Päivitetty 16.02.2016

Kodin saanut koira: HIELDIE


Glinan tarha 9.9.2015

Glinan tarha 9.9.2015

HIELDIE

* narttu

* syntynyt arviolta 5/13- 11/13

* steriloidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

18.5.2015
Glina on pieni kylä, joka sijaitsee noin 20 km Romanian pääkaupungista Bukarestista.Toisen pääyhteistyökumppanimme, Asociatia A Doua Sansan ylläpitämällä Glinassa sijaitsevalla tarhalla käy vilske ja vilinä. Tarhalla asuu satoja koiria alkeellisissa häkeissä. Osa koirista on elänyt tarhalla vuosia, osa on vastasaapuneita.

Hieldie on pieni ja reipas glinalaiskoira, joka löydettiin siskonsa Fieldien kanssa pellolta. Hieldie on suhteellisen reipas koira, joka on kiinnostunut uusista asioista ja tulee oma- aloitteisesti ihmisiin tutustumaan, muttei poukkoile eikä hötkyile, vaan toimii rauhallisesti ja harkistusti. Hieldie tulee toimeen muiden koirien kanssa, eikä sen ole tarhalla kuultu haukkuvan. Jos Hieldien ympärillä koirat intoilevat, Hieldie tyytyy katselemaan tilannetta viereltä. Se pitää toki nameista, kuten kuka tahansa koira, mutta jos sillä sattuu olemaan oikein mukava pötköttelyasento, se ei välttämättä namien takia viitsi kammeta itseään ylös. Hieldie on siis kaiken kaikkiaan rauhallinen, mutta reipas pikkukoira, joka sopii moneen kotiin.

Hieldie on noin 25- 30 senttiä korkea ja painaa noin yhdeksän kiloa.

12.7.2015
Aktiivimme vierailivat heinäkuisella Glinan tarhalla, jossa he tapasivat myös siskonsa Fieldien kanssa tarhalla asustelevan Hieldien. Hieldie asustaa vapaana tarhalla muutaman muun koiran seurassa. Se ei ole ihan niin sosiaalinen, kuin siskonsa, mutta hetken tuumailun jälkeen se hakeutuu ihmisen luokse, pyytää huomiota, antaa koskea ja nostaa syliin. Siskonsa innostamana Hieldie ajoittain rähisee tarhan muille koirille, myös isommille. Tähän tulevan kodin on syytä kiinnittää huomiota.

Lisätty myös muutama kuva.

3.9.2015
IVANAHelsinki on suomalainen muotialan tuotemerkki ja yritys. Nimen takaa löytyy muotisuunnittelija Paola Suhonen. Noin viisitoista vuotta sitten Paola matkasi Viroon ja adoptoi sieltä itselleen rescuekoiran, Affen, koiran. Affe matkusti sateenkaarisillalle ja Paolan sydämeen jäi aukko. Hän halusi täyttää aukon tarjoamalla apuaan Kulkureille, joka otti sen iloisena vastaan. Pitkän ja huolellisen suunnittelun jälkeen Paola matkasi Romaniaan elo- ja syyskuun vaihteessa 2015.

Matkallaan Paola tapasi Kulkurien yhteistyötahoja ja osallistui eläinsuojelijoiden arkeen paahtavassa, miltei neljänkymmenen asteen helteessä. Hänen matkansa vei myös Glinan tarhalle, jossa hän tapasi kotiaan odottavat Hieldien ja siskonsa Fieldien. Paolan kuvia ja tunnelmia voit lukea myös reissublogista. Lisätty tuolta tapaamiselta kuva. Ehkäpä sen myötä Hieldien koti löytää sen ja Hieldie pääsee pois kylmän romanialaisen talven alta lämpimään suomalaiseen kotiin.

24.9.2015
Syyskuun puolessavälissä aktiivimme suuntasivat taas Romaniaan ja matkallaan he tapasivat myös Hieldien. Hieldie on rauhallisempi ja vaatimattomampi kuin siskonsa Fieldie sekä selvästi varovaisempi liikkeissään. Se on kuitenkin sosiaalinen ja tulee hakemaan ihmiselta huomiota olematta kuitenkaan yhtään tunkeileva. Hieldie on sympaattinen ja suloinen koira, joka arvostaa ihmisen huomiota ja kiipeää oma-alotteisesti syliin. Se turvautuu paljon tomerampaan sisareensa Fieldieen, joka hiljakkoin varattiin Suomeen ja tulee siis lähtemään tarhalta. Olisikin hienoa, että Hieldie saisi pian kodin, sillä tarhalla se saattaa kokea olonsa turvattomaksi sisarensa lähdön jälkeen. Vaikka Hieldie leikkiikin pääasiassa vain siskonsa kanssa, se tulee kuitenkin ongelmitta toimeen kaikkien kanssa isossakin laumassa.

Lisätty pari kuvaa.

19.10.2015
Hieldie on tulossa Suomeen kotihoitoon 7.11.2015. Mikäli olet kiinnostunut Hieldien adoptiosta, olethan yhteydessä varaajaan.

8.11.2015
Hieldien saapuessa OneVet- klinkan tiloihin lähtövalmisteluja varten, sillä huomattiin patellaluksaatio. Luksaatio operoidaan Romaniassa, joten Hieldien tulo Suomeen valitettavasti viivästyy.

11.11.2015
Hieldie on varattu tänään omaan kotiin Suomeen.

12.12.2015
Hieldie matkasi vihdoin omaan kotiinsa Suomeen.

16.2.2016

Hienosti Suomeen kotiutunut Hieldie laittoi kuulumisia emäntänsä kautta:

“Elämä Hieldien kanssa on suorastaan rattoisaa. Neidillä riittää energiaa pitkiin lenkkeihin, mutta käpertyy mielellään jalkoihin tai kainaloon katsomaan leffaa. Koirakavereitakin meillä on jo muutama ja vieraisiin tutustutaan varovaisesti mutta kiltisti. Kaikkien mielestä Hieldie (eli Hilppari, Hilleri, Hieldie-putti, Himpukka, Hilpuliini, Hillukka…) on todella kaunis. Mikään robotti se ei ole, mutta hienosti opittu peruskäskyt ja oikein nätisti kulkee hihnassa. 

NIIN ja Hieldiellä on myös ihka oma instagram tili miss_hieldie jos joku haluaa sen touhuja seurailla enemmänkin :)”

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hieldie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hieldie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustu huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen. 

Hieldien yhteyshenkilö: Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.