Päivitetty 20.05.2019

Kodin saanut koira: FLAKE (nyk. Laki)


Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa, Carpe
ei kastroitu

Perustiedot ja tausta
26.3.2019
Romaniassa miljoonat kulkukoirat ovat vailla suojaa ja turvaa, ne ovat ihmisille useinmiten vain ongelma ja haitta ja niitä kohdellaan sen mukaisesti. Ongelma on kasvanut vuosien saatossa uskomattomiin mittoihin ja eläimiä rakastavat ihmiset odottavat yhä sitä ainoata oikeata ratkaisua eli narttujen sterilointeja ja ihmisten valistusta eläintenpidosta.

Pitkän linjan eläinsuojelija Carmen Mandescu on tarttunut toimeen omalta osaltaan ja perustanut Carpe-yhdistyksen auttaakseen kodittomia koiria. Carpe onkin Kulkureiden pääyhteistyökumppani ja Carpen tarhalta tulee adoptio-ohjelmaan koiria jatkuvasti.

Carpen tarhalla työskentelevä Veera löysi kerran tienvarresta valkoisen koiran, Flaken, ja toi sen tarhalle turvaan. Flake asustelee kahden vanhemman pienen narttukoiran kanssa ja nuorempana se on niitä kohtaan alistuvainen. Flake on hiukan varautunut vieraita tavatessaan eikä ensin pidä kosketuksesta. Mutta tutumman Veeran luokse se hakeutuu rapsuteltavaksi syliin asti ja hetken katsottuaan vieraita kauaempaa, rohkaistuu hakemaan namia myös heiltä. Se palautuu ujouden hetkistään nopeasti. Flakella on yläpurenta, joka ei haittaa sen syömistä tai eloa muutenkaan. Se antaa tutkia itseään rauhassa. Flake sopisi rauhalliseen kotiin, jossa annetaan sille aikaa tutustua ja kotiutua rauhassa. Flaken turkki tulee vaatimaan hoitamista säännöllisesti.

Flake on n. 35 cm ja 8-9 kiloinen pötkylänmallinen upea koirapoika vailla sitä omaa kotiaan, jossa viettää lokoisia päiviä koko loppuelämänsä.

Päivitykset
20.5.2019
Flake, nyk. Laki lensi Suomeen 18.5.2019 ja matkusti kotiin.

17.4.2019
Flake on varattu, se pääsee omaan kotiin!
26.3.2019
Flake lähtee etsimään kotia Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

*****************************************************************************************************************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Flake saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Flake on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Flaken yhteyshenkilö on Virva Kaavi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.