Kodin saanut: GRACELY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Gracely 10/2015

Gracely 10/2015

GRACELY

* narttu

* arv.synt.aika 11/2014

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

14.5.2015
Gracely on tuotu yhetistyökumppanimme A Doua Sansan tarhalla vasta äskettäin. Eräs A Doua Sansan vapaaehtoisista oli huomannut pennut ja ottaneet ne talteen, sekä turvaan Glinan tarhalle. Löydettäessä Gracely oli ylittämässä liikennöityä tietä Bukarestin laitamilla muiden pentujen kanssa.

Gracelyn veli George on jo adotptoitu omaan kotiin Tanskaan ja toinen veli Grizzly on varattu omaan kotiin tänne Suomeen. Gracelynilla on myös sisko, Gentley, joka myös löytyy adoptio-ohjelmastamme.

Gracely on suurin pennuista, tällä hetkellä noin 45cm. Gracelynin upean turkin ansioista tyttö näyttää painavan enemmän kun mitä oikeasti painaa, paino liikkuu tällä hetkellä noin 13kg tietämillä. Arvio on kuitenkin, että näistä pennuista ei ihan pieniä tule jäämään, vaan kasvavat hiukan keskikokoista suuremmaksi, mahdollisesti hieman päälle 55cm ja yli 25kg aikuisina.

Gracely on rauhallinen ja aika ujo. Gracely antaa kylläkin ihmisen koskea mutta ei uskalla täysin vielä rentoutua ihmisten parissa. On kuitenkin kovin ystävällinen ja iloinen koira jonka häntä heiluu kovasti. Pienille pennuille, jotka yrittävät kiivetä Gracely päälle, Gracely ilmoittaa murinalla, että nyt riittää moinen temppuilu. Muuten Gracely tulee toimeen muiden koirien kanssa hyvin.

15.8.2015
Tapasimme Gracelyn kun kävimme yhdistysmatkalla Romaniassa, heinäkuussa 2015. Gracelyn oli edelleen ujohko ja olisi mieluiten pysytellyt kopissa meidän ollessamme Gracelyn, Gentlyn, Yomin ja Ashan häkissä. Carmen kuitenkin otti Gracelyn kopista ja vaikka tyttöä jännitti paljon, saimme kuitenkin koskettaa siihen. Gracelyn ei ole saanut mahdollisuutta tottua koksetukseen ja koska romanialaisten eläinsuojelijoidenkin aika on rajallinen ja koiramäärät suuret, Carmenilla ei ole ollut paljon aikaa Gracelyn sosiaalistamiseen.

Gracelylle on ensisijaisesti haussa koti, jossa on koirakokenut omistaja joka on motivoitunut ja sitoutuu auttamaan Gracelyä tässä totuttelussa kohti tasapainosta koirakansalaista positiivisin menetelmin. Omistajan tulisi myös ymmärtää herkän, aran koiran sielunelämää.Gracely ei ole missään nimessä toivoton tapaus mutta tulee tarvitsemaan aikaa, ymmärrystä ja oikeanlaista ohjausta. Gracelyn tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa.

26.9.2015
Gracely on reipastunut ihan hurjasti sitten viime näkymän! Nyt kun yhdistyksen edustajat kävivät syyskuun reissulla Glinan tarhalla ja treffaamassa myös Gracelya ja Gracelyn siskoa, Gentlyä, Gracely tuli heti rapsuteltavaksi ja moikkaamaan tulijoita. Gracely nuoli käsiä käsiteltäessä ja tyttö vaikutti oikein onnelliselta saadakseen huomioita. Kävi kuitenkin välillä pyörähtämässä hiukan kauempana mutta palasi pian takaisin uudelleen. Upea nallekarhumainen tyttö, edustajimme sanoja lainaten. Haemme edelleen koirakokenutta kotia, sekä sellaista ympäristöä jossa Gracelylla on mahdollisuus rauhassa tutustua uuteen elämään.

26.10.2015
Gracelyn sisko Gently on nyt varattu omaan kotiin Suomeen. Upea Gracely odottelee edelleen oman kodin löytymistä. Lisätty uusia kuvia lokakuulta.

3.11.2015
Gracelynin perhe huomasi tytön ja sain lisätä sivuille tekstin VARATTU . Hieno tunne 🙂 !

22.11.2015
Eilen Gracely saapui Suomeen ja matka jatkui Helsinki-Vantaan lentokentältä kohti omaa kotia perheen kanssa. Iloista yhteistä elämää <3

———————————————————————————————————————

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Gracely tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan/kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan.

Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Gracely saapuu Suomeen steriloituna (mikäli ikä sen sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Gracely on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: