Päivitetty 09.08.2018

Kotia etsivä koira: ELMA (E-Team)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
9.8.2018

Kevät on raskasta aikaa eläinsuojelijoille. Kodittomia, puolustuskyvyttömiä pieniä pentuja löytyy tienvarsilta ja pelloilta lähes päivittäin. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät kaikkensa auttaakseen pentuja resurssiensa puitteissa ja osa niistä pääseekin turvaan heidän ylläpitämilleen tarhoille. E-Team on löydetty yhdessä emonsa Marianan kanssa Kulkurien yhteistyöklinikalla auttavan Ioana Bodean toimesta maaliskuun alussa. Löydettäessä pennut olivat korkeintaan parin viikon ikäisiä ja niiden mahdollisuudet selvitä olivat olemattomat. Kulkurien ja Onevet klinikan tuella Ioana rakensi yhdessä miehensä kanssa klinikan tarhalle turvallisen tilan pentuetta varten. Ponnistuksista huolimatta kaksi kahdeksasta pennusta ehti menehtyä ennen kuin ne saatiin siirrettyä turvaan.

Elma on äärettömän herttainen tyttö, jolle suuri maailma on vielä hieman jännittävä paikka. Se on sisaruksista rauhallisin ja tasapainoisimman oloinen ja sillä on suloinen tapa tarkastella ja ihmetellä uusia tilanteita filosofisesti pohtien. Tietysti Elmassa on myös nuori ja leikkisä puoli ja itsevarmuuden kasvaessa myös vauhtia varmasti löytyy. Vaikka vieraat ihmiset edelleen alkuun vähän jännittävät Elmaa, se vastaanottaa ne ystävällisen rauhallisesti. Tutut ihmiset ovat Elmalle kaikki kaikessaan ja niiden kyljessä se voisi kököttää, vaikka koko päivän. Elma onkin ujoudestaan huolimatta äärimmäisen ihmisrakas ja lempeä ja se haluaa kovasti miellyttää omaa ihmistään toimimalla juuri oikein.

Elma on noin 55-60 cm korkea.

9.8.2018
Kesä on Romaniassa jo pitkällä ja syksy ja rankkasateet ovat aivan oven takana. Suloinen Elma on jälleen katsellut yhden kesän häkin takaa tuoksuja ihmetellen. Energisenä nuorena koirana se olisi paljon mieluummin juoksemassa ulkona. Tästä huolimatta Elma on edelleen tasapainoinen ja kiltti oma itsensä. Se ei vaikuta häkissä stressaantuneelta eikä juurikaan hauku vaikka muut koirat ympärillä haukkuisivat. Elman ujous tuntuu jatkuvasti vähenevän ja heinäkuussa vieraita saadessaan se oli jälleen hieman reippaampi ja ihmisrakkaampi. Se pyöri tyytyväisenä vieraiden vierellä ja kiehnäsi huomiota saadakseen. Jos rapsutukset loppuivat Elma tönäisi rapsuttajaa hellästi kuonollaan.

Muutto uuteen kotiin tulee varmasti alkuun jännittämään Elmaa, mutta saadessaan rauhassa edetä omaan tahtiinsa siitä kuoriutuu varmasti oma suloinen ja iloinen itsensä.

15.6.2018
Suloinen Elma senkuin odottaa. Se elelee edelleen Onevetin tarhalla siskonsa Ellin kanssa. Aika on tehnyt Elmalle ihmeitä ja se on reipastunut jälleen kovasti. Se käy iloisesti tervehtimässä pihalle tulleet vieraat ja jää onnellisena rapsuteltavaksi heti mahdollisuuden tullen. Kun vieraat tulevat tyttöjen häkkiin Elma seurailee ihmisten perässä selvästi kiinnostuneena näiden touhuista. Elmasta on kasvanut äärettömän herttainen ja lempeä tyttö, jolla olisi paljon rakkautta annettavana omalle ihmiselleen. Enää puuttuu se oma koti, jossa olisi herkän tytön mentävä kolo vapaana.

12.4.2018
Herttainen Elma odottelee edelleen Onevetin tarhalla Cosobassa. Kuukadet kuluvat ja Elmakin on jo kasvanut kauniiksi nuoreksi aikuiseksi. Sen pahin ujous on takanapäin ja tilalle on tullut ujo uteliaisuus kaikkea uutta ja ihmeellistä kohtaan. Myös häkkiin tulevat vieraat kiinnostavat Elmaa kovasti ja se nuuskutteleekin kaikessa rauhassa vieraat läpi. Haisteltavaksi annettu paita saa Elman suunniltaan onnesta ja se käy vierailun aikana moneen kertaan kiehnäämässä itseään paitaa vasten. Elma on edelleen äärettömän suloinen ja herttainen. Rauhallisessa ja ymmärtäväisessä kodissa sen kultainen luonne pääsisi oikeuksiinsa. Reipas koirakaveri olisi varmasti iso apu Elmalle.

20.12.2017
Myös suloinen Elma odottelee edelleen Onevetin tarhalla. Se on siskonsa Ellin tavoin hyvin tasapainoinen ja rauhallinen, eikä ole turhautunut, vaikka elämä pienessä häkissä on nuorelle koiralle hyvin ankaraa. Tutun ihmisen seurassa Elma tutustuu uusiin asioihin ja ihmisiin kohteliaan reippaasti, mutta yksin jäädessään sitä vielä hieman jännittää. Ujoudestaan huolimatta Elma on mahdottoman lempeä ja ystävällinen ja se selvästi haluaisi tehdä juuri niin kuin siltä toivotaan. Reipas koirakaveri olisi Elmalle varmasti suuri apu kotiutuessa.

15.10.21017
Kaunis Elma odottelee edelleen siskonsa Ellin kanssa omia kotejaan. Elämä virikkeettömällä tarhalla vailla säännöllisiä ihmiskontakteja ei auta ujoa tyttöä pääsemään ulos kuorestaan. Ujoudestaan huolimatta Elma on edelleen herttainen ja kiltti kaikkia kohtaan. Se katsoo kovasti mallia reippaammasta siskostaan, joten reipas koirakaveri olisi Elmalle varmasti suuri apu myös kotona. Ujouden alla piilevästä leikkisästä tytöstä kertoo se, että Elma innostui vierailijoiden häkkiin tuomasta huivista hurjasti. Huivia piti haistella ja ihmetellä ja lopulta Elma heittäytyi pyörimään huivin päälle häntä onnellisesti vispaten. Kärsivällisessä kodissa Elma lähtee varmasti nopeasti reipastumaan.

29.3.2017
E-Teamin pentueesta Romaniassa omia kotejaan odottaa vielä kolme pentua. Elma on pentueen pienin ja samalla myös ujoin jäsen. Se on edelleen hyvin ujo vieraita kohtaan, mutta uskaltautuu tarkkailemaan näitä rohkeamman siskonsa Ellin takaa. Kun Elli käy syömässä vieraiden tarjoamia nameja rohkaistuu myös Elma tervehtimään tulijoita. Reipas koirakaveri on siis Elmalle todella tärkeä tuki ja tulevassa kodissa olisikin hyvä olla reipas ja ihmisrakas koira kaverina. Luonteeltaan Elma on hyvin pehmeä ja herttainen, eikä se tarhalla juurikaan hauku. Se hakee paljon tukea tutusta ihmisestä ja jännittävän tilanteen tullen kaivautuukin hoitajansa kainaloon kurkkiakseen sieltä pelottavia asioita.

9.2.2017
Herttainen Elma odottelee edelleen Onevetissä ikiomaa perhettään. Tarhaolot ja vähäiset ihmiskontaktit eivät auta sitä reipastumaan ja niinpä se on edelleen hyvin ujo vieraita kohtaan. Alkuun se haluaa tutkailla tilannetta hieman kauempaa. Elma hakee kovasti tukea siskostaan Ellistä, joten reipas koirakaveri olisi varmasti suuri apu Elmalle tulevassa kodissa. Vaikka vieraan ihmisen kosketus Elmaa vielä jännittääkin sen ihmisrakkaus puskee silti ujouden läpi. Niinpä se heti sopivan rauhallisen hetken tullen nuolee varovasti vierailijan kättä ja kiittää saamastaan huomiosta.

30.7.2017
Heinäkuussa aktiivimme tapasivat myös E-Teamin kolme jäljellä olevaa pentua. Kolmikko pääsi tapaamaan aktiivimme Onevetin suurella sisäpihalla, jossa ne saavat toisinaan juosta ja leikkiä. Elma on edelleen sisaruksista rauhallisin. Vieraat ihmiset jännittävät sitä edelleen, mutta ujoudestaan huolimatta se on kiltti ja ystävällinen aivan kaikkia kohtaan. Hetken Elma ihmettelee vieraita kauempaa, mutta sitten uteliaisuus voittaa ja se tulee ujosti tutkimaan ihmisiä. Uskaltauduttuaan lähelle Elma antaa nätisti käsitellä itseään ja jää lopulta rapsuteltavaksi. Elma tulee tarvitsemaan ymmärtävän ja kärsivällisen kodin, jossa sille annetaan rauhassa aikaa tottua uuteen elämään.

20.12.2016
E-Teamin pennuista vielä neljä odottelee omaa kotiaan Romaniassa. Koko pentue on ajan myötä osoittautunut melko araksi ja niille etsitäänkin koteja, joissa on jo entuudestaan paljon koirakokemusta ja joissa ollaan valmiita panostamaan aran koiran kasvatukseen ja hyvinvointiin.
Elma on siskoksista hiljaisempi ja rauhallisempi. Se ei tarhalla juurikaan hauku, mutta on siskonsa tavoin hyvin laihassa kunnossa. Elma on pentueen rohkeimmasta päästä ja se on selvästi kiinnostunut myös vieraista ihmisistä. Elma on äärimmäisen huomionkipeä ja tutun ihmisen seurassa se haluaisi lähinnä kiehnätä sylissä ja pussailla kasvoja. Elmalla tuntuu olevan sisaruksiaan enemmän miellyttämishalua ja se pyrkiikin kovasti ymmärtämään mitä ihminen siltä toivoo.

Lisätty Elmalle myös tuore video.

11.10.2016
Aktiivimme tapasivat E-Teamin neljä jäljellä olevaa pentua jälleen syyskuussa. Elmaa uudet ihmiset jännittivät alkuun melkoisesti. Tuttuja ihmisiä kohtaan se on reipas ja huomionkipeä ja heidän seurassaan Elma on leikkisä ja iloinen. Myös vieraat saivat hetken ihmettelyn jälkeen rapsutella ja tutkia Elmaa. Elma on ystävällinen ja kiltti tyttö, mutta se on vielä kovin ujo ja uudet tilanteet saavat sen hämilleen. Elma kaipaakin ymmärtävää ja rauhallista kotia, jossa osataan antaa ujolle koiralle aikaa ja rakkautta. Reipas koirakaveri olisi varmasti suuri apu Elman kotiutumisessa.

Lisätty Elmalle tuore video.

28.8.2016
Aktiivimme tapasivat Elman elokuussa käydessään Onevetin tarhalla. Ihmeellinen tilanne ja uudet ihmiset jännittivät Elmaa melko paljon. Se seuraili tilannetta siskonsa Ellin viereltä hämmentyneen oloisena. Elma antoi kuitenkin hienosti myös vieraiden rapsutella itseään, joten ymmärryksen ja ajan kanssa se reipastuu varmasti kotioloissa.

 

11.7.2016
Aktiivimme tapasivat heinäkuun alussa myös E-Teamin vauhdikkaat vintiöt. Elma on hieman sisaruksiaan pienempi, mutta siitäkin on kasvanut sellainen hassu pitkäkoipinen nuorukainen. Tällä hetkellä Elma on todella hoikassa kunnossa ja on mahdollista, että se jää edelleen veljiensä jalkoihin. Elma jännitti vieraita todella paljon ja se pitikin auttaa ulos kopista ihmisiä tervehtimään. Se on selvästi pentueen ujoimmasta päästä ja olisi todella tärkeää että Elma pääsisi pian omaan ymmärtävään kotiin, jossa se saisi rauhassa reipastua. Tarhaolot ovat erityisesti ujoille pennuille hyvin stressaavat. Missä olisi Elman rakastava koti, joka ymmärtäisi sen herkkää luonnetta? Elma olisi varmasti onnellinen jos kotona odottaisi reipas koirakaveri, josta voisi hakea turvaa jännittävissä tilanteissa.

27.6.2016
Lisätty video eiliseltä Epusta, Elmeristä ja Elmasta. Pennut on jaettu kahteen häkkiin sillä alkuperäinen häkki kävi liian pieneksi kuudelle touhukkaalle nuorukaiselle. Romaniassa sää on ollut jo useiden päivien ajan todella kuuma ja vaikka näillä pennuilla on onneksi viileämpi katollinen häkki, ovat olot silti todella ikävät. Olisikin hienoa jos ne pääsisivät pian omiin koteihinsa pois Romanian paahtavasta kesästä.
Elma on kolmikosta selvästi ujoin. Elma ja sen sisko Elli joutuivat aiemmin usein veljiensä kiusaamiksi, joten on hyvin mahdollista että Elman ujo käytös johtuu myös osittain tästä. Elma on hyvin sievä pieni tyttö, joka kaipaisi kovasti omaa ymmärtäväistä perhettä. Kotona voisi aivan mainiosti odottaa myös reipas koirakaveri, jonka kanssa Elma saisi opetella kodin tavoille.

21.6.2016
E-teamin pennut ovat kasvaneet kuukaudessa hurjasti. Niistä on kuoriutunut rohkeita ja iloisia pentuja, jotka menevät suunniltaan onnesta saadessaan ihmisvieraita luokseen. Olisi hienoa jos ne pääsisivät pian pois tarhalta omiin koteihinsa touhuilemaan ja ilahduttamaan omia perheitään. Lisätty pennuille tuore video.

13.6.2016
E-Teamin jäljelle jääneet kuusi pentua ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat valmiita adoptio-ohjelmaamme. Elli, Eppu, Eemil, Eevert, Elmeri ja Elma ovat tavallisia, sosiaalisia ja iloisia nuorukaisia. Ne tutkivat maailmaa suurella innolla ja painivat ja leikkivät keskenään minkä ehtivät. Ihmisistä pennut tykkäävät kovasti ja ne ovat muuten tasapainoisia ja kilttejä.

Elmaa häkistä suureen maailmaan siirtyminen hieman huoletti. Sylissä se rentoutui kuitenkin melko nopeasti ja alkoi selvästi hakea tukea ihmisestä. Pihan tapahtumat kiinnostivat sitä kovasti.

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

 

 

 

15

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.