Päivitetty 18.04.2023

Enkelikoira: HILE (Grey Family)


Syntymäaika: 11-12/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.10.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Vuoden 2021 alussa tarhan porteilta löytyi 10 pennun ryhmä, Grey Family. Me emme tiedä pentujen alkuperästä tai siitä kuka pennut tarhalle toi mitään. Pentue asui aluksi yhdessä tarhan takaosassa paddockissa, mutta myrskyn tuhottua asumuksen pennut ovat vapaina pihalla. Pentueesta 5 sisarusta etsii nyt loppuelämän kotia. Hile, Hiku, Hila, Hoku ja Hela.

Töpöhäntäinen Hile suhtautuu vieraisiin uteliaasti ja tulee pyörimään jalkoihin samalla nuuskutellen vaatteita.

Hile on nyt kooltaan noin 47-50cm ja 12-14kg. Aikuisena hän tulee olemaan noin 55cm ja 25kg.

 

Hile etsii kotia, jossa on rutkasti aikaa, kärsivällisyyttä ja rakkautta. Turvallinen ja luotettava koirakaveri kotona on toivottavaa, jotta Hilellä on esikuva ja roolimalli. Hile saattaisi viihtyä hyvinkin maalla, jossa ulkoilemaan pääsee helposti luontoon ja on tilaa olla ja ihmetellä maailmaa.

 

Päivitykset

18.4.2023

Hile on valitettavasti jouduttu lopettamaan ortopedisten ongelmien vuoksi. Hile sai viettää kotona puoli vuotta elämästään, kiitos siitä Hilen perheelle ja osanottomme suruun.

9.10.2022

Hyvää kannattaa odottaa, tietää Hile. Hänet on varattu kotiin ja hän pääsee lopulta viettämään huikeaa kotikoiran elämää. Onnea Hile ja koti uuteen seikkailuun!

6.9.2022

Asuu vapaana tarhan pihalla, tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Hile on kiinnostunut meistä ja seurailee meitä pihalla. Iloinen, reipas ja rohkea, syö namit kädestä, tasapainoisen oloinen. Pieni hännäntöpö heiluu hurjasti kun Hileä huomioi. Adinasta tykkää tosi paljon. Aivan ihana tapaus.

29.5.2022

Hile seuraa vierailijoita pitkin päivää. Asustelee siis edelleen vapaana pihalla. Hile on muutenkin reipas. Namit syö suoraan kädestä, hakee niitä ja seuraa aktiiveja namien perässä. Juoksee kauempaa aktiivien luo, jos huomaa, että nameja olisi tarjolla. 

Antaa rapsutella ja pikkuinen töpöhäntä heiluu ilosta. Ihananoloinen tyyppi, tosi iloinen.

25.3.2022

Emme alkuun löydä Hilettä pihalta. Kysymme työntekijä Fanelta, joka heti tietää, missä Hile on ja tuo sen sylissä näytille. Sylissä Hile on vähän reppana. Sylistä pois päästyään saa hepulin ja loikkii ympäriinsä. Alkuun ei tule ihan vieraan ihmisen iholle, mutta reipastuu tosi nopeasti ja pian jo pomppii vasten ja hakee aktiivisesti huomiota ja kontaktia. Leikkisä ja pehmeä. Välttelee riitatilanteita, kuten sisaruksensakin.

 

14.12.2021

Hile asustaa tarhan pihalla vapaana laumassa ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Käy syömässä uteliaana vierailta nameja.

 

24.10.2021

Hile aloitti kodin etsimisen adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hile saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hile on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.