Päivitetty 16.10.2016

Kodin saanut: HOLLY (H-team) (nyk. Holli)


Syntymäaika: 3/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Glina)
steriloitu

 

27.7.2015
A Doua Sansa on kahden naisen, Carmenin ja Ioanan perustama eläinsuojeluyhdistys, joka ylläpitää koiratarhaa Glinan kylässä. Tarha sijaitsee keskellä peltoa ja koska siellä ei ole ihmisiä vuorokauden jokaisena hetkenä, sinne ei voi viedä mitään vähänkään arvokasta, kuten kunnollisia tuulensuojia, sillä ne varastetaan välittömästi.

Glinan tarhalla koirat ovat kuitenkin paljon paremmassa turvassa kuin kadulla ja ne saavat tarvittaessa hoitoa vaivoihinsa. Glinan asukkeihin lukeutuu myös Bukarestin kadulta löytyneet Holly, Hummer, Hector ja Halla eli H- team. H- teamin kaikki pennut ovat kuten terveet pennut ovat: iloisia, leikkisiä ja uteliaita. Pennuista Holly oli syliin päästessään rento ja nautti saamastaan huomiosta.

Holly tulee olemaan korkeudeltaan noin 45- 50 senttiä ja painamaan noin 15- 20 kiloa.

27.9.2015
Syyskuun reissullaan Romaniaan aktiivimme tapasivat myös H-teamin. Pentueesta Halla odottaa jo omaan kotiin pääsemistä, mutta muut pennut odottavat vielä vuoroaan. Holly ja Hummer ovat edelleen uteliaita ja iloisia, kuten pentujen kuuluukin olla. Ne antavat koskea itseään ja ovat mielellään ihmisen lähellä. Hollysta saa kivan koirakaverin, jolla tuntuu olevan aina hauskaa ja joka nauraa paljon. Lisätty myös kuvia.

24.11.2015
Kulkurien mennessä marraskuun reissulla tervehtimään Hollya he saivat ainoastaan puolihuolimattoman hännänheilautuksen, sillä se oli juuri saanut ruokaa nenänsä eteen ja keskittyi syömään. Liikunnan puutteessa Hollylle on alkanut kertymään ylimääräistä painoa, joten sen olisi tärkeää päästä kotiin, jossa se saisi riittävästi liikuntaa.

Lisätty muutama kuva.

21.1.2016
Niin kovin usein huomaa toivovansa, että voisi lukijalle välittää sen elämänilon ja positiivisuuden, joka koirasta huokuu askeettisista elinolosuhteista huolimatta. Kuinka ne iloitsevat lämmöstä, leikistä ja hetkellisestä ihmisen huomiosta. Holly veljensä Hummerin lailla on yksi sellaisista koirista, joiden potentiaalia lemmikiksi ja perheenjäseneksi on vaikea kuvailla. Hollysta on kasvanut nuori neiti, joka teini-ikäisenä tulee koettelemaan omistajansa hermojen venyvyyttä varmasti harva se päivä, mutta johdonmukaisuudella, rajoilla ja rakkaudella Hollysta saa varmasti uskollisen kaverin. Se asuu tällä hetkellä ongelmitta veljensä Hummerin kanssa sekä emonsa kanssa samassa häkissä, eikä sen kuule haukkuvan. Lisätty kuvia.

22.3.2016
Lisätty kuvia tammikuisesta Romaniasta.

25.5.2016
Toukokuinen Romania näytti huonot puolensa, kun aktiivimme saapuivat sinne. Viikkoja jatkunut rankkasade oli muuttanut tarhan mutavelliksi ja koirat koettivat selvitä siellä kuka mitenkin. Holly on edelleen arka, mutta se hakee namit kädestä, vaikka pysytteleekin muuten kauempana. Ajan kanssa se kuitenkin vähän rentoutuu ja uskaltaa jo jäädä pyörimään lähelle, joten kyllä siitä varmasti lemmikin saa, joskin aikaa se tulee vaatimaan. Se ei uskalla luottaa ihmiseen siinä määrin, että antaisi koskea itseään, mutta se ansaitsee silti mahdollisuuden kasvaa kodissa omaksi itsekseen. Holly on ulkomuodoltaan upea koira, sitä eivät rankat tarhaolosuhteet siltä ole kyenneet viemään.

Lisätty kuvia.

11.7.2016
Sosiaalistamisen puute näkyy edelleen Hollyn käytöksessä. Se ei tule edes vieraiden luokse, vaan pitää epäluuloisena välimatkaa. Ei se aggressiivinen ole, se ei vaan osaa ihmisen kanssa luontevasti olla, ei edes vähemmän luontevasti. Veljensä Hummerin tavoin Holly on päässyt lihomaan, sillä niillä on vain vähän tilaa, jolla ne saisivat syömänsä energian käytettyä. Hollysta saa varmasti hyvän kumppanin itselleen, mutta on varauduttava paitsi siihen, että sopeutuminen kestää, myös siihen, että se jää araksi. Lisätty pari kuvaa. 

17.8.2016
Aktiivimme Rosa on tällä hetkellä viettämässä työntäyteistä lomaa Romaniassa. Yksi Rosan tavoitteista on oppia tuntemaan arkoja koiria paremmin ja mahdollisesti sosiaalistaa niitä edes vähän. Holly on aavistuksen veljeään Hummeria ujompi, mutta kun siitä jouduttiin pitämään kiinni ulkoloishäädön antamisen ajan, se ei osoittanut pienintäkään merkkiä aggressiivisuudesta, odotti vain kärsivällisenä, että toimitus olisi jo ohi. Se tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta siitä saa hienon koko elämän ystävän.

11.9.2016
Jokaisen koiran kohdalla toivoo, että joku huomaisi ne ja haluaisi antaa niille kodin. Toivoo, että ne pääsisivät pois tarhalta sisätiloihin lämpimään, pehmeään ja puhtaaseen. Että ne saisivat hyvää ruokaa ja ne voisivat nukkua pelkäämättä. Kauan odottaneen Hummerin ja ja Hollyn kohdalla on jouduttu odottamaan aivan liian kauan, mutta kuten ennenkin on todettu, koirat tietävät meitä paremmin. Ja ne tiesivät, että niiden omistaja on jo matkalla. Eikä omistaja jättäisi toista taakseen, vaan Holly ja Hummer molemmat sulkisivat salvan takanaan ja matkustaisivat omaan kotiin Suomeen.

16.10.2016
Holly ja veljensä Hummer saapuivat viime yön Kulkurilennolla kotiin ja nyt ne pääsevät aloittamaan elämän ihan oikeina kotikoirina. Onnea matkaanne, Holly, Hummer ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Holly saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Holly  on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Hollyn yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.