Kotia etsivä koira: HALINA

Hieman tottumaton, mutta utelias Halina etsii kärsivällistä loppuelämän kotia, jossa hän saa ansaitsemaansa rakkautta ja huolenpitoa.
Syntymäaika: 9/2023
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio: 40-45 cm / 7-8 kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.6.2024

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016–2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse: ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120–150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen aikana tarhan koiramäärä nousi, ollen tällä hetkellä jopa 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Halina löytyi siskonsa Tillin kanssa hylättynä pellolta noin 2,5 kuukauden ikäisenä. Ensimmäisen kuukauden hän vietti Carmenin ystävällä, jossa hän sai todennäköisesti hyviä kokemuksia ja enemmän sosiaalistamista kuin keskimääräinen tarhapentu. Noin 3,5 kuukauden iässä Halina saapui Carmenin luo. Nyt Halina asustaa yhdessä siskonsa ja muiden koirakaverien kanssa pienten koirien häkissä Capen tarhalla.

Aktiivimme tapasivat Halinan huhtikuun vierailullaan. Tämä suloinen harmaa lyhytkarvainen pentu on häkkinsä lempeä sydän. Halina jää välillä muiden jalkoihin, mutta on silti utelias ja kiinnostunut vieraista sekä nameista. Hän vaikuttaa luonteeltaan erittäin rauhalliselta verrattuna siskoonsa ja on avoin uusille tuttavuuksille, vaikka suuremmassa häkissä isommat koirat vievätkin paljon tilaa, mikä tekee tutustumisesta haasteellista. Halina antaa rapsuttaa itseään, vaikka ei ole juurikaan tottunut kosketukseen.

Vaikka Halina on hieman tottumaton nuori koira, hänellä on lempeä ja utelias luonne. On kuitenkin tärkeää muistaa että Halina on vielä pieni ja esimerkiksi sosiaalisuus voi muuttua persoonallisuuden kehittyessä. Tarhalla Halina vaikuttaa tulevan hyvin toimeen kaikkien häkin muiden koirien kanssa, vaikka jääkin toisinaan muiden jalkoihin.

Tämä ihastuttava, hieman siskoaan pienempi pentu etsii rakastavaa kotia, jossa häntä ymmärretään ja tuetaan hänen kasvaessaan ja oppiessaan uusia asioita. Halina etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, eikä reippaasta sekä tasapainoisesta koirakaveristakaan olisi haittaa. Halina kaipaa kärsivällistä omistajaa, joka antaa aikaa ja positiivisen vahvistamiseen perustuvaa koulutusta, jotta hän pääsee kukoistamaan omassa kodissaan.

Halina oli huhtikuussa kooltaan noin 40-45 cm korkea ja painoi noin 7-8 kg. Hän kasvaa tästä vielä hieman, mutta tulee todennäköisesti jäämään pieneksi keskikokoiseksi.

Päivitykset

2.6.2024

Halina tassutteli Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään omaa loppuelämän kotiaan.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Milja Suhonen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: