Päivitetty 26.06.2015

Kodin saanut koira: ELEVEN (nyk. Eve), Suomessa


12.4.2015

12.4.2015

ELEVEN

* narttu

* arvioitu syntymäaika 4/2012

* steriloitu

SUOMESSA

 

 

 

 

3.4.2015
Clinica Veterinaria OneVet on romanialainen eläinklinikka ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. Klinikan yhteydessä sijaitsee pieni kotia etsivien koirien tarha. Yksi tämän tarhan asukeista on Eleven. Se löydettiin pari vuotta sitten romanialaisen kaupan edestä ja se toimitettiin OneVetiin pois katujen vaaroista. Siitä lähtien se on asuttanut tarhaa. Kun Kulkurien aktiivit maaliskuussa vierailivat klinikalla, he tapasivat Elevenin ja sitä kautta se päätyi Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Eleven vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, joka alkuun karttaa uusia uusia ihmisiä ja ujostelee. Kun se on saanut hetken aprikoida uuden tuttavuuden luotettavuutta, se rohkaistuu ja tulee tervehtimään. Tuttujen ihmisten kanssa Eleven on luottavainen ja iloinen. Laumassa Eleven on pahnan pohjimmainen, joka tulee toimeen kaikkien koirien kanssa. Nöyrän luonteensa vuoksi Eleven etsii kotia, jossa ei olisi kovin dominoivaa koiraa odottamassa. Tarhalla se ei ole ollut kova haukkumaan.
Varautuneen luonteensa vuoksi sitä ei luovuteta ihan pienten lasten perheeseen.

Eleven saapuu Suomeen 3.4.2015 kotihoitoon. Sitä voi siellä käydä sovitusti tapaamassa. Olethan tarvittaessa yhteydessä Elevenin varaajaan.

Eleven on noin 50 senttiä korkea ja painaa noin 18 kiloa.

4.4.2015
Eleven on saapunut Suomeen kotihoitoon.

7.4.2015
Eleven on saanut kutsumanimekseen Eve ja on nyt ollut kotihoidossa muutaman päivän. Kotihoidosta kerrotaan kaiken sujuvan hyvin:

“Alussa Eve oli suunnattoman arka. Se pelkäsi ääniä, ihmisiä ja liikkeitä eikä uskaltanut nukkua. Kun se sitten vihdoin ja viimein uskalsi levätä kunnolla, sen häntä kapusi jalkojen välistä ja jopa heilahti pari kertaa. Hihnakävely sujui heti alusta moitteettomasti. Tässä, kuten monessa muussakin asiassa, kotihoitopaikan oma koira on ollut suurena tukena. Evellä voisikin olla koirakaveri kotona odottamassa. Pari pissaa on tullut sisälle, mutta muuten neiti tekee asiansa mieluummin ulos kuin sisälle. Muutaman kerran Eve on meinannut alkaa leikkimään, mutta pelästynyt sitten itsekin omaa riehaantumistaan. Nyt se jo ilmaisee huolettomammin omaa vastaherännyttä elämäniloaan.

Ihmisen huomio on Evelle tärkeää, se menee makupalojenkin edelle. Se on myös miellyttämishaluinen koira, joka lienee rapsutusten ja kehujen avulla helppo motivoida moneenkin menoon. Muiden koirien kanssa Eve tulee toimeen loistavasti ja se puhuu hyvin koiraa. Siitä kuoriutuu varmasti aktiivinen koira, joten ihan sohvaperunaksi siitä ei ole.

Jäädessään yksin ensimmäistä kertaa, Eve ulvoi, mutta yksinoloharjoitusten edetessä se on selkeästi alkanut rauhoittumaan. Eroahdistuksen työstämisen tulee aktiivisesti jatkua kodissakin. Lisäksi se on innostuessaan pari kertaa haukahtanut. 

Evessä on todellista potentiaalia hienoksi koirakaveriksi.”

Lisätty muutama kuva kotihoidosta.

12.4.2015
Terveisiä kotihoidosta:

“Eve rohkaistuu joka päivä ja tulee, jos mahdollista, entistäkin kauniimmaksi. Miehiä se jännittää vielä todella paljon, mutta sen luontainen uteliaisuus voittanee ajan kanssa, sillä siinä määrin sen tekisi mieli mennä tervehtimään kotihoitopaikan miespuolista jäsentä.

Ojentuva käsi ei ole enää niin pelottava, kuin tullessa, sillä Eve on oppinut käden sisältävän joko namin tai rapsutuksia. Rapsutukset ujostuttavat ajoittain. Ikäänkuin se ei uskoisi todeksi kaikkea sitä hyvää, mitä sille on tullut. Se rakastaa ulkona kävelemistä, eritoten metsässä. Se nuuskii kaikki kivet, lehdet ja sammaleet huolella. Kotihoitopaikan koiran kanssa se painii vapautuneesti ja ilmiselvästi nauttii samanhenkisen koiran seurasta. Eve on kiltti, nöyrä, lempeä ja vilpitön koira, johon ei voi olla rakastumatta.”

Lisätty kuvia kuvagalleriaan iloisesta Evestä.

2.5.2015
Kotihoitaja kertoo koiran rohkaistuneen ja saaneen lisää itsevarmuutta:

Eve on alkanut leikkimään vaputuneesti ja sen lempileikkejä on heittää tennispallo itselleen ja juosta se sitten noutamaan. Vaikka miehet sitä vielä jonkin verran jännittävät, hoitokodin mies saa sitä jo rapsutella. Parasta on hoitokodin samanikäisen koiran kanssa leikkiminen ja päiväunet sohvalla mahdollisimman pitkäksi itsensä venyttäen”.

8.5.2015
Eve on nyt tavannut kahteen otteeseen kissoja ja viettänyt niiden kanssa aikaa sisätiloissa. Ensimmäisellä kerralla se hiukan hämmästeli niitä, muttei jahdannut eikä ollut aggressiivinen. Toisella kerralla tavatessaan kyläpaikan kaksi kissaa se katseli niitä pariin otteeseen ja sen jälkeen unohti kissat ja keskittyi muuhun. Eveä voidaan siis hyvinkin ajatella kissakotiin.

21.5.2015
Eve jatkaa rohkaistumistaan kotihoidossa. Se on oppinut leikkimään huolettomasti ja sen ehdoton lempitoiminto on pallolla leikkiminen joko niin, että se saa noutaa sitä tai heitellä sitä itse. Eve oppii nopeasti ja se on herkkujen ja huomion avulla helppo motivoida. Pientä eroahdistusta on havaittavissa, mutta Eve ei ole koskaan yksinoloaikanaan tehnyt pahojaan. Tähän tulee kuitenkin tulevan kodin suunnata resursseja. Lisäksi se on oppinut kotihoitopaikan omalta koiralta haukkumisen jalon taidon. Ei voida olla varmoja, että opittu taito jää pois, joten varmuuden vuoksi etsimme Evelle kotia muualta kuin kerrostalosta. 

11.6.2015
Kotihoidon kertomaa: “Even arkuus vähenee koko ajan eikä sitä enää voi oikein araksi edes sanoa. Tietynlainen varautuneisuus uusissa tilanteissa on kuitenkin ja jonkinasteisena saattaa luonteeseen jäädäkin. Eve rakastaa nukkumista ja joskus tuntuu, että se nukkuu ihan vain siksi, että nyt se saa nukkua turvassa ja huoletta. Se on paljon päivittäin vapaana ja liikkuu koirakaverinsa kanssa paljon, joten se on saanut lihasta ja näyttää aivan eri koiralta kuin se sameaturkkinen pelosta kankeana oleva koira huhtikuun alussa. Hoitotoimenpiteet tuottavat edelleen hieman vaikeuksia, mutta niitä työstetään päivittäin ja edistystä tapahtuu”.

26.6.2015
Kotihoitopaikasta tuli Even oma koti. Onnea Eve ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eleven saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eleven on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Elevenin varausasioissa auttoi Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.