Päivitetty 20.01.2019

Kotia etsivä koira: HERCU


Syntymäaika: Noin v2008-2009
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea/OR)
Kastroitu

 

Perustiedot ja tausta

6.12.2018
Ioana Bodea on romanialainen eläinrakas nainen, joka  on omistanut elämänsä eläimille, niiden suojeluun ja elämänlaadun parantamiseen. Hän on perheellinen, työssäkäyvä nainen mutta kaiken sen ajan mikä ei mene palkkatyöhön hänet löytää eläinten parissa. Hän auttaa niin koiria, kissoja, hevosia kuin luonnonvaraisia eläimiä ja uneksii voivansa antaa suojan esimerkiksi linnuille jotka tarvitsevat sitä turvallista lepopaikkaa missä kerätä voimansa ennen palautusta luontoon.

Osa Ioanan pelastamista koirista asustaa One Rescue Associationin tarhalla Cosobassa. Yksi näistä koirista on nyt adoptio-ohjelmaan astuva Hercu.

Hercun Ioana otti pois Bragadirun kunnalliselta koiratarhalta vuonna 2017. Se asui alkuunsa Ulise koiran kanssa samassa häkissä, mutta Hercu suhtautui sen verran kiihkeästi resursseihin, että Ioana erotti koirat toisistaan ja siitä saakka Hercu onkin asunut yksin. Saattaa olla, että tilanne olisi erilainen kotioloissa mutta on hyvä huomioida se, että Herculla on esiintynyt resurssipuolustusta tarhaoloissa.

Hercu on jo seniori iän saavuttanut herrasmies, arvion mukaan ikää olisi noin 10v. Kooltaan Hercu on myös hieman kookkaampi, 55-60cm, 21-25kg.

Kulkurien aktiivit tapasivat Hercun myös marraskuun reissulla ja nyt oli tämän ukon vuoro valikoitua mukaan adoptio-ohjelmaan. Hercu ulkoilee häkin ulkopuolella pitkässä hihnassa. Ihmisten kanssa se on ystävällinen ja tulee itse reippaasti tervehtimään. Ioanalta Hercu hakee paljon rapsutuksia ja tulee rapsutettavaksi myös meidän muiden luokse. Ei lähde haukkumaan, vaikka muut koirat ympärillä häkeissä haukkuvat. Hercu on innokas ja leikkisä koira ja touhuaa pihalla innoissaan myös itsekseen, eikä sitä välttämättä uskoisi innokkuudesta johtuen ikäarvionsa ikäiseksi. Otti myös aktiiveilta nameja, mutta enemmän oli kiinnostunut touhuamisesta pihalla.

Päivitykset
10.1.2019
Lisätty video Hercusta tarhalla.

6.12.2018
Hercu herra aloitti oman kodin etsinnän Kulkureiden adoption-ohjelmassa.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hercu saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hercu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hercun yhteyshenkilö on Mari Jokinen

 

Kotia etsivä koira: HERCU

Publiée par Ioana Bodea sur Mardi 15 janvier 2019

 

Kotia etsivä koira: HERCU

Publiée par Ioana Bodea sur Dimanche 6 janvier 2019

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa