Päivitetty 27.10.2015

Kodin saanut koira: HOPE (nyk. Netta)


 

HOPE

* arvioitu synt. aika 2013

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

 

15.7.2014
Kaunis saksanpaimenkoira-sekoitus Hope löydettiin pellolta Bukarestin ulkopuolelta toukokuussa. Mukanaan Hopella oli kaksi pentuaan, Harley ja Hailey.
Todennäköisesti Hopella on joskus ollut koti, josta se on tultuaan tiineksi tai viimeistään synnytettyään pentunsa, heitetty pihalle.
Asociatia A Doua Sansan eläinsuojelijat pelastivat Hopen ja sen pennut ja toivat ne turvaan Glinan tarhalle, josta niillä on mahdolisuus päästä joskus parempaan elämään.
Pennuista Hailey ei ehtinyt sitä nähdä, vaan se nukkui pois pian tarhalle tulon jälkeen, niin kuin pienille pennuille usein käy tarhaolosuhteissa, heikoimmat eivät selviä. Harley sen sijaan kasvaa ja voimistuu ja löytyy myös pian sivuiltamme omaa kotiaan etsimästä.

Kulkurien aktiivit tapasivat Hopen heinäkuun Romanian matkallaan ja kertoivat Hopen olevan sosiaalinen, reipas, kiltti ja fiksu. Tarhaolot eivät ole ihanteelliset millekään koiralle, eivät myöskään fiksuille ja aktiivisuutta kaipaaville spk-sekoituksille. Virikkeet ovat vähässä ja päivät toistuvat samanlaisina. Onneksi Hopella on vielä toinen pennuistaan seuranaan, vaikka välillä Hope varmaan arvostaisi jos pentu vietäisiin vaikkapa päivähoitoon 😉

Strategisilta mitoiltaan Hope on noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 kg.

Hope on ollut hyvä emä pennuilleen ja pian tulee aika pikku perheen lähteä omille teilleen. Harley varmasti löytää hurmaavana pentuna kodin piankin, toivottavasti myös kauniille ja lempeälle Hopelle käy samoin.
Hope tulee toimeen toisten koirien kanssa. Varmuuden vuoksi emme suosittele sitä ihan samanikäisen nartun kaveriksi. Ihmisiä Hope rakastaa, huomio on parasta mitä Hope tietää ja siitä ilosta se saattaa vähän hypähdelläkin vaikkapa vasten. Hope on palveluskoiramaiseen tapaan varmasti helposti motivoitavissa positiivisin keinoin, kehuilla, leikillä ja herkuilla. Hopelle pitää opettaa kaikki normaalin kotikoiran tarvitsemat taidot, aina remmissä kävelystä sisäsiisteyteen ja tapakasvatukseen. Aikuisen, fiksun koiran kohdalla nämä eivät liene kovin haastavia asioita toteuttaa motivoituneelta omistajalta.

Tarhaoloissa Hope ei ole kova haukkumaan ja muutenkaan se ei tee suurta numeroa itsestään. Sen koti voisi mahdollisesti sijiata jopa kerrostalossa tai lapsiperheessä, jos omistajilla on hieman koirakokemusta ennestään ja halukkuutta tarjota Hopelle aktiivinen, tasapainoinen, onnellinen elämä, johon kuuluu riittävästi liikuntaa, aivojumppaa, selkeitä rajoja ja rakkautta.

 

22.3.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat myös kauniin Hopen Romanian matkallaan maaliskuussa 2015.
Hopelle kuuluu hyvää, se pärjää olosuhteisiin nähden hyvin, vaikka virikkeetön ja ankea tarhaympäristö ei ole ihanteellinen kenellekään, ei myöskään ihmisiä rakastavalle Hopelle.

Häkkiin mennessä Hope kiipeää suoraan syliin, se on todella hellyydenkipeä ja kaipaa ihmisen huomiota.
Kulumiset kertovat myös, että Hope on sosiaalinen ja miltei palvoo ihmisiä, siitä löytyy palveluskoiramaiseen tapaan miellyttämisenhalua.
Hope on ruuan ja herkkujen perään ja näin olleen myös helposti motivoitavissa. Ruuasta tarhaoloissa vähän aggressiivinen muille koirille, ei ihmiselle.

Hope jaksaa keskittyä jopa stressaavissa olosuhteissa, ja leikkiminen on myös hauskaa. Leikkisä pomppija, todella miellyttävä ja fiksun oloinen koira.

 

10.5.2015
Toukokuussa Kulkurien aktiivit tapasivat Romanian matkallaan jälleen myös kauniin Hopen.

Hope saa ilohepuleita häkissään nähdessään saavansa ihmisseuraa. Se steppaa tassuillaan edestakaisin yrittäen hillitä itseään, vaikka varmasti mieli tekisi juosta ja iloita.
Ilohepulin hellitettyä Hope jää jää ihmisen luokse, antaa katsoa hampaat ja tassut (hammaskiveä takana paljon).

Hope on ketterä, rakenteeltaan ”jämpti” ja suhteellisen terveen oloinen. Hyvin tarkkaavainen, reagoi luoksekutsuun välittömästi ja on valmiina tekemään ihmisen kanssa, Hope olisi varmasti helposti motivoitavissa koulutukseen ja se rakastaisi yhdessä touhuamista. Touhuamista Hope tarvitseekin, sillä turhatuneena se keksii omaa tekemistä, kuten tylsissä tarhaoloissa se yrittää saada hännänpäistä napsimalla naapurihäkin koirien huomiota saadakseen leikkiseuraa.
Keskittyäkin Hope malttaa, se mietti miten saisi namin kädestä ja tarjosi sitten istumista- millä nami sillä kertaa heltiskin. Tarhaoloissa Hope ei juurikaan hauku.

Hope rakastaa ihmisiä ja huomiota yli kaiken, tyyppilliseen paimenkoiramaiseen tapaan ihminen on sille kaikki kaikessa. Hope on huumorintajuinen ja fiksu koira, josta olisi varmasti moneksi.

 

23.7.2015
Kulkurien aktiivit tapasivat helteisessä Romaniassa heinäkuussa myös Hopen.
Hope tulee kauniisti tutustumaan uusiin ihmisiin, se on kiinnostunut ja sosiaalinen, mutta malttaa mielensä eikä hössötä liiaksi.
Kaunis Hope on fyysisesti hyvässä kunnossa, ja ihmeesti sen psyykekin vain kestää ja kestää pitkäveteistä odottamista. Missä viipyy tasapainoisen Hopen oma koti?

Lisätty uusia kuvia ja video.

 

16.9.2015
Syyskuun matkalla Kulkurien aktiivit tapasivat jälleen kerran tarhalla edelleen odottavan Hopen.

Hope otti vieraat vastaan häkissään ystävällisenä ja hyväntuulisena. Energinen ja touhukas Hope on edelleen, mutta ihmisille kohtelias ