Kodin saanut koira: ELAINE

Syntymäaika: 09/15
Sukupuoli: narttu
Steriloitu
Sijainti: Suomessa (pääkaupunki seutu)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat
Romaniassa syntyy lukematon määrä ei toivottuja pentuja, joiden kohtalo ei yleensä ole kovin valoisa. Tuntemattomasta syystä myös pikkuinen Elaine-tyttö löytyi 5 sisaruksensa kanssa hylättynä Rosiorin kaupungin kadulta. Vaihtoehtona olisi ollut pentueen päätyminen kunnalliselle koiratarhalle. Rosiorin tarha on karu paikka, eikä sovellu millään muota pentukoirien asuinpaikaksi. Niinpä paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan päätti sijoittaa pentueen eläinlääkäriasema OneVetin Cosoban kylässä sijaitsevalle koirasuojalle. Kulkureiden aktiivit vierailivat Cosobassa maaliskuussa 2016 jolloin he tapasivat ensi kerran Elainen sisaruksineen. Kaikki muut pentueen jäsenet (Evelyn, Jayden, Summer, Amelia)  ovat jo omissa kodeissaan.

Elaine on kooltaan keskikokoinen, noin 20kg ja 50-55cm korkea.

Päivitykset
26.4.2018
Ihanan Elainen kodinetsintä on päättynyt ja hänet on varattu omaan kotiin, hän muuttaa piakkoin kotihoitopaikasta oman perheensä luokse.

15.3.2018
Elaine on ollut jo tovin kotihoidossa opettelemassa kotikoiran elämää, ja hyvinhän se sujuu. Arkielämän asiat sujuvat vaivattomasti, ja Elaine on hyvin vaatimaton ja helppo koira, jos vain tytön tietyt ominaisuudet hyväksyy, eikä koita pakottaa neidistä mitään seurapiiriläistä ilohilettä. Sisällä neiti nauttii rapsutuksista, ja hakeutuu ihan lähelle, öisin nukkuu mieluusti ihmisen vieressä. Elaine ei reagoi kerrostalon ääniin, eikä tunnu niistä stressaantuvan mitenkään, myös ulkoilu avoimessa maastossa, esim. jäällä, saa neidistä esiin varsinaisen gasellin, häntä pystyssä ja korvat lepattaen neiti pinkoo eteenpäin, ja ulkoiluttaja saa tulla pitkän liinan kanssa perästä minkä ehtii. Ulos neiti lähtee aina mielellään, ja kulkee nätisti hihnassa muista ulkoilijoista välittämättä, toiset koirat tosin kiinnostaa positiivisessa mielessä. Ahtaat ja suljetut tilat ovat tytölle vielä vähän kammottavia asioita, kapeilla metsäpoluilla ylle kaartuvat puut jännittää. Sisäsiisteys on oikein hyvällä mallilla, ja koirakaverit tuovat tukea ja turvaa, auttaa rentoutumaan varsinkin ulkona. Kissoja neiti ei ole tavannut, mutta järkähtämättömässä lempeydessään on kovin vaikea kuvitella, että Elaine niitä jahtaisi tai koittaisi ottaa kiinni. Isompien lasten kanssa Elaine tulee juttuun hyvin, eikä stressaannu hälinästä, oma turvapaikka ja rauha on silti hyvä olla johon neiti saa vetäytyä tarpeen tullen. Oma koti, jota löytyy koirakaveri, tai muutama, ymmärrystä herkkää koiraa kohtaan, rohkeutta ottaa tämä kaunotar omaan elämään osaksi ja näyttää ettei ne erikoisuudet ja ominaisuudet ole väärin, tai huonoja asioita, vaan ne ovat juuri niitä asioita jotka tekevät Elainesta Elainen, ja juuri niin täydellisen kuin hän on, omintakeisena itsenään.

25.2.2018
Elainelle lisätty uusia kuvia. Neiti odottelee yhä omaa kotia, ja toiveena olisi rauhallinen asuinpaikka koirakavereiden kanssa.

