Päivitetty 05.10.2019

Kotia etsivä koira: HERCU


Syntymäaika: Noin v2008-2009
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/OR)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
(päivitetty 5. 10.2019)
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon. Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa.

Hercun Ioana otti pois Bragadirun kunnalliselta koiratarhalta vuonna 2017. Se asui alkuunsa Ulise koiran kanssa samassa häkissä, mutta Hercu suhtautui sen verran kiihkeästi resursseihin, että Ioana erotti koirat toisistaan ja siitä saakka Hercu onkin asunut yksin.  Hercua ei luovuteta ensimmäiseksi koiraksi eikä lapsiperheeseen.

Hercu ulkoilee häkin ulkopuolella pitkässä hihnassa. Ihmisten kanssa se on ystävällinen ja tulee itse reippaasti tervehtimään. Ioanalta Hercu hakee paljon rapsutuksia ja tulee rapsutettavaksi myös meidän muiden luokse. Ei lähde haukkumaan, vaikka muut koirat ympärillä häkeissä haukkuvat. Hercu on innokas ja leikkisä koira ja touhuaa pihalla innoissaan myös itsekseen, eikä sitä välttämättä uskoisi innokkuudesta johtuen ikäarvionsa ikäiseksi. Otti myös aktiiveilta nameja, mutta enemmän oli kiinnostunut touhuamisesta pihalla.

Hercu on arvion mukaan seniori iän saavuttanut herrasmies, arviolta ikää olisi noin 10v. Kooltaan Hercu on myös hieman kookkaampi, 55-60c ja noin 30kg.

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan
5.10.2019
Tällä kertaa Hercu tavataan hänen häkissään. Iloinen ja energinen Hercu ei ole pysyä nahoissaan, kun aktiivit menevät häkkiin, mutta rauhoittuu vähitellen. Ioana epäilee, että Hercu olisi nuorempi kuin mitä sen ikäarvio nyt on. Komea Hercu on täynnä energiaa, jonka purkua ahdas häkki ei mahdollista. Hercu antaa kyllä vierailijoiden koskea, mutta korkean energisyyden takia Hercun on vaikea rauhoittua rapsutettavaksi. Tarjotut namit maistuvat. Hercusta saisi todennäköisesti innokkaan lenkkikaverin ja sen tulevan perheen on hyvä tarjota hänelle riittävästi mahdollisuuksia energian purkamiseen.

27.7.2019
Tuttuun tapaan Hercu innostuu juoksemaan, kun se päästetään vapaaksi. Viime käynnistä Hercu näyttää hieman laihtuneen. Hercu käy juokemisen lomassa moikkaamassa viereisessä häkissä olevaa kaveria häntä heiluen koko ajan.  Haistelee tarkasti pihan tuoksuja ja juoksentelee vapaudesta riemastuneena. Kun Hercu on saanut juosta riittävästi, käy moikkaamassa aktiivit ja syö nameja kädestä. Ilma on kuuma ja Hercu päättääkin viilentää oloaan ja tämä ihana seniori päättää mennä uimaan omaan vesikippoonsa. Kunpa tämä pappakoira saisi vielä kokea omaan perheen onnen eläkepäivinään ja juosta ikiomalla pihallaan.

16.5.2019
Hercu ilahtuu kovasti, kun se päästetään vapaaksi juoksemaan. Hercu tulee aluksi moikkaamaan aktiiveja ohimennen, muttei heti malta asettua, koska vapaus ja hajut ovat niin sen mieleen. Alkujuoksuttelun jälkeen Hercu malttaakin jo jäädä ihmisten kanssa hengailemaan ja nauttii rapsutuksista ja ihmisten huomiosta. Hercu on avoimen oloinen ja tulee ottamaan nameja kädestä. Hercu on tosi rento, vaikka koko häkkirivistö haukkuu.Hercu käy hieman haistelemassa häkkien ulkopuolella, mutta ei lähde vapaana ollessaan muiden haukkuun mukaan. Ionan mukaan Hercu tuleekin kaikkien koirien kanssa toimeen. Vaikka Hercu on jo seniori-iässä, oman perheen tulisi tarjota sille mahdollisuuksia juoksemiseen ja ulkoiluun riittävästi, koska nämä ovat asioita, joista Hercu niin selvästi nauttii. Missä on tämän herrasmiehen oma eläkepäivien koti?

18.3.2019
Herculla häkkielämä tuntuu stressaavan ja se on ehkä aiheuttanut sen, että sen kierrokset nousevat välillä korkealla. Hercu tarvitsisi enemmän liikuntaa, kuin mitä se tarhaoloissa voi saada. Sille vieraiden aktiivien mennessä häkin ohi, se nappasi yhtä tämän hihasta kiinni. Häkistä ulos päästessään Hercu kuitenkin heti syö nameja vieraiden aktiivien kädestä ja on kaikille ystävällinen. Hercu moikkaa muissa häkeissä olevia uroksiakin ongelmitta, eikä lähde hakemaan konflikteja. Pikkuisen Hercu väistää outoa kapinetta kameraa. Pääsisipä Hercu kovin virikkeettömistä oloista jo pian pois tutkiskelemaan ihan omaa naapurustoaan ja sen mielenkiintoisia hajuja!

10.1.2019
Lisätty video Hercusta tarhalla.

6.12.2018
Hercu herra aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoption-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hercu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hercu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hercun yhteyshenkilö on Mari Jokinen

Kotia etsivä koira: HERCU

Publiée par Ioana Bodea sur Mardi 15 janvier 2019

 

Kotia etsivä koira: HERCU

Publiée par Ioana Bodea sur Dimanche 6 janvier 2019

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa