Päivitetty 18.01.2018

Helsingin Uutiset (metropainos) 3.5.2017: Romanian tarhakoirat saivat hyvän kodin


Sanna Jompero artikkeli Romanian tarhakoirat saivat hyvän kodin julkaistiin Helsingin Uutisten metropainoksessa 3.5.2017.

Yhä useampi päätyy antamaan kodin kodittomalle koiralle. Yksi heistä on Erika Laiho, joka antoi miehensä kanssa kodin romanialaisille Kiira- ja Luka-koirille. Molemmat koirat tulivat Suomeen Rescueyhdistys Kulkurit ry:n kautta.

Rescuekoirien suosio on kasvanut viime vuosina. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Salla Honkapää kertoo, että suurin syy adoptointien määärän kasvuun on eettinen syy. Lisäksi adoptointi sopii ajan henkeen.

Toiminnan raastavimmista puolista on kodittomien koirien valinta adoptio-ohjelmaan. Jotkut koirat eivät saa ikinä uutta kotia ja asuvat loppuelämänsä tarhalla. Onneksi on kuitenkin niitäkin, jotka ottavat koiria, joita kukaan muu ei ottaisi, esimerkiksi vanhoja koiria.

“Lähden Romaniaan innoissani joka kerta, kun tiedän, että saan auttaa. Matka kuitenkin särkee sydämen joka kerta. Siellä näkee sellaisia asioita, joita Suomessa ei näe”, Honkapää kertoo.

Kulkurien tavoite on vaikuttaa kohdemaansa eläinsuojeluun sterilointiprojektein ja paikallisen väestön valistamisella, jotta jonain päivänä yhdistystä ei enää tarvitsisi.

Suomessa koiraa adoptoivat haastatellaan huolellisesti, usein kahdesti. Lopuksi Honkapää muistuttaa, että rescuekoiran ottajalta vaaditaan pitkää pinnaa. Koiralle pitää antaa aikaa sopeutumiseen.

 

  • Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä > (Paina kohdasta “Lue lehteä ilmaiseksi”. Juttu löytyy sivulta 10.)
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.