15.2.2018
Kaunis ja herttainen Elaine on edelleen kotia etsivissä, muutama kotiehdokas on ollut, mutta juuri sitä sopivaa, sitoutunutta ja neidin kaikki tarpeet huomioon ottavaa kotia ei ole vielä löytynyt. Emme voi varmuudella sanoa, koska, ja kuinka pian Elaine neiti kuoriutuu kuorestaan kokonaan pois, vai onko hän luonteeltaan hiukan pidättäytyväinen. Elaine on hiukan sellainen harmaa, huomaamaton hiirulainen seinustalla, joka haluaaa käpertyä kainaloon ja odottaa siinä, koska maailma aukeaisi hänelle kokonaan, ihan uudella tavalla.  Hiukan himmeästi tämä timantti vielä säkenöi, mutta sydän on täyttä kultaa. Uusia videoita lisätty missä neiti lenkkeilee.
14.1.2018
Elaine tyttönen on ollut nyt kotihoitopaikassaan pari kuukautta opettelmassa kotikoiran elämää ja tapoja, ihan täysin kommelluksitta tosin siitä ei ole selvitty, mutta nyt kaikki on hyvin ja arki rullaa vakaasti ja rauhallisesti eteenpäin, ja annankin puheenvuoron nyt Elainen ihanalle kotihoitajalle, hän kertoo tytön kuulumiset:

” Elaine on hyvin hillitty ja elegantti ujo kaunotar. Neiti on ollut Suomessa pian kaksi kuukautta, ja siitä kaksi viikkoa hän vietti karkureissulla päästyään valjaista irti.  Neiti antoi lopulta kiinni pitkän kesytyksen jälkeen, ja onneksi selvisi retkestään ilman fyysisiä tai henkisiä vaurioita.

Elaine on tähän mennessä ollut hyvin passiivinen, hiljainen ja rauhallinen, se yrittää tekeytyä näkymättömäksi tai sulautua seinään kun jännittää. Monissa tilanteissa Elaine on hyvin avuton, lamaantuu tai ei tiedä mitä tekisi. Tytön selvästi tekisi mieli olla enemmän kontaktissa ihmiseen, kuin mitä  hän uskaltaa tai osaa. Elaine hakeutuu nukkumaan lähelle ja vaikuttaa nauttivan kosketuksesta ja läheisyydestä, mutta ei esimerkiksi liiku asunnossa ihmisten perässä tai tule luokse houkuttelemalla. Syöminen on myös jännittävää, ulkona harjoitellaan herkkujen ottamista rauhallisessa tilanteessa. Ruokahalu sinänsä Elainella on ihan hyvä, hän syö kun on nälkä, mutta ei ehkä tulevaisuudessakaan ole ahne ja ruoalla helposti motivoitavissa. Ulkoilusta Elaine on oppinut tykkäämään, vaikka se jännittävää onkin. Ainakin neiti lähtee ulos mielellään ja koko ajan enemmän haistelee ja on aktiivinen, tosin rentouden aste vaihtelee paljon. Joskus Elaine suorastaan riehaantuu muutamiksi sekunneiksi, joskus taas maailma on koko lenkin ajan kamalan jännittävä.

Elaine on muutenkin hyvin omalaatuinen neitokainen ja yllättää jatkuvasti, neiti on ällistyttävän reipas jossain tilanteessa tai sitten hän ei suoriudu tilanteesta josta on suoriutunut lukuisat kerrat aiemmin vaikeuksitta. Toisiin koiriin Elaine suhtautuu hyvin neutraalisti, jopa välinpitämättömästi, tosin viime aikoina on alkanut hieman enemmän kiinnostua kun muutenkin pystyy kiinnittämään huomiota ympäristöön ja tulemaan ulos omasta pelkokuplastaan. Sijaissiskon läheisyys tuo varmaan turvaa, leikkiyrityksiin ei ole lähtenyt yhtään mukaan. Hoitopaikan kouluikäisistä lapsista Elaine on tykännyt kovasti ihan alusta asti, ja vieraista ihmisistäkin lapset ovat ehkä vähemmän pelottavia kuin aikuiset. Elaine on käytännössä sisäsiisti ja on työpäivien ajan rauhassa kotona.

Tällä hetkellä Elaine on siis hyvin rauhallinen, hiljainen ja “harmiton” koira. Neidistä uudet asiat ovat joko pelottavia tai neutraaleja, ja selviytymiskeinot jännissä tilanteissa on jähmettyminen tai pako. Aikaa ja kärsivällisyyttä Elaine tulee tarvitsemaan tavallista enemmän. On vaikea ennustaa näin lyhyen ajan jälkeen vielä, kuoriutuuko neidistä vielä joskus iloinen rasavilli, vai onko hän perusluonteeltaan hyvin rauhallinen ja harkitseva. nyt vaikuttaisi kuitenkin, että Elaine tulee olemaankin hillitty seinäkukkanen. Elainelle on hyvin tärkeää pitää säännölliset rutiinit ja omat turvapaikat, pysyvyys, tuttuus ja toisto. Mielettömän ihanan koiran siitä joku onnekas saa, kunhan löytyy juuri se sopiva koti, ja perhe joka jaksaa olla kärsivällinen ja hyväksyy neidiltä pieniä rajoitteita.”

 

No, mitäpä tuohon lisäämään? Ei ole ei ehkä tavallisin, leikkisin tai rohkein neiti, mutta sitä suuremmalla syyllä Elainen olisi hyvä päästä pian omaan kotiin, perheensä luokse ottamaan omaantahtiin, pikkuhiljaa, tätä elämää sarvista kiinni, ja valloittaa siitä palanen kerrallaan. Koko ajan tietäen että hänellä on turvallinen koti, johon aina palataan keräämään voimia, ja rutiineihin kuuluu huoletta nukkuminen oman ihmisen kainalossa, ja herättyään asettaa kuononsa jälleen kohti pelkokertoimia mitä päivä tuokin tullessaan, ehkä hiukan edellispäivää rohkeammin.

18.11.2017
Elaine saapui tänään suomeen kotihoitoon etsimään sitä ikiomaa kotia. Alku on ollut lupaava, ja Elaine oli jo kentällä huomattavasti reippaampi, kun oli varauduttu tutisevaan tyttöseen, niin Elaine asteli itse boksista ulos ja tyynen rauhallisesti antoi sovitella valjaat ja pannan päälleen. Kotihoitopaikassa on 5v. narttukoira kaverina ja aikuisten lisäksi 9 ja 11 -vuotiaat lapset, joihin Elaine tyttö tukeutuu vahvasti ja hakeutuu  lähelle. Tästä on hyvä jatkaa kotikoiran elämän opettelua, toivottavasti se oma perhe löytäisi Elainen pian.

15.11.2017
Ihana Elaine on lentämässä kotihoitoon Suomeen Lauantaina 18.11. Kulkurit lennolla, mutta tietysti parasta olisi jos tyttönen pääsisikin suoraan matkustamaan omaan kotiin.

23.9.2017
Elaine on rohkaistunut viime käynnistämme lisää, ja olosuhteetkin ovat rauhallisemmat.  Tyttö on utelias ihmisiä kohtaan ja tulee namien perässä luokse. Elaine ottaa namut kohteliaasti kädestä ja tahtoisi ihan kauheasti tehdä tuttavuutta. Elaine on herkkä, iloinen ja pirtsakka tyttö, joka on todella sirorakenteinen ja jollain tapaa kovin keijumainen. Muiden koirien kanssa Elaine tulee mainiosti juttuun, ja hakeekin muita leikkiin kanssaan. Elaine on kuitenkin erittäin stressaantunut tarhaelämästä ja paino onkin pudonnut sen johdosta jo valmiiksi hoikasta tyttösestä. Elaine ei myöskään kykene juuri olemaan paikallaan, mikä varmasti ainakin osittain johtuu kaikesta stressistä. Tyttösen toivoisi pian pääsevän omaan kotiin rohkaistumaan lisää, ja huomaamaan ettei elämä ole pelkkää stressiä ja pelkoa. Tässä tyttösessä on potentiaalia vaikka mihin! Lisätty uusia kuvia ja pari videota.

