Päivitetty 19.09.2020

Kodin saanut koira: FRANCIS (Navettapennut)


Syntymäaika: 9-10/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
19.9.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Kodittomista eläimistä ei ole Romaniassa pulaa, niitä on kaikkialla. Myös Cosoban tarhalle ja sen läheisyyteen hylätään jatkuvasti koiria, joita Adina pyrkii parhaansa mukaan auttamaan ja joille hän koettaa löytää koteja. Viiden vekaran porukka, Ferdinand, Francis, Flint, Fergus ja Frieda, navettapennut, päätyivät Cosobaan kun ne tuotiin sinne steriloitavaksi, eikä niitä koskaan haettukaan pois. Pentujen taustasta tiedetään sen verran, että ne ovat asuneet pentuaikansa navetassa, eivätkä ilmeisesti ole olleet kovin paljon tekemisissä ihmisten kanssa, sillä alussa pentuja jännitti ihmiskontakti niin paljon, että ne kiljuivat kauhusta. Aktiivien tavatessa pennut ne ovat olleet Cosobassa kymmenen päivää, ja ne ovat tässä ajassa reipastuneet jo huimasti. Ne ovat vielä ihmisten kanssa hieman tottumattomia, mutta ovat luonteeltaan sosiaalisia, ja varmasti hyvien kokemusten myötä reipastuvat vielä lisää ihmisen seurassa. Koirien kanssa ne tulevat kaikki hyvin toimeen. Pörröinen, reipas ja tomera Francis on pentueen itsenäisin pentu. Se ei ole millänsäkään, vaikka tutut sisarukset vietäisiin pois samasta tilasta.

Francis etsii kotia, jossa se voi turvallisesti kasvaa ja kehittyä tyytyväiseksi ja iloiseksi aikuiseksi koiraksi. On tärkeää, että Franciksen kasvua tuetaan positiivisilla kokemuksilla ja koiralähtöisillä menetelmillä. Francista tuskin haittaisi koirakaveri tulevassa kodissa, mutta se pärjäisi todennäköisesti myös ainoana koirana.

Francis on noin 45 cm korkea ja painaa noin 15 kg. Se on inasen isompi kuin muut navettapennut. Sisarustensa tapaan myös Francis tulee aikuisena todennäköisesti olemaan keskikokoinen tai hieman suurempi koira.

Päivitykset
19.9.2020
Pitkän odotuksen jälkeen Francis ja perhe kohtasivat toisensa tänään! Francis on kasvanut huikean upeaksi koiranuorukaiseksi, mikä onni että hän on nyt kotona. Seikkailu voi alkaa!

23.5.2020
Oma ihminen löysi Francisin! Francis on nyt varattu ja Francisin loppuelämän mittainen seikkailu odottaa herraa Suomessa.

5.3.2020
Francis on mukana Kulkurien adoptio-ohjelmassa ja etsii nyt sitä oikeaa, ihkaomaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Francis saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Francis on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.