Päivitetty 15.08.2016

Kodin saanut koira: EVA B


Syntymäaika: 2006-2008
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

3.4.2016

Evan tiedossa oleva tarina alkaa Bragaridun kunnalliselta kuolemantarhalta tammikuussa 2016, kun paikallinen eläinsuojelija Ioana Bodea pelastaa sen ja sijoittaa sen Onevet-klinikan hoitolaan.
Koska kunnallisilla tarhoilla jylläävät erilaiset taudit, eristetään Eva tautiriskin vuoksi alkuun, eikä se ole kontaktissa muihin koiriin.
Maaliskuussa tapaamme Romanian reissullamme Evan, joka on ensimmäistä päivää pois eristyksestä ja muiden koirien kanssa hoitolan pihamaalla. Eva on vielä hämmentynyt ja hakeutuu sivummalle seuraamaan uuden elämänvaiheen jännittäviä käänteitä.
Ihmisille, myös meille vieraille, Eva on tavatessamme kiltti ja ystävällinen, mutta hieman ujo. Toisia koiria se vielä vähän jännitti, mutta kysyessämme kuulumisia nyt huhtikuun alussa, saimme kuulla Evan reipastuneen ja tulevan hyvin toistenkin koirien kanssa toimeen. Evasta on hiljalleen alkanut kuoriutua yhä ihmisrakkaampi ja se alkaa löytää hiljalleen elämäniloa kunnallisen tarhan kauheuksien jäädessä sen mielessä historiaan ja sen saadessa positiivisia kokemuksia niin ihmisistä kuin toisista koiristakin.

Eva on kooltaan noin 35 cm korkea ja se painaa 8-10 kiloa. Fyysisesti Eva vaikuttaa olevan ikäisekseen hyväkuntoinen, mutta se tulee mahdollisesti tarvitsemaan jonkin asteista hammashoitoa, sillä sen etuhampaiden ikenet ovat ikään kuin vetäytyneet.

Eva etsii sitounutta ja rakastavaa aikuisperhettä seniorivuosikseen.


13.6.2016

Kulkurien aktiivit tapasivat hurmaavan Evan viime kuussa. Ensimmäisenä Evasta huomaa miten rauhallinen ja tyyni se on, rouva k’yttäytyy selvästi ikäiselleen arvokkaalla tavalla. Kuvaustilanteessa Evaa hieman jännittää, muuten rouva on edelleen todella kiltti ja ysätävällinen. Tarhan työntekijät kertovat, ettei Eva juurikaan käytä ääntään tarhalla, joten kerrostalokin varmasti sopisi sille asuinmuodoksi.
Samoin tarhan työntekijät kehuvat Evaa maasta taivaisiin, paljon koirien kanssa touhuavan Gabin sanoin; “Eva on maailman ihanin koira”. Se on helppo uskoa lempeästä ja kultaisesta Evasta.

Uusia kuvia ja videota lisätty.

 


21.6.2016

Saimme ikäviä uutisia Evasta. Muut koirat ovat alkaneet kiusata sitä, eikä Eva enää voi olla vapaana tarhan pihamaalla, vaan se on jouduttu siirtämään pieneen häkkiin jotta sen turvallisuus voidaan taata.
Eva ei riitatilanteissa vastannut rähinään, vaan se alistui ja siitä tuli porukan pahnanpohjimmainen. Liian kiltit koirat usein jäävät sorsittaviksi isoissa laumoissa sterssaavissa tarhaoloissa, niin kävi nyt Evallekin.

Eva todella tarvitsee oman kodin!

 


28.6.2016

Eva on varattu tänään omaan kotiin Suomeen!

—————————————————————————————————————-

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.
Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.
Eva saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eva on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.
——————————-
15.8.2016
Eva, nykyiseltä nimeltään Aava, saapui omaan kotiin 12.8.2016.
Yhteyshenkilö: Salla Honkapää
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.