Päivitetty 25.09.2014

Kodin saanut kissa: FRANS, Suomessa


Frans-01
FRANS

* 3 kk

* uros

* Tallinna, Viro.

Hyvää ja huolehtivaa, loppuelämän sisäkissakotia etsii viisi pientä kolmen kuukauden ikäistä maatiaiskisua. Pentujen emo oli hylätty keskikaupungille Tallinnassa. Siellä se kerjäsi ruokaa ja oli hyvin nälkäinen, kun se pääsi talteen huolehtivien ihmisten toimesta. Hoitoon pääsyä seuraavana päivänä se synnytti pentueen. Pienokaiset olivat onnekkaita ja ovat saaneet alusta pitäen hyvää ruokaa ja matolääkitykset. Ne ovat olleet terveitä, turkki kiiltää ja vatsan toiminta on kunnossa. Ja nyt ne ovat rokotettuina valmiita uusiin koteihin.

Pennuista neljä on tyttöä ja yksi poika. Poika sai nimen Frans, sillä on viikset ja pikkuparta ja se on äärettömän seurallinen, rohkea, kiltti ja luottavainen poika. Kävelee perässä, tulee kutsusta luokse ja syliin. Frans sopisi kotiin, jossa saa osakseen paljon hellyyttä ja huomiota, jota se tarvitsee.

Raidallinen sisko Aada on paitsi klassisen kaunis, myös reipas ja kehrääväinen kaveri. Aadalla on kokonaan vaaleanpunainen nenä ja raidallinen väritys valkealla naamakuviolla.

Toinen raidallinen sisko Abigail on energiapakkaus ja tykkää puuhastella Fransin kanssa. Ihmisiä Abigail saattaa aluksi hieman arastella, mutta tykkää kuitenkin huomiosta ja rapsutuksista. Abigaililla on rusehtava nenä ja pukeva tiikeripaita.

Agnes on raidallisista tytöistä herkkäluontoisin ja olisikin hyvä, että tulevassa kodissa olisi rohkea kissakaveri pitämässä Agnesille seuraa ja näyttämässä mallia. Agnes on raitatiikeri valkoisilla tassuilla ja kaulanaluksella.

Pahnanpohjimmainen, mustavalkoinen pieni tyttöpentu Astrid on aremmanpuoleinen mammantyttö, mutta kiltti. Hän tarvitsee kaverikseen toisen kissan, rohkean pennun tai ison rauhallisen kissan, johon turvata.

Miettiessäsi kodin tarjoamista kissanpennulle, huomioithan että se voi olla osa elämääsi jopa seuraavat 15-20 vuotta. Kotiaetsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun. Aikuinen kotiaetsivä kissa on myös steriloitu tai kastroitu. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä, yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25 % osuudella.

Kotihoidossa 1.9.2014
Reilussa viikossa on jokaisesta kissasta löytynyt omia luonteenpiireitä. Abigail ja Frans pistävät painiksi Astridin seuraillessa sivusta tai ollessa omilla teillään. Välillä on ryminäkaksikolle tullut kolhujakin ja ollaan pidelty tassua, mutta seuraavana päivänä meno on melkein samanlaista. Fransilla on aina nälkä ja se on vaatimassa lisää ruokaa, vaikka kuppi olisikin vielä täynnä. Fransilla on myös hyvät unenlahjat ja se osaa ottaa rennosti siskojen puuhaillessa omiaan. Frans on myös rohkeasti ensimmäisenä tutkimassa  uusia juttuja ja pienellä rapsutuksella irtoaa iso kehräys. Abigail on porukasta energisin, mutta ei ihan yhtä rohkea kuin Frans. Myös ihmisiin Abigail suhtautuu vielä hieman arastellen, mutta tykkää korvantausrapsutuksista. Astrid taas on porukan varovaisin ja ihmisarin, mutta vähitellen Astridinkin on saanut otettua syliin ja pieni kehräyskin on irronnut silittelyjen lomassa. Astrid on myös kova juttelemaan ja Fransin kanssa ne ovat jatkuvasti vaatimassa lisää ruokaa.”

Yhteydenotot Marille

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.