Päivitetty 05.05.2017

Kodin saanut koira: FLORICEL


Syntymäaika: 3/2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Glina)
kastroidaan

 

24.3.2016
Kun ajattelemme romanialaista koditonta koiraa, mieleemme nousee ensimmäisenä kuva kadulla vaeltavasta, sinne hylätystä koirasta. Valitettavasti kuva ei ole väärä, vaan karua paikallista todellisuutta. Suhtautuminen koiriin ja käsitys hyvästä eläimenpidosta on Romaniassa täysin toinen kuin meillä Suomessa. Toki ja onneksi maasta löytyy kuitenkin myös toista katsontakantaa edustavia ihmisiä, jotka hoitavat eläimensä hyvin ja joille ne ovat rakkaita perheenjäseniä.

Yksi näistä, rakastetuista on Floricel, joka on saanut nauttia elämästä omassa kodissa yhdessä viiden muun pikkukoiran kanssa. Heistä Dudutu ja Bobi Brown etsivät kotiaan sivuillamme. Hiljattain Floricelia kuitenkin kohtasi suuri suru, kun sen omistaja, iäkäs nainen kuoli. Naisella ei ollut perhettä, joten koirat jäivät vaille kotia. Kulkurien yhteistyökumppani, eläinsuojelija Carmen Mandescu kuuli näistä koirista äitinsä ystävältä, joka asuu samassa kylässä edesmenneen omistajan kanssa. Carmen ei luonnollisestikaan voinut jättää koiria oman onnensa nojaan, vaan ajoi 300 km Strehaian kylään ja nouti koirat turvaan. Tällä hetkellä pikkuiset hännänheiluttajat asuvat Carmenin ystävän luona. Tämä ratkaisu on kuitenkin väliaikainen ja niinpä Floricelin ystävineen on aika aloittaa kodinetsintä Suomesta, osana Kulkurien adoptio-ohjelmaa.
Floricel tulee muita koiria myöhemmin adoptio-ohjelmaamme, sillä sillä on aavistuksen vinot jalat, joiden aiheuttajaksi epäillään pentuajan huonolaatuinen ruoka ja sen myötä kalsiumin puute. Nykyään se liikkuu kuitenkin moitteetta eikä oirehdi jalkojaan millään tavalla.
Floricel on perusluonteeltaan hiukan ujo koira, joka tulee kopistaan tervehtimään, mutta menee sitten kopin turvaan tarkkailemaan tilannetta. Pyydettäessä uteliaisuus kuitenkin voittaa ja kun se tulee ihmisen luokse, se antaa käsitellä itseään moitteetta. Sillä on aikaisemmin ollut koirakaveri, jonka seurassa se rohkaistui, mutta siitä asti, kun kaveri lähti, Floricel on on allapäin. Toisten koirien kanssa Floricel tulee toimeen ja se saikin nartulta nenilleen, eli se ei vaikuttaisi olevan kovinkaan dominoiva.

Floricel on kooltaan noin 45 senttiä ja 13 kiloa.

19.5.2016
Toukuun alussa aktiivimme matkasivat jälleen Romaniaan ja matkaohjelmaan kuului myös Floricelin tapaaminen. He kertovat pojan olevan rauhallinen ja kiltti, joka vähän jännittää vieraita, mutta antaa todella upeasti käsitellä ja hoitaa itseään. Rapsutukset ovat Floricelin mielestä todella kivoja. Se on lempeän ja helpon oloinen koira, josta saa itselleen varmasti uskollisen ystävän ja kumppanin.

Lisätty kuvia suloisesta pojasta.

8.7.2016
Floricel ja häkkikaveri Avery saivat vieraita Suomesta heinäkuun alussa. Floricel tuli vieraiden rapsuteltavaksi ja antoi hienosti käsitellä itseään, hampaatkin sai tarkastaa mukisematta. Muille uroksille Floricel hiukan murahteli, etenkin ruuan olla kyseessä, mutta tämä saattaa johtua siitä, että tarhalla on kovin vähän tekemistä ja virikkeitä, jolloin koirat turhautuvat. Pariskunnasta Floricel vaikutti olevan se, joka määrää kaapin paikan.

Lisätty pari kuvaa.

17.11.2016
Jokaisessa kodissa pitäisi olla oma Floricel. Siitä huokuu viisaus ja kärsivällisyys, mutta se on jollain ihmeen tavalla onnistunut säilyttämään pilkkeen silmäkulmassaan. Se on kompaktin kokoinen koira, jossa on jo iän mukanaan tuomaa tasaisuutta, mutta josta saa aivan varmasti vielä kaverin monenlaiseen menoon. Se asuttaa häkkiään Averyn kanssa ja ne tulevat moitteetta toimeen. Täpäkämpi Avery pitää tällä tapaamisella pappakoiran kurissa ja nuhteessa ja Floricel tyytyy tähän mielihyvin.

Lisätty video ja kuvia marraskuulta.

1.4.2017
Maailman paras aprillipila on sellainen, joka ei ole pilaa. Herttainen ja sielukas Floricel on varattu omaan kotiin Suomeen.

5.5.2017
29.4.17 Kulkurilento toi Floricelin kotiin. Onnea matkaanne, Floricel ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Floricel saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Floricel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Floricelin yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Heinäkuu 2016

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.