Päivitetty 02.01.2019

Kotia etsivä koira: ELMA (E-Team)


Syntymäaika: 2/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
2.1.2019

Kevät on raskasta aikaa eläinsuojelijoille. Kodittomia, puolustuskyvyttömiä pieniä pentuja löytyy tienvarsilta ja pelloilta lähes päivittäin. Paikalliset eläinsuojelijat tekevät kaikkensa auttaakseen pentuja resurssiensa puitteissa ja osa niistä pääseekin turvaan heidän ylläpitämilleen tarhoille. E-Team on löydetty yhdessä emonsa Marianan kanssa Kulkurien yhteistyöklinikalla auttavan Ioana Bodean toimesta maaliskuun alussa. Löydettäessä pennut olivat korkeintaan parin viikon ikäisiä ja niiden mahdollisuudet selvitä olivat olemattomat. Kulkurien ja Onevet klinikan tuella Ioana rakensi yhdessä miehensä kanssa klinikan tarhalle turvallisen tilan pentuetta varten. Ponnistuksista huolimatta kaksi kahdeksasta pennusta ehti menehtyä ennen kuin ne saatiin siirrettyä turvaan.

Elma on äärettömän herttainen tyttö, jolle suuri maailma on vielä hieman jännittävä paikka. Se on sisaruksista rauhallisin ja tasapainoisimman oloinen ja sillä on suloinen tapa tarkastella ja ihmetellä uusia tilanteita filosofisesti pohtien. Tietysti Elmassa on myös nuori ja leikkisä puoli ja itsevarmuuden kasvaessa myös vauhtia varmasti löytyy. Vaikka vieraat ihmiset edelleen alkuun vähän jännittävät Elmaa, se vastaanottaa ne ystävällisen rauhallisesti. Tutut ihmiset ovat Elmalle kaikki kaikessaan ja niiden kyljessä se voisi kököttää, vaikka koko päivän. Elma onkin ujoudestaan huolimatta äärimmäisen ihmisrakas ja lempeä ja se haluaa kovasti miellyttää omaa ihmistään toimimalla juuri oikein.

Elma on noin 55-60 cm korkea.

2.1.2019
Elman elämä muuttuu pian suuresti, sillä sen sisko Elli on vihdoin varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen. Suloinen Elmakin ansaitsisi jo oman mahdollisuutensa odotettuaan vuosia tarhalla omaa perhettään. Elma on edelleen hieman varovainen uusissa tilanteissa, mutta käy uteliaan ystävällisesti tervehtimässä myös sille vieraat ihmiset. Se antaa nätisti käsitellä itseään ja on helposti motivoitavissa herkuilla. Elma viihtyy hienosti muiden koirien kanssa ja reipas koirakaveri olisi sille varmasti mieluisa asia tulevassa kodissaan.

3.11.2018
Syyskuussa Romaniassa vierailleet aktiivit tapasivat myös jo hurjan pitkään odottaneet E-Teamin sisarukset. Eemilistä, Ellistä ja Elmasta on kaikista iän myötä kasvanut yhä tasapainoisempia ja reippaampia nuorukaisia. Aktiiviemme vierailun aikana sisarukset pääsivät tarhan pihalle leikkimään ja sisaruksista näki, että juokseminen ja liikkuminen on selvästi rakas asia kaikille kolmelle. Kolmikko tulee hienosti toimeen keskenään ja hakee toisistaan tukea jännittävissä tilanteissa. Eemil, Elli ja Elma tottelevat kaikki kiltisti koirista huolehtivaa Ioanaa ja niistä olisikin varmasti harrastuskavereiksi kotona. Olisi hienoa jos kolmikko pääsisi vihdoin ikiomiin koteihinsa vuosien odotuksen jälkeen.

9.8.2018
Kesä on Romaniassa jo pitkällä ja syksy ja rankkasateet ovat aivan oven takana. Suloinen Elma on jälleen katsellut yhden kesän häkin takaa tuoksuja ihmetellen. Energisenä nuorena koirana se olisi paljon mieluummin juoksemassa ulkona. Tästä huolimatta Elma on edelleen tasapainoinen ja kiltti oma itsensä. Se ei vaikuta häkissä stressaantuneelta eikä juurikaan hauku vaikka muut koirat ympärillä haukkuisivat. Elman ujous tuntuu jatkuvasti vähenevän ja heinäkuussa vieraita saadessaan se oli jälleen hieman reippaampi ja ihmisrakkaampi. Se pyöri tyytyväisenä vieraiden vierellä ja kiehnäsi huomiota saadakseen. Jos rapsutukset loppuivat Elma tönäisi rapsuttajaa hellästi kuonollaan.

Muutto uuteen kotiin tulee varmasti alkuun jännittämään Elmaa, mutta saadessaan rauhassa edetä omaan tahtiinsa siitä kuoriutuu varmasti oma suloinen ja iloinen itsensä.

15.6.2018
Suloinen Elma senkuin odottaa. Se elelee edelleen Onevetin tarhalla siskonsa Ellin kanssa. Aika on tehnyt Elmalle ihmeitä ja se on reipastunut jälleen kovasti. Se käy iloisesti tervehtimässä pihalle tulleet vieraat ja jää onnellisena rapsuteltavaksi heti mahdollisuuden tullen. Kun vieraat tulevat tyttöjen häkkiin Elma seurailee ihmisten perässä selvästi kiinnostuneena näiden touhuista. Elmasta on kasvanut äärettömän herttainen ja lempeä tyttö, jolla olisi paljon rakkautta annettavana omalle ihmiselleen. Enää puuttuu se oma koti, jossa olisi herkän tytön mentävä kolo vapaana.

