Päivitetty 14.09.2014

Ensimmäinen tappolain kumoamiseen tähtäävä oikeustoimi käsillä


Kuva: Occupy for Animals

Kuva: Occupy for Animals

FPAM kehotti maaliskuussa 2014 romanialaisia, jotka ovat nähneet koiriin kohdistuvia julmuuksia mm. kunnallisilla tarhoilla, liittymään oikeusjuttuunsa. Lisäksi FPAM pyysi heitä todistamaan Romanian hallitusta sekä terveys- ja eläinlääkintäasioista vastaavaa viranomaista, ANSVSA:a vastaan. Taustasta voi lukea tarkemmin täällä.

FPAM:n ensimmäinen tappolain kumoamista vaativa oikeudenistunto Romanian hallitusta ja ANSVSA:a vastaan pidetään 12.5.2014.

Lähes 2000 ihmistä on liittynyt oikeustoimihankkeseen. Heistä 1350 henkilöä, jotka ovat nähneet eläinrääkkäystapauksia ja laiminlyöntejä mm. kunnallisilla koiratarhoilla ja rankkureiden tekeminä kaduilla, on luvannut todistaa oikeudessa. Oikeustoimihankkeeseen osallistuneet henkilöt ovat ihailtavan rohkeita, sillä he nousevat maansa korruptoitunutta hallintoa vastaan.

Olethan jo allekirjoittanut Four Pawsin laatiman Romanian pääministeri Pontalle osoitetun vetoomuksen, jolla vaaditaan tappolain 258/2013 kumoamista? Jo lähes 78 000 vetoomusviestä on lähetetty! Tavoitteena 100 000. Vetoomus tukee jo käynnissä olevia ponnisteluja ja laittaa painetta pääministerille, jolla on toimivalta laittaa käyntiin lain kumoaminen. Allekirjoitathan vetoomuksen täällä.

 

Kulkurien Taija kertoo aiheesta ylläpitämässään blogissaan “Fifirock – Home of Happy Dogs“.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.