Päivitetty 03.05.2017

Fifirock: Kuolemantarhan kulisseissa


Tämä jalkaansa aristaneen koiran haki pois tarhalta eräs paikallinen eläinsuojelija paria päivää myöhemmin. Kuva: Taija Jolanki

Eräs paikallinen eläinsuojelija haki kunnalliselta tarhalta pois jalkaansa aristaneen koiran. Kuva: Taija Jolanki

Kulkurien aktiivi Taija Jolanki käsittelee 4.1.2015 blogissaan “Fifirock – Home of Happy Dogs” kysymystä ”Miksi saitte ottaa vain kaksi koiraa ulos Palladyn kunnalliselta tarhalta?”

Kysymystä on esitetty Kulkureille Avec Tastula -jakson “Koirien pelastajat” ensiesityksen jälkeen. Taija kirjoittaa, ettei Kulkurit tiedä vastausta itsekään – kunnallisen tarhan työntekijät sattuivat vain päättämään niin.

Taija muistuttaa kirjoituksessaan olevan ihme, että hän, Salla Honkapää, Sini Isaksson ja kuvausryhmä edes pääsivät sisään Palladyn koiratarhalle. He pyysivät paikallisen ystävän Carmenin mukaan, ja hän tunsi tuolloin työvuorossa olleen naisen. Nainen antoi luvan astua tarhaan sisälle. Carmen ei itse päässyt, sillä hänen nimensä on ASPAn rankkureiden mustalla listalla.

Taija kirjoittaa:

Avec Tastulan ohjelmasta saa helposti sen käsityksen, että piipahdimme Palladylla hakemassa pari koiraa. Väärin. Koirien adoptointi kunnalliselta tarhalta on melkoinen prosessi.”

Koirien valinnan jälkeen alkoi byrokratia. Adoptoitavat koirat piti kirjoittaa henkilön nimiin ja lomakkeiden täyttäminen oli tarkkaa. Jokainen minuutti tuntui ikuisuudelta tarhan tunkkaisessa konttorihuoneessa. Tarhan työntekijä teki Taijan, Sallan ja Sinin kohdalla toisenkin myönnytyksen, sillä proseduurin mukaan heidän olisi pitänyt kirjallisesti todistaa, että heillä on asunnot ja työpaikat, josta he saavat palkkaa. Kulkurien aktiivit selvisivät onneksi toimittamalla pelkät kopiot passeista. Taija muistuttaa, että paikallisilta ihmisiltä edellä mainitut todistukset kuitenkin vaaditaan – koiraa ei välttämättä saa tarhalta pois joko työpaikan tai henkilöpapereiden puuttuessa.

Koiria Taija, Salla ja Sini eivät saaneet heti mukaansa. He elivät jännityksessä parin päivän ajan. Taija pelkäsi, että rankkuriporukka ja tarhan työntekijät goolaisivat aktiivien nimet. Googlen hakutuloksista nimittäin löytyy Stop ASPA –tyyppistä materiaalia.

“Mitä jos henkilökunta näki, kun kävin avaamassa tarhan pakastimen, ja otin valokuvia sinne sullotuista koirien ruumista?”

Melkoisen byrokraattisen kaavakeshown läpikäyneinä koirat olivat Kulkureilla kainaloissa.

 

  • Avec Tastulan jakso “Koirien pelastajat” katsottavissa Yle Areenassa.
  • Taijan blogikirjoitus “Kuolemantarha kulisseissa” luettavissa kokonaisuudessaan täältä.
  • Lue myös Taijan kirjoitus “Järki kädessä, sydän mukana” luettavissa kokonaisuudessaan täältä.
  • Lue Kulkurien kotisivuilta Avec Tastulan “Koirien pelastajat” -ohjelmasta täältä.
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.