Päivitetty 11.05.2016

Kodin saanut koira: ERICA


Syntymäaika: 1/2016
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa
Ei steriloitu

24.4.2016

Erican pelasti pellon laidalta Targovistessa vaikuttava eläinsuojelija Mihaela Soare. Kaunis musta narttupentu kipitti suoraan löytäjänsä syliin tämän bongattua pikkuneidin ajomatkansa varrelta.

Erica on luonteeltaan ystävällinen, leikkisä ja nokkela. Se opettelee jo kovaa vauhtia kotikoiran tapoja kuten hihnassa kävelyä ja sisäsiisteyttä, joten tulevan kotiväen on luontevaa jatkaa harjoituksia kun Erica saapuu Suomeen.

Pikkuneiti on todella ihmisrakas, ja tulee toimeen myös muiden koirien ja kissojen kanssa. Vaikka Erica onkin vielä pentu, se  ei ole mikään riiviö, vaan antaa isommilleen reilusti tilaa ja leikkii kiltisti kaikkien kanssa.

Valppaan näköinen nappisilmä tulee olemaan aikuisena keskikokoinen, arviolta noin 15 kg painava koira. Reippaana ja oppivaisena koirana ihana Erica sopisi mainiosti vaikkapa harrastuskaveriksi.

11.5.2016
Erica on löytänyt oman kodin Saksasta.


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Erica tulee Suomeen sterilomatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Erica saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Erica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Erican yhteyshenkilö on Noora Lindroos.

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.