Kodin saanut koira: HARVEY

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

HARVEY

* arvioitu syntymäaika 5/2015

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

7.10.2015
Romanian kaduilla elää todella suuri määrä koiria, joista vain murto osa pääsee paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin ja sitä kautta mahdollisesti omiin koteihinsa. Kulkurit pyrkivät sterilointiprojektein vähentämään kaduille syntyvien pentujen määrää, mutta jo olemassa oleville koirille pääsy adoptio-ohjelmaan on ainoa mahdollisuus päästä kaduilta kotiin. Harvey on yksi näistä onnekkaista koirista, joita on kohdannut tällainen onnenpotku.

Harveyn ollessa vasta reilun kuukauden ikäinen, Romanialainen eläinsuojelija Raluca Bosneaga huomasi Brasovin asemalla kodittoman henkilön pienen pennun kanssa. Se oli täynnä kirppuja ja matoja ja selvästi huonokuntoinen, joten Raluca osti Harveyn omakseen kahdella eurolla. Saatuaan asianmukaista ja kovasti tarvitsemaansa hoitoa Harvey on nyt täysin terve ja valmis etsimään ikiomaa kotiaan Suomesta.

Harvey on tyypillinen pentu. Se on täynnä energiaa ja keksii jatkuvasti uutta puuhasteltavaa. Harvey on leikkisä, utelias ja rakastaa juoksentelua ja uusien paikkojen tutkimista. Romanialaisittain onnekkaasti Harvey on saanut kasvaa kotiympäristössä, joten se on tottunut kissoihin ja muihin koiriin. Harvey on jo sisäsiisti ja kävelee hienosti hihnassa.

Harvey on osoittautunut melko jääräpäiseksi ja omistushaluiseksi omien lelujen ja ruokansa suhteen. Ihmisille Harvey on äärimmäisen kiltti, eikä sillä ole ollut minkäänlaisia ongelmia muiden koirien kanssa ulkona. Hoitopaikan omistushaluisen uroksen kanssa Harvey ei oikein tule toimeen, mutta muut hoitopaikan koirat ovat sen mielestä ihania kavereita.

Harvey tulee aikuisena olemaan noin 50-55 cm korkea ja 20 kiloa painava.

9.11.2015
Harvey on edelleen iloinen, leikkisä ja touhukas nuorukainen. Se on kotihoidossa oppinut jo kotikoiran tavoille ja mm. nukkuu yöt kiltisti ja kävelee hienosti hihnassa ja tottelee komentoja.

Lisätty Harveylle kuvia myös aivan sen pentuajoilta.

15.11.2015
Harvey on käynyt hoidossa nykyisen kotihoitopaikan ystävän luona ja saanut hoitopaikasta pelkkiä kehuja. Se on tottelevainen, kuuliainen ja äärettömän kiltti aivan kaikille ihmisille. Harveyn kotihoitopaikassa on vieraillut myös kouluttaja, joka kehui sitä kovasti. Muiden koirien kanssa ei ole enää esiintynyt ongelmia, kun kotihoitopaikan oma vahvaluontoinen ja herkästi reagoiva koira on erotettu Harveystä. Harvey tuleekin muiden koirien kanssa mainiosti toimeen, kunhan toinen koira on tasapainoinen.

5.12.2015
Ihana Harvey odottelee yhä omaa kotiaan. Harvey on edelleen kiltti ja kuuliainen oma itsensä. Se rakastaa leikkimistä ja etenkin palloleikit ovat sen suuri rakkaus. Harvey jaksaisikin noutaa palloa ihmiselleen vaikka maailman ääriin asti. Koirapuistossa Harvey tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa eikä sitä haittaa lainkaan vaikka nekin osallistuisivat palloleikkiin. Harvey osaa kiltisti odottaa työpäivän ajan kotona ja on muutenkin tottunut kotikoiran tavoille.

Lisätty myös uusia kuvia.

22.12.2015
Ihana Harvey on löytänyt oman kodin Romaniasta.

_________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu ja resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Harvey tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Harvey saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Harvey on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: