Päivitetty 17.12.2019

Koirien ensiapuluento 3.11. Helsingissä!


Ensiaputaidot ovat tärkeitä jokaiselle, myös koiraihmisille, ja siksi haluamme tarjota mahdollisuuden oppia taitoja, joilla saatat joskus pelastaa koiran hengen.

Koirien ensiapuluento järjestetään Pakilan nuorisotalolla sunnuntaina 3.11. kello 10-16. Osoite on Lepolantie 19, Helsinki. Huomaathan, että luennolle ilmoittaudutaan ennakkoon. Ilmoittautuminen loppuu kun paikat ovat täynnä, tai viimeistään torstaina 31.1o.

30 euron osallistumismaksu suoritetaan etukäteen, viimeistään kolme päivää ilmoittautumisen jälkeen Kulkurien tilille tai MobilePaylla. Ohjeet löydät allaolevasta ilmoittautumislomakkeesta.

Tapahtuman aikana myydään myös Kulkurien kannatustuotteita sekä sateisen ja talvisen sään varusteita koirille. Paikalla on tietysti myös kattava buffet, johon maksu suoritetaan omantunnon mukaan.

Kannatustuotteet sekä koiratarvikkeet voi maksaa käteisellä, MobilePaylla tai kortilla. Kaikki tapahtuman tuotot käytetään Kulkurien eläinsuojelutoiminnan hyväksi.

Kurssin vetäjä Nina Ehrström on opiskellut Dog Oriented Instituten kautta koiralähtöiseksi koiran koulutusohjaajaksi. Tällä hetkellä Nina suorittaa jatko-opintoja koiralähtöiseksi ongelmakoirakouluttajaksi sekä myöskin eläintenkouluttajan ammattitutkintoa.

Toiselta ammatiltaan Nina on sairaanhoitaja ja työskentelee akuuttihoidon parissa. Ammatin puolesta Nina ymmärtää ensiaputaitojen tärkeyden ja haluaa parantaa myös lemmikinomistajien ensiaputaitoja tilanteissa, joissa eläin äkisti sairastuu tai loukkaantuu. Koskaan ei voi tietää, milloin taitoja voi tarvita! Koirat ovat Ninalle sydäntä lähellä ja Nina tekeekin vapaaehtoistöitä Rescueyhdistys Kulkurit Ry:n riveissä.

Ensiapuluennon aihepiiri on erittäin laaja, ja se kattaa suuren osan mahdollisista eteentulevista tilanteista. Listan pituutta ei tule kuitenkaan säikähtää, sillä jokainen aihe käydään läpi huolellisesti ja niin, että kaikki pysyvät kärryillä. Aiheita, joista luennolla kuullaan, ovat mm. hätätilanteissa toimimisen ABC, ampiaisen pistot, myrkytykset, erilaiset siteet, käärmeen puremat, koiran vitaalielintoiminnot, koiran tutkiminen ja sokki. Koko listan voit lukea tämän sivun lopusta.

Kurssille ilmoittaudutaan etukäteen tällä lomakkeella:

(Mikäli lomake ei näy, voit täyttää sen myös täällä.)

 

Mahdolliset kysymykset voi esittää Camillalle, camilla.rask@kulkurit.fi. Tervetuloa!

Ensiapuluennon aiheet:

-koiralähtöinen käsittely
-tassuside
-kuonoside
-koiran tutkiminen
-pulssin tunnustelu
-kivun tunnistaminen
-koiran vitaalielintoiminnot
-haavat
-venähdykset, revähdykset, ruhjeet
-murtumat
-suun ongelmat
-silmävammat
-myrkytykset
-sokki ja sokkipotilaan hoitaminen
-verenvuodot
-elvytys
-vierasesine ruuansulatuskanavassa
-ruuansulatuskanavan ongelmat
-mahalaukun kiertymä
-ilmatieongelmat
-lämpöhalvaus
-palovammat
-palelumat
-hypotermia
-käärmeen purema
-ampiaisen pisto
-punkit
-kouristelu
-hätätilanteissa toimimisen ABC
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.