Päivitetty 15.02.2023

Enkelikoira: HANIEL


Syntymäaika: 2017-2018
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
2.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Hanielin on asunut tarhalla loka- marraskuusta 2021. Adina epäilee, että Haniel on ollut pihakoirana, kunnes entinen omistaja toi neidin tarhalle. Haniel oli aluksi tarhalla, suuren muutoksen jälkeen, ymmärrettävästi poissa tolaltaan ja peloissaan. Pelko näyttää haihtuneen, mutta Haniel on edelleen tottumattoman oloinen tarhan olosuhteisiin.

Haniel on suloinen ja sympaattinen olemukseltaan, mutta hieman hämmentynyt, kun häkkiin saapuu vieraita ihmisiä. Haniel kuitenkin lämpenee vieraille nopeasti heidän rauhallisuutensa ja herkkujen avulla. Haniel on avoin ihmisille ja lähestyy vieraita omaan tahtiinsa, ei säpsähdä ihmisten liikkeitä, mutta väistää, jos ihminen liikkuu häkissä. Haniel asuu häkissään Marie Curien kanssa, jota kohtaan käyttäytyy sopuisasti.

Herkut maistuu tälle neidille, mutta Haniel ei selvästi ole mikään ahmatti, eikä kerjää. Haniel pysyy vieraiden lähellä tapaamisen aikana, eikä taota. Hanieliin saa kyllä koskea, mutta perääntyy pian käden ulottumattomiin. Selvästi Haniel ei oikein tiedä mitä ajatella rapsutuksista, tulee kuitenkin hakemaan lisää, ihan kuin miettien, onkohan tämä oikeastaan ihan mukavaa. Haniel vaikuttaa rauhalliselta ja tasapainoiselta koira neidiltä. Haukkuu muille koirille häkin ulkopuolella, mutta muuten vaikuttaa hiljaiselta.

Haniel on noin 4-5 vuotias rauhallisen oloinen koira neiti, joka varmasti arvostaisi mukavaa ja rauhallista elämää omien ihmistensä kanssa. Haniel etsii kotia, jossa ollaan valmiita tukemaan sitä suuren muutoksen keskellä sekä harjoittelemaan kotikoiran taitoja, kuten käsittelyä ja hoitotoimenpiteitä pikkuhiljaa koiran ehdoilla. Haniel viihtyisi todennäköisesti suhteellisen rauhallisella asuinalueella aikuisperheessä tai perheessä, jossa ei ole ihan pieniä lapsia. Kodissa voi olla myös koirakaveri, mutta todennäköisesti pärjäisi hyvin myös ainoana koirana.

Kooltaan Haniel on noin 50 cm ja 23-25 kg.

Päivitykset:

27.1.2023
Haniel on siirtynyt enkelikoirien joukkoon. Haniel kärsi isoista ortopedisistä ongelmista, joille ei ollut mitään tehtävissä. Syvä osanottomme Hanielin ihmiselle ja voimia surun keskellä.

Hanielin oma ihminen muistaa Hanielia tällä kirjoituksellaan:

“Haniel asui kanssani 19.11.2022 – 5.1.2023. Vain vähän aikaa, mutta sain siltä paljon. Ei muuta vikaa, kuin se, mikä päätti sen elämän.

Kotimatka sujui hyvin sisareni kyydissä. Koska oli varoitettu, että autosta poistuminen on vaaran paikka, olimme hyvin varuillamme taluttimet kireällä. Kun sain kotioven auki, Hani meni vauhdilla sisään olisi aina asunut täällä.

Jo parin päivän kuluttua saapumisestaan Hani kiipesi sohvalle viereeni. Silloin sen näin: Vasen takajalka sojotti oudosti. Parin viikon kuluttua neiti oli jo sisäsiisti. Hani oppi myös aika pian tulemaan luokse kutsuttaessa. Remmiräyhäämistä ei ollut lainkaan. Hieman tuppasi innoissaan vetämään. Pitkiä lenkkejä emme tehneet, kun Hani tahtoi takaisin kotiin.

Lähdin ensimmäisen kerran kokukseen 10 kilometrin päähän kotoa. Hani jäi yksin kotiin. Kun kokous oli kestänyt 15 minuuttia, puhelimeni soi. – Onneksi olin unohtanut laittaa sen äänettömäksi. – Naapurini ilmoitti, että: ”Koirasi on ulkona.” Kun sitten sydän syrjällään saavuin kotiin, Hani luikahti äkkiä ovesta sisälle, ennen kuin sain kunnolla jalkani ulos autosta. Sen koommin ei meillä valjaiden ja turvapalojen kanssa pelattu.

Hanielin lempipaikka oli ikkunalauta. Siitä saattoi kyylätä ulkona liikkuvia lintuja, oravia ja naapureiden kulkemisia. Hani työnsi päänsä kainalooni, ja tökki puhelinta, jos viivyin liian kauan netissä. Rapsutus oli tärkeämpää! Nyt on kukkaset palanneet ikkunalaudoille, ja sydämeni jäänyt monen vuoden rapsutukset varastoon.

Lääkäri oli luvannut poiketa uutta asiakastaan katsomaan. Kun häntä ei alkanut kuulua, laitoin muistutusviestin. Lääkärin unohduksesta johtuen sain pitää Hanin pari viikkoa kauemmin.

Piti lähteä röntgenkuvaukseen. Kun kuva oli otettu, lääkäri kutsui:”Kaisa, tules tänne.” Ja siinä se oli, elämäni rumin kuva. Hetken keskustelimme amputaatiosta. Päädyimme Hanielin parhaaksi siihen, ettei sitä enää herätetty. Kaisa-mummoa itkettää.”

20.11.2022
Kultainen Haniel on löytänyt tiensä oman ihmisensä luokse ja on nyt kotona. Onnea tulevaan <3

22.10.2022
Haniel on tänään varattu omaan kotiin. Onnea!

2.10.2022
Ihana Haniel asuu edelleen häkissään Marie Curien kanssa. Vieraiden ihmisten saapuminen häkkiin on selvästi Hanielille hieman jännittävää, mutta se tulee moikkaamaan vieraita uteliaana. Haniel lähestyy ihmisiä melko luottavaisen oloisena, häntä heiluen. Se syö herkut suoraan kädestä ja viihtyy ihmisten lähellä pitkiäkin aikoja. Välillä käy tauottamassa kopissaan. Haniel väistää suoraa kosketusta, vaikka muuten ihmisten läheisyys tuntuu olevan sille mieluisaa. Haniel tulee Marie Curien kanssa hyvin toimeen, mutta häkin ulkopuolisista koirista se provosoituu ja rähisee niille.

Lisätty kuvia ja video.

9.5.2022
Kaunis Haniel aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Haniel saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Haniel on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hanielin yhteyshenkilönä toimii Pauliina Mustonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.