12.4.2018
Herttainen Elma odottelee edelleen Onevetin tarhalla Cosobassa. Kuukadet kuluvat ja Elmakin on jo kasvanut kauniiksi nuoreksi aikuiseksi. Sen pahin ujous on takanapäin ja tilalle on tullut ujo uteliaisuus kaikkea uutta ja ihmeellistä kohtaan. Myös häkkiin tulevat vieraat kiinnostavat Elmaa kovasti ja se nuuskutteleekin kaikessa rauhassa vieraat läpi. Haisteltavaksi annettu paita saa Elman suunniltaan onnesta ja se käy vierailun aikana moneen kertaan kiehnäämässä itseään paitaa vasten. Elma on edelleen äärettömän suloinen ja herttainen. Rauhallisessa ja ymmärtäväisessä kodissa sen kultainen luonne pääsisi oikeuksiinsa. Reipas koirakaveri olisi varmasti iso apu Elmalle.

20.12.2017
Myös suloinen Elma odottelee edelleen Onevetin tarhalla. Se on siskonsa Ellin tavoin hyvin tasapainoinen ja rauhallinen, eikä ole turhautunut, vaikka elämä pienessä häkissä on nuorelle koiralle hyvin ankaraa. Tutun ihmisen seurassa Elma tutustuu uusiin asioihin ja ihmisiin kohteliaan reippaasti, mutta yksin jäädessään sitä vielä hieman jännittää. Ujoudestaan huolimatta Elma on mahdottoman lempeä ja ystävällinen ja se selvästi haluaisi tehdä juuri niin kuin siltä toivotaan. Reipas koirakaveri olisi Elmalle varmasti suuri apu kotiutuessa.

15.10.21017
Kaunis Elma odottelee edelleen siskonsa Ellin kanssa omia kotejaan. Elämä virikkeettömällä tarhalla vailla säännöllisiä ihmiskontakteja ei auta ujoa tyttöä pääsemään ulos kuorestaan. Ujoudestaan huolimatta Elma on edelleen herttainen ja kiltti kaikkia kohtaan. Se katsoo kovasti mallia reippaammasta siskostaan, joten reipas koirakaveri olisi Elmalle varmasti suuri apu myös kotona. Ujouden alla piilevästä leikkisästä tytöstä kertoo se, että Elma innostui vierailijoiden häkkiin tuomasta huivista hurjasti. Huivia piti haistella ja ihmetellä ja lopulta Elma heittäytyi pyörimään huivin päälle häntä onnellisesti vispaten. Kärsivällisessä kodissa Elma lähtee varmasti nopeasti reipastumaan.

30.7.2017
Heinäkuussa aktiivimme tapasivat myös E-Teamin kolme jäljellä olevaa pentua. Kolmikko pääsi tapaamaan aktiivimme Onevetin suurella sisäpihalla, jossa ne saavat toisinaan juosta ja leikkiä. Elma on edelleen sisaruksista rauhallisin. Vieraat ihmiset jännittävät sitä edelleen, mutta ujoudestaan huolimatta se on kiltti ja ystävällinen aivan kaikkia kohtaan. Hetken Elma ihmettelee vieraita kauempaa, mutta sitten uteliaisuus voittaa ja se tulee ujosti tutkimaan ihmisiä. Uskaltauduttuaan lähelle Elma antaa nätisti käsitellä itseään ja jää lopulta rapsuteltavaksi. Elma tulee tarvitsemaan ymmärtävän ja kärsivällisen kodin, jossa sille annetaan rauhassa aikaa tottua uuteen elämään.

11.10.2016
Aktiivimme tapasivat E-Teamin neljä jäljellä olevaa pentua jälleen syyskuussa. Elmaa uudet ihmiset jännittivät alkuun melkoisesti. Tuttuja ihmisiä kohtaan se on reipas ja huomionkipeä ja heidän seurassaan Elma on leikkisä ja iloinen. Myös vieraat saivat hetken ihmettelyn jälkeen rapsutella ja tutkia Elmaa. Elma on ystävällinen ja kiltti tyttö, mutta se on vielä kovin ujo ja uudet tilanteet saavat sen hämilleen. Elma kaipaakin ymmärtävää ja rauhallista kotia, jossa osataan antaa ujolle koiralle aikaa ja rakkautta. Reipas koirakaveri olisi varmasti suuri apu Elman kotiutumisessa.

Lisätty Elmalle tuore video.

28.8.2016
Aktiivimme tapasivat Elman elokuussa käydessään Onevetin tarhalla. Ihmeellinen tilanne ja uudet ihmiset jännittivät Elmaa melko paljon. Se seuraili tilannetta siskonsa Ellin viereltä hämmentyneen oloisena. Elma antoi kuitenkin hienosti myös vieraiden rapsutella itseään, joten ymmärryksen ja ajan kanssa se reipastuu varmasti kotioloissa.

13.6.2016
E-Teamin jäljelle jääneet kuusi pentua ovat saaneet kaikki tarvittavat rokotukset ja ne ovat valmiita adoptio-ohjelmaamme. Elli, Eppu, Eemil, Eevert, Elmeri ja Elma ovat tavallisia, sosiaalisia ja iloisia nuorukaisia. Ne tutkivat maailmaa suurella innolla ja painivat ja leikkivät keskenään minkä ehtivät. Ihmisistä pennut tykkäävät kovasti ja ne ovat muuten tasapainoisia ja kilttejä.

Elmaa häkistä suureen maailmaan siirtyminen hieman huoletti. Sylissä se rentoutui kuitenkin melko nopeasti ja alkoi selvästi hakea tukea ihmisestä. Pihan tapahtumat kiinnostivat sitä kovasti.

____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Elma saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Elma on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

 

 

 

 

 

 

15

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.