16.7.2017
Heinäkuun aktiivireissulla tapasin Elainen, ukkosmyrskystä johtuen meidän täytyi mennä sisätiloihin, melko pieneen tilaan, jossa työmiehet remontoivat huoneen toistapuolta. Kummalliset kolinat ja paljon vieraita ihmisiä, ei siis ihme, että herkkä Elaine otti paineita ja ujosteli, säntäili puolelta toiselle eikä osannut rauhoittua. Utelias neiti on ja sen varjolla tulikin meiltä vierailta hakemaan nameja kädestä, eikä laittanut ollenkaan pahakseen kun hiukan rinnasta ja kaulan alta silitteli. Kiltti, ja niin kaunis Elaine. edelleen on jostain kumman syystä  ilman omaa kotia

2.6.2017
Tämä kaunis kettutyttö odottelee vieläkin omaa perhettään. Hiukan ujostelee uusia ihmisiä, mutta varmasti neiti rohkaistuisi vakaassa ja turvallisessa, stressittömässä kotielämässä. Käsittely sujuu edelleen, vaikka toki neiti hieman jännittää. Ulkona on vapautuneempi ja tulee hiukan tutustumaan. Elainen soisi pian pääsevän omaan kotiin, perheensä kanssa opettelemaan kotikoiran elämää.  Tulevalta kodilta odotetaan ujoilia koiran kanssa elämisestä ja tukemisesta kokemuksia ja taitoa lukea koiran elekieltä.

17.3.2017
Elainen kuulumiset on hiukan samanlaiset kuin edelliset, tyttö jännittää ihmeellistä tilannetta hiukan. Myös ihmiset ja koskettaminen ovat aika jänniä asioita tytölle. Jännityksestä huolimatta tyttö tutkii huonetta uteliaasti. Kiltti ja ystävällinen neiti,Elaine tarvitsee vain aikaa ja ymmärrystä oppiakseen että ihmiset on kivoja eikä tarvitse jännittää. Todella kaunis pitkäsääri neiti. Jännittämisestä huolimatta Elaine antaa käsitellä nätisti ja hän on kiltti ja kohtelias neiti vieraiden käsitellessä.

12.11.2016
Suloinen Elaine on kasvanut ja tullut kauniiksi nuoreksi neidiksi. Elämän ilo ja ihmisen rakkauden kaipuu ei ole hälventynyt, päin vastoin. Elaine hakee ihmisen huomiota kovasti ja uteliaasti hakee kontaktia. Elaine neidin olisikin jo korkea aika päästä nauttimaan elämästä oman kodin lämpöön, omien ihmisten kanssa.

Video lisätty Elainesta tarhakavereiden kanssa.

8.10.2016
Vastassa tarhalla oli hyvin, hyvin innokas ja energinen neiti.  Elaine loikki aidalla ihan onnesta soikeana kun ihminen lähestyi. Ihmisrakas pusuttelija, joka ei meinaa pysyä nahoissaan kun saa huomiota. hetken päästä rauhoittui hiukan ja nautti ihmisten seurasta. Omassa kodissa varmasti tasaantuu, ja oppii odottelemaan kun huomaa että huomiota saa ilman häsläystäkin. Elaine ei edelleenkään haukkunut, ja olisi jo korkea aika tytön päästä omaan kotiin, kun veli Jaydenkin lensi suomeen  löydettyään oman kodin Syyskuussa 2016.

Uusia kuvia lisätty.

12.7.2016
Aktiivimme tapasivat Elainen heinäkuun reissullansa, ja vastassa oli iloinen ja suloinen tyttö, joka nautti ihmisten antamasta huomiosta täysin siemauksin. Elaine ei ole ollut kovinkaan paljon haukkuvaa tyyppiä koirasuojassa. Elaine on steriloitu ja tulee edelleen hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

Uusia kuvia lisätty.

 

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Elaine saapuu Suomeen  steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elainen yhteyshenkilö: Anne Huhtala.

 

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: