Päivitetty 14.10.2022

Helsingissä 8.9.2013 järjestetty mielenosoitus sai huomiota mediassa


Rescueyhdistys Kulkurit ry:n 8.9.2013 järjestämä rauhanomainen mielenosoitus Romanian tappolakia vastaan keräsi noin 300 ihmistä paikalle koirineen. Tapahtuman pääväreinä toimivat punainen ja valkoinen, ja osallistujat olivat panostaneet asuihinsa koirista lähtien. Vaikuttava ja pitkä kulkue lähti Senaatintorilta ja päätyi Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien kautta Eduskuntatalon eteen. Osallistujia oli niin paljon, että Mannerheimintien oikeanpuoleinen ajokaista suljettiin kulkuetta varten. Eduskuntatalolla kansanedustaja Jaana Pelkonen vastaanotti adressin, jossa vaadittiin brutaalien tappojen loppuvan ja sterilisoinnin käyttöä sekä valistusta kulkukoirakantojen hallitsemiseen. Pelkonen toimitti adressin eteenpäin.

Jaana Pelkonen piti tapahtuman loppupuheen. Pelkonen totesi puheessaan, että asiat eivät muutu maailmassa, jos niihin ei uskalleta puuttua. Hänen mukaansa Suomi ei voi sivistyneenä EU-maana katsoa läpi sormien, mitä Romaniassa tapahtuu:

“Eläinten epäinhimillinen kohtelu ei kuulu tän päivän Eurooppaan, eikä se kuulu mihinkään muuallekaan tässä maailmassa.”

Mielenosoitus herätti huomiota mediassa. Iltalehti julkaisi verkkosivuillaan samana päivänä artikkelin “Helsingissä osoitettiin mieltä Romanian koirien kohtelua vastaan”. Rescueyhdistys Kulkurit ry:n puheenjohtaja Salla Honkapää kertoo Iltalehden lukijoille, miten romanialaiset ovat ottaneet oikeuden jo omiin käsiinsä. Honkapää sanoo kilttien kulkukoirien olevan ensisijaisina uhreina ja muistuttaa, että kaikki vapaana kulkevat koirat, myös omistuksessa olevat, ovat hengenvaarassa. Hän on myös huolestunut brutaalien tappojen vaikutuksesta romanialaisten lasten käyttäytymiseen.

Tapahtumasta lisää kuvia Kulkureiden Facebook-sivuilla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.