Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: FRANKIE


Syntymäaika: n. 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

17.10.2021

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Hellyyttävä Frankie päätyi M.G. Rescue-tarhalle kesällä 2020. Mihai oli löytänyt Frankien ruokakaupan edestä Bragadirusta ja otti koiran hoiviinsa.

Frankie on todellinen happy-go-lucky koira, joka iloitsee tarhalla käyvistä vieraista hyppimällä iloisesti vasten, kaikki neljä tassua ilmassa. Välillä se juoksee ilospurtin ja palaa heti takaisin hepuloimaan ja leikkimään. Frankie on on erittäin reipas ja antaa käsitellä sekä rapsuttaa itseään mieluusti. Ruualle tämä poika on hyvin perso, ja imuroi herkut hetkessä käsistä. Luultavasti Frankie olisi siis helposti motivoitavissa koulutuksellisesti ruuan avulla. 😉

Kaiken kaikkiaan Frankie vaikuttaa olevan hyvin avoin ja sosiaalinen tapaus, joka tulisi varmaankin toimeen monenlaisessa kodissa. Muiden tarhan koirien kanssa tämä poju tulee myös hienosti toimeen, ja haukkuu muiden koirien mukana, kun ne innostuvat käyttämään ääntään.

Frankien iäksi on arvioitu noin 5 vuotta. Se noin 50cm korkea ja painaa arviolta 15-18kg.

 

Päivitykset

14.5.2022

Frankie pääsi vihdoinkin sydänmatohoitojen jälkeen matkaamaan Suomeen ja pääsi tänään omaan kotiinsa. <3

30.1.2022

Onnenpäivä koitti, sillä Frankie varattiin tänään omaan kotiinsa ja se jää nyt odottamaan kyytiä Suomeen. <3

17.10.2021

Frankie aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 

____________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Frankie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Frankie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Frankien yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.