Kodin saanut koira: FLUFFY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Toukokuu 2015

Toukokuu 2015

FLUFFY

* naaras

* arvioitu syntymäaika 3/2014

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

16.3.2015
Aktiivimme pakkasivat maaliskuussa jälleen matkalaukkunsa ja lentokone vei heidät Romaniaan, jossa he paikallisten eläinsuojelijoiden keralla tutustuivat jo sivuillamme oleviin koiriin, saivat uusia koiratuttavuuksia, olivat lisäkäsinä tarhan töissä ja visioivat tulevaisuutta samassa pöydässä romanialaisten eläinsuojelijoiden ja – toimijoiden kanssa.

Yksi näistä uusista tuttavuuksista on Fluffy. Fluffy asuu Jilavan tarhalla, johon se pääsi kadulta turvaan. Sitä ylläpitää Asociata Suflete Dragi. Suflete Dragin toimijat Anda ja Alina Murgu ovat äiti ja tytär, jotka päättäväisesti ja täydellä sydämellä toimivat romanialaisen eläinsuojelun saralla.

Fluffy on ensikontaktissa aavistuksen ujo, mutta todetessaan toisen turvalliseksi, se nopeasti reipastuu ja sen luontainen uteliaisuus voittaa. Tulevan kodin tulee varautua siihen, että Fluffy tarvitsee aikaa tottuakseen uuteen elämään. Oletettavaa kuitenkin on, että sen itseluottamuksen kohetessa ja muotoutuessa omaksi itsekseen, se myöskin rohkaistuu. Kun se tarhalla vapautuu, se leikkii pentumaisesti ja se tuleekin siellä kaikkien koirien kanssa toimeen. Tarhalla se ei haukkunut, joten se saattaisi sopia kerrostaloonkin.

Fluffy on noin 40-45 cm korkea ja painaa noin 12 kiloa.

11.5.2015
Toukokuun alussa aktiivimme suuntasivat jälleen matkansa kohti Romaniaa ja Jilavan tarhaa. Siellä heitä odotti muiden muassa Fluffy. Valitettavasti Fluffy on joutunut muiden koirien silmätikuksi ja sen myötä siitä on tullut arempi ja vetäytyvämpi. Se antaa kuitenkin käsitellä itseään, tällöin jähmettyy paikalleen. Vaikutelmaksi kuitenkin jää, ettei se jähmety paniikissa, vaan on enemmänkin hieman ärsyyntynyt käsittelyn mukanaan tuomasta epämukavuudesta.

22.6.2015
Fluffy on saanut oman kodin Ranskasta. Onnea Fluffy ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Fluffy saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Fluffy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Fluffyn varaajana toimi Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: