Päivitetty 29.01.2017

Helsinki Tabloid 2.12.2016: Kodittoman koiran uusi elämä alkaa Helsinki-Vantaalta


Kuva: Helsinki Tabloid, Satu K. Lehtinen

Kuva: Helsinki Tabloid, Satu K. Lehtinen

Satu K. Lehtinen kirjoittaa 2.12.2016 Helsinki Tabloidissa julkaistussa uutisblogissaan “Kodittoman koiran uusi elämä alkaa Helsinki-Vantaalta“, että Romaniassa 1980-luvulla alkanut kodittomien koirien ongelma on yhä valtava.

Lehtinen myös kertoo, että Rescueyhdistys Kulkurit ry auttaa koiria Romaniassa ja tuo niitä myös Suomeen uusiin koteihin.

Kirjoittaja tapaa Kulkurien aktiivin Kati Hirsikankaan ja Tiina Inkisen Helsinki-Vantaan lentokentällä. He lentävät yhdessä Bukarestiin.

Kulkurien romanialaiset yhteistyökumppanit tuovat Bukarestin lentokentälle Suomeen lennätettävät koirat. Koiria on tällä kertaa yhteensä 16, mikä tarkoittaa yhdeksää kuljetusboksillista koiria. Tästä käynnistyy pari tuntia kestävä stressaava rumba.

“Lentoyhtiön säädöksistä huolimatta on täysin virkailijasta kiinni, suostuuko hän ottamaan koiria enemmän kuin laatikoita. Virkailijaksi sattuukin hankala tapaus, joka ei kuitenkaan valita koirien määrästä vaan hajusta”, Lehtinen kirjoittaa.

Kun matka on kestänyt noin 22 tuntia, Lehtinen, Hirsikangas ja Inkinen ovat takaisin Helsinki-Vantaan lentokentällä. Siellä Kulkurien lentokenttätiimi huolehtii koirat uusille omistajilleen. Kotiinpaluu on täynnä iloa, onnea ja häntien heilutusta!

“Koiria hylätään järkyttäviä määriä, ja kadulla kulkevat koirat ovat jatkuvasti julmien ihmisten armoilla. Koiria tapetaan tarhoilla raa’asti, eikä eläinsuojelua ole riittävästi. Kodittoman koiran adoptio on eettinen tapa hankkia koira sekä eläinsuojeluteko”, Hirsikangas kertoo.

 

  • Helsinki Tabloid kirjoittaa havaintoja Helsingistä. Voit seurata sitä myös Facebookissa > 
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.