Päivitetty 05.11.2021

Kodin saanut koira: FELICE SOFICA (Speranta)


Syntymäaika: 11/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
steriloitu


Perustiedot ja tausta
16.5.2021

Kulkurien yhteistyökumppani eläinsuojelija Luiza Mandru asuu maaseudulla Gradistean kylässä Romaniassa, tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Vuonna 2015 Luiza sai tietää samassa kylässä asuvasta henkilöstä, joka yritti epätoivoisesti huolehtia suuresta määrästä kodittomia koiria. Luiza päätti mennä katsomaan tilannetta omin silmin, sillä oli kuullut ja nähnyt rouvan koirien kulkevan pelloilla ja kukkuloilla päivisin etsimässä ruokaa. Näky oli surkea, sillä ne etsivät roskien seasta mädäntyneitä kalanpäitä ja kävivät hautausmaalla syömässä kynttilöitä nälkäänsä. Tämän tapaamisen jälkeen syntyi Luizan ja Kulkurien Projekti Speranta – toivo kuuluu kaikille.

Yksi Ninan luona asuvista koirista oli Sofica. Soficalla oli neljä pentua joista kaksi valitettavasti menehtyi. Selviytyneet pennut Carla Sofica ja Felice Sofica pääsivät turvaan Luizan luo ja ovat asuneet siellä siitä lähtien.

Tammikuussa 2020 aktiivimme kävivät jälleen Romaniassa ja vierailivat myös Luiza Mandrun luona. Felice haki namit aktiivimme kädestä, mutta sitä jännitti paljon. Luiza kertoo, että Felicella valitettavasti oli esiintynyt nyt epileptisia kohtauksia ja Felicelle aloitettiin lääkitys.

Toukokuussa 2021 tilanne on aika samankaltainen Felicen suhteen paitsi että emme ole päässeet vierailemaan Luizallakaan, maailmalla vallitsevan pandemian takia. Felice saa yhä lääkettä ja kohtaukset ovat sillä pysyneet hallinnassa.

Felice sairastaa epilepsiaa ja etsii siksi kotiaan erityisadoptiossa. Felice odottelee edelleen sitä ikiomaa kotiaan Mandrujen luona. Iän karttumisen myötä myös sen pahin ujous on voitettu. Vaikka Felice vielä alkuun hieman ihmetteleekin uusia ihmisiä uteliaisuus voittaa hyvin pian ja se uskaltautuu itse tutustumaan tulijoihin. Tuttuja ihmisiä kohtaan Felice on loputtoman ystävällinen ja kiltti ja se pyrkii aina tekemään niin kuin siltä toivotaan. Felice asuu tällä hetkellä sisällä Mandrujen asunnossa ja on hienosti oppinut kotikoiran tavoille ja on täysin sisäsiisti. Felice tulee hienosti toimeen aivan kaikkien koirien kanssa huolimatta näiden iästä tai sukupuolesta. Se myös rakastaa suuresti kissoja ja viettääkin mielellään aikaa näiden lähettyvillä. Felice vaikuttaakin kaikin puolin kiltiltä ja lempeältä tytöltä, jolta puuttuu enää vain se oma koti.

Felice on noin 50 cm korkea ja painaa noin 17-20 kiloa.

Päivitykset

5.11.2021
Felice Soficalla on nyt koti, se nimittäin saa jäädä asustelemaan Mandrujen luokse lopullisesti.

16.5.2021
On kulunut ikuisuus siitä kun olemme voinee tkertoa jotain uutta Felicestä. Tälläkään hetkellä ei ole kovin paljon uutta kerrottavaa. Felice on yhä lääkityksellä jonka turvin sillä on pysynyt epilepsia aisoissa.

19.2.2020
Felice Soficalla on nyt esiintynyt muutamia epileptisia kohtauksia ja tytölle on aloitettu lääkitys ja se on tarkkailun alla. Kun tiedämme asiasta lisää, päivitämme tietoja sivuillekin.
1.9.2019
Felice Sofica on kokematon, nuori koira. Se on täysin rentona Luizan ja Stefanin kanssa mutta vieraat ovat hieman jännittäviä. Se suhtautuu kuitenkin uteliaasti vieraisiin ja haluaa tutustua heihin. Heinäkuun aktiivireissun jälkeen Felicen tapaamista kuvaillaan näin: “Felice tuodaan sisältä ulos etupihalle meidän luokse. Jännä tilanne. Jännittää, mutta hakee pian namit kädestä. Tukeutuu Stefaniin. Käy kiertelemässä pihaa vapaasti. Palaa luokse, hakee namit, antaa Sallan koskettaa kaulaa, rapsuttaa vähän. Mandrujen kanssa rennosti, antaa käsitellä hyvin. Häntä heiluu ajoittain, muutoin alhaalla, ei jalkojen välissä. Seuraa Stefania takaisin sisälle kuin koulutettu kotikoira.”
15.6.2018
Felice senkuin reipastuu. Aktiiviemme vieraillessa Luizan luona toukokuun lopulla Felice tuli reippaasti tervehtimään vieraita pihalla. Se ottaa iloisesti tarjotut namit vastaan ja tutkii uteliaasti vieraiden maahan laskemia tavaroita. Felice vaikuttaakin hyvin tasapainoiselta tytöltä. Se hakee ohjeita Luizalta ja ottaa selvästi kontaktia omaan ihmiseen. Luizan pyytäessä Feliceä sisälle se tottelee heti nätisti. Felice ei Luizan luona hauku juuri lainkaan ja se tulee edelleen mainiosti toimeen kaikkien koirien ja kissojen kanssa. Felice vaikuttaakin kaikin puolin iloiselta ja leppoisalta tytöltä. Reipas koirakaveri olisi varmasti Felicelle mieluinen uudessa kodissa.
2.4.2018
Aktiivimme tapasivat maaliskuun reissullaan myös kauniin Felicen. Tällä hetkellä se asuu sisällä Mandrujen kanssa yhdessä Monsterpentueen Fidoxin kanssa ja kaksikko tuleekin aivan mainiosti toimeen keskenään. Vieraiden saapuessa ne ovat iloisina pihalla vastassa ja jo hetken päästän pistävät pystyyn kunnon painileikit vieraiden iloksi. Vaikka Felice onkin vielä hieman ujo, se on selvästi utelias vieraiden touhuja kohtaan. Kun Fidoxin kanssa harjoitellaan temppuja tulee Felice innokkaasti mukaan harjoitukseen ja seuraa nätisti ihmisen vierellä kaveristaan mallia katsoen. Se on helposti motivoitavissa nameilla ja selvästi miellyttämishaluinen ihmisiä kohtaan. Sen hyväntuulinen elämänasenne saa väkisinkin hymyn huulille. Felice on sellainen hassu hölmöilijä, jolla tuntuu olevan koko ajan jotakin hauskaa meneillään. Pienen ujouden alla piilee kultainen ja kiltti nuori tyttö, jolla olisi paljon annettavaa omalle kodilleen.
17.10.2017
Felice Sofica on jatkanut maltillista reipastumistaan. Vieraat edelleen jännittävät sitä, mutta nameilla sen saa houkuteltua tervehtimään myös uusia tuttavuuksia. Vaikka tuntemattomat ihmiset jäävätkin pihalle Felicen seuraksi se suhtautuu tilanteeseen yllättävän rennosti ja alkaa touhuilla omiaan. Hetken päästä sillä on jo täysi leikki käynnissä. Felice onkin kovin iloinen ja huoleton tyttönen, joka varmasti reipastuu nopeasti oikeanlaisessa kodissa. Reipas koirakaveri olisi varmasti Felicen mieleen myös tulevassa kodissa.

13.6.2017
Aktiivimme tapasivat myös Felice Sofican huhtikuun lopussa. He kertoivat, että Felice on reipastunut kovasti ja onkin todella kiinnostunut ihmisistä. Se tulee vieraiden lähelle ja käy sitten hakemassa hieman rohkeutta tutulta ihmiseltä. Felice on leikkisä ja tulee hyvin toimeen muiden kanssa.

20.3.2017
Kävimme tammikuussa Luizan luona ja tapasimme myös kauniin ja herkän Felice Sofican. Feliceä jännitti meitä kovasti mutta Luizalle ja Luizan aviomiehelle Felice oli hellyyttävä ja haki heiltä tukea ja rapsutuksia. Uskomme, että Felice tulee tarvitsemaan melko rauhallista kotia ja se hyötyisi todennäköisesti paljon reippaasta ja kiltistä koirakaverista.

26.3.2016
Kaunis Felice Sofica on kasvanut pienestä pennelistä suuremmaksi penneliksi. Kulkurien aktiivit kävivät maaliskuussa jälleen Romaniassa ja tällä reissulla ohjelmassa oli myös vierailu niin Mandrujen kuin Projekti Sperantan, rva Ninan, luona. Felice Sofica on lähtöisin rva Ninan luota mutta odottaa nyt oman kodin löytymistä yhdessä siskonsa Carla Sofican ja monen muun koiran kanssa, Luizalla. Felice on melko isokokoinen pentu, iloisa ja leikkisä. Felice tulee myös vieraiden luokse moikkaamaan, mutta pysytteli muuten hieman  taka-alalla.

Uusi kuvia lisätty, hurmaavasta Felicesta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Felice Sofica saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Felice Sofica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

15

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.