Päivitetty 21.11.2015

Kodin saanut koira: GINZA (G- team)


Ginza Sintestin tarhalla 8.9.2015

Ginza Sintestin tarhalla 8.9.2015

GINZA

* narttu

* syntynyt arviolta 2/2015

* Romaniassa

 

 

 

 

 

 

18.6.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Anda ja Alina Murgu, äiti ja tytär, ovat omistaneet koko elämänsä kodittomille koirille. He perustivat yhdistyksen, Asociata Suflete Dragin, joka on toinen Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Suflete Dragi ylläpitää Sintestin tarhaa, jossa asuu kotia odottavia koiria. Sellaisia kuin Ginza. Ginza sisaruksineen ja emoineen eli kodissa, kunnes toukokussa omistajat soittivat romanialaiselle rankkurifirmalle ja pyysivät heitä hakemaan koirat pois. Vaihtoehtoisesti omistajat olisivat myrkyttäneet ne. Anda ja Alina ehtivät koirien luokse vain hetkiä ennen rankkureita ja niin koiraperhe päätyi Sintestin tarhalle ja sen myötä Kulkurien adoptio- ohjelmaan.

Ginza on osa kahdeksan pennun pentuetta, josta osa on jo varattu muualle ja yksi menehtyi. Kulkurien adoptio- ohjelmaan päätyivät Ginza, Glory, Geisha, Gimbo ja emo Galia. Pennut, Glory mukaanlukien, ovat luonteeltaan harkitsevia, mutta eivät mahdottoman ujoja. Uudet ihmiset hiukan jännittävät, mikä tulevan kodin tulee ottaa huomioon. Aktiiviemme tavatessa pennut, ne riensivät häkin laidalle tervehtimään, mutta lähemmässä kontaktissa ne hakeutuivat koppinsa suojaan. Saadessaan mahdollisuuden sosiaalistua, ne varmasti rohkaistuvat.

Ginzan odotetaan aikuisena olevan noin 50- 60- senttinen ja 15- 20- kiloinen.

7.7.2015
Heinäkuisella vierailullaan Romaniassa aktiivimme suuntasivat myös uudelle Sintestin tarhalle. Siellä he tapasivat myös G- teamin emoineen ja pentuineen. Pennuista Ginza osoittautui rohkeimmaksi jopa siinä määrin, että aktiivimme saivat siltä pusun. Tarhalla Ginza haukkuu. Se voi johtua tylsistymisestä ja tarhan stressaannuttavasta ilmapiiristä ja se voi kotiutumisen myötä jäädä pois, mutta on myös mahdollista, että haukku jatkuu kotioloissa.

Lisätty kuvia ja pari videota.

21.9.2015
Syyskuun koittaessa aktiivimme pakkasivat jälleen laukkunsa ja suuntasivat kohti Romaniaa. Vieraillessaan Sintestin tarhalla he tapasivat myös varsin ujon Ginzan. Ginza on arka, mutta antaa koskea itseään ja ottaa syliinkin. Sylistä se ei rimpuile pois ja hakeutuu lähelle uusiakin ihmisiä. Ginza on selvästi kiinnostunut ihmisistä, eli varmasti reipastuu kotioloissa. Se on aavistuksen reippaampi kuin Geisha- siskonsa. Pennun pörröisyyden antaessa tilaa aikuisemmalle ulkomuodolle, on Ginzasta muodostunut jo nyt todellinen kaunotar. Se haukkuu häkissä aika paljon, mikä lienee osittain jännittyneisyyttä ja osin turhautumista tekemisen puutteessa. Haukkuminen voi kuitenkin jäädä sille luonteenpiirteeksi, mikä tulevan kodin on syytä huomioida.

Lisätty myös kuvia upealle kaunottarelle.

21.11.2015
Upea Ginza on saanut kodin Ranskasta. Onnea matkaan, Ginza.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Ginza  tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Ginza saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ginza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.