pimeään paikkaan. Hajupussista on hyötyä mikäli koirasi pääsee karkuun ja etsijäkoirat liittyvät apujoukkoihin.

Varmista myös turvallinen ulkoilu. Pidempi lenkki kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen rakettien ampumisen aloitusta ja myöhemmin iltapäivällä. Alkuillasta on tehtävä vain lyhyt lenkki.

Suosittelemme myös varmuuden vuoksi käyttämään sekä pantaa että valjaita ja kahta hihnaa. Turvalliset heijastinliivit tms. on myös hyvä pukea koiran päälle (ei kuitenkaan sellaiset jotka voivat olla vaaraksi koiralle mahdollisella karkumatkalla).

 

Toivotamme koirallesi ja sinulle oikein onnellista ja turvallista vuodenvaihdetta !

 

turvaisaa_vuodenvaihdetta_kulkurit

 

Tutustu asiaan liittyvään materiaaliin huolellisemmin seuraavien linkkien kautta ja paina mieleesi, mitä kannattaa tehdä jos koirasi pääsee karkaamaan:

Myös Suomen etsijäkoirat ry kampanjoi uudenvuoden karkurien vähentämiseksi nettisivuillaan, Facebookissa ja Instagrammissa sekä tapahtumassa “Ilotulitteet eivät ole lemmikkisi ilo!” Seuraavien linkkien kautta pääset tutustumaan heidän materiaaleihin sekä tapahtumaan:

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.