Päivitetty 22.03.2022

Enkelikoira: HELLU, nykyisin Vieno


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One rescue association / Cosoba)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta
25.03.2019
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. OneVetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan, sekä ulko- ja sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina Vladutin kanssa yhteistyötä tekevä Sonja löysi Hellun talonsa läheltä hylättynä Cosobasta. Hellu oli yrittänyt etsiä ruokaa lumen keskeltä ja sillä ole pentu mukana, josta se yritti huolehtia. Eläinrakas Sonja poimi Hellun ja sen pennun turvaan, mutta valitettavasti pentu menehtyi myöhemmin parvoon. Hellu asui Cosoban tarhalla pentujen kanssa samassa häkissä, jolloin se osoitti olevansa hyvin ystävällinen ja pitkäpinnainen.

Ihana Hellu on erityisen sympaattinen rouva, se on luottavainen ja ihmisrakas ja se tulee suoraa vieraiden luokse rauhallista tahtia kulkien. Hellu on lempeä ja äidillisen oloinen ja se nauttii kovasti ihmisen läheisyydestä. Hellu on ihastuttava ja mieleenpainuvan herttainen ja tyyni, vaikka samalla siinä on jotain hyvin liikuttavaa ja alakuloista. Hellulle todella soisi jo oman kodin ennen seniori ikää. Hellu on hyvin ruoka orientoitunut, mutta valikoiva, sillä mitkä tahansa herkut eivät kelpaa tälle oman arvonsa tuntevalle kultaiselle rouvalle. Hellu on luonteeltaan rauhallinen ja hyvin rakastettava. Hellu ei juurikaan hauku tarhalla.

Arvion mukaan Hellulla on painoa noin 12 kg ja säkäkokeutta noin 30 cm. Hellu on pullea corgimainen vaalean ruskea pötkylä koira, jonka pitäisi laihduttaa ainakin muutama kilo. Hellu on tällä hetkellä arvion mukaan noin 7 vuotta vanha.

22.03.2022
Vieno tuo suloinen ja niin rakastettava tätimummo on lähtenyt viimeiselle matkalle kasvaimien vuoksi. Melkein kolme vuotta Vieno sai elää onnellisena omassa kodissa oman perheen luona. Kiitos valtavasti Vienon perheelle ja osanotot suruun. Hyvää matkaa rakas Vieno <3.

15.05.2019
Hellu lensi Suomeen 11.05.2019.

04.05.2019
Ihana Hellu on varattu omaan kotiin Suomeen. Onnea Hellulle ja sen tuleva perheelle <3

25.03.2019
Upea pieni Hellu on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hellu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hellu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hellun yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.