Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: HIERAN


Syntymäaika: 2/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

12.7.2015
Kevät on Romaniassa raskasta aikaa paikallisille eläinsuojelijoille. Kaduille syntyy hirvittävät määrät ei- toivottuja pentuja ja eläinsuojelijat tekevät parhaansa antaakseen pennuille mahdollisuuden hyvään ja tasapainoiseen elämään. Erilaisten sterilointikampanjoiden avulla pyritään aktiivisesti vähentämään ei- toivottujen pentujen määrää ja siten ajan kanssa vaikuttamaan kodittomien koirien kokonaismäärään. Kulkurit on aktiivisesti mukana vaikuttamassa kadulle syntyvien koirien määrän vähentämiseen eettisesti ja kestävän kehityksen keinoin. Kulkurien käynnissä olevat sterilointikampanjat löydät täältä.

Glinan pienessä kylässä, 20 kilometrin päässä Bukarestista, sijaitsee Asociatia A Doua Sansan pyörittämä Glinan tarha. Tarhalla on jatkuvasti suuri määrä koiria, joista iso osa on elänyt siellä koko elämänsä. Tarhalla koirat ovat kuitenkin turvassa kaduilta ja niillä on mahdollisuus päästä Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta omiin koteihinsa. Paikalliset tuovat toisinaan koiria tarhalle ja niin kävi näidenkin pentujen kohdalla. Glinan kylässä asuva mies oli tuonut tarhalle kaksitoista pentua eri pentueista. Pentujen historiasta tai siitä, miten ne olivat miehelle päätyneet, ei ole tietoa, mutta nyt ne asuttavat yhdessä yhtä tarhan häkeistä.

Hieran ja siskonsa Donja ovat kaksi näistä onnekkaasta kahdestatoista pennusta, jotka ovat päässeet tarhalle ja sitä kautta Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Hieran on tyypillinen iloinen ja vauhdikas pentu, jolla riittää energiaa. Se tulee reippaasti tervehtimään uusia ihmisiä, mutta ei ole liian tunkeileva tai hypi vasten vaan odottaa kohteliaasti rapsutuksia. Hieran pitää kovasti ihmisten huomiosta ja rauhoittuukin syliin heti sinne päästessään. Hieranin energisen luonteen vuoksi tulee uuden kodin varautua tarjoamaan sille tarpeeksi aktiviteetteja ja panostaa koulutukseen.

Hieranin odotetaan aikuisena olevan noin 45-50 -senttinen ja 15-20 -kiloinen.

23.9.2015
Aktiivimme tapasivat Hieranin ja muut kymmenen sen kanssa samaan aikaan tarhalle tuotua pentua syyskuun reissullaan. Hieran on porukan itsevarmimmasta päästä. Se tulee todella reippaasti tutustumaan uusiinkin ihmisiin ja pyytää huomiota työntymällä lähelle ja hyppimällä vasten. Hieran onkin melkoisen touhukas ja iloinen tyttönen, jolla tuntuu olevan elämäniloa vaikka muille jaettavaksi. Se hassuttelee ja puuhailee kaikkea juuri niin hölmöä, kuin tämän ikäisen pennun kuuluukin. Hieran ei tarhalla turhia jännitä vaan on melko tasapainoisen oloinen. Se nauttii ihmisten seurasta ja huomiosta ja viihtyy sylissä mainiosti. Hierania ei myöskään haittaa minkäänlainen nostelu tai käsittely. Energisen ja kekseliään luonteensa vuoksi Hieran tulee kodissaan tarvitsemaan tarpeeksi aktiviteetteja ja luvallista puuhasteltavaa.

13.1.2016
Kaunis Hieran on vihdoin varattu ikiomaan kotiinsa.

5.3.2016
Hieran nyk. Humu on eilen matkannut omaan kotiinsa Suomeen. Onnea koko perheelle!

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Hieran tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Hieran saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hieran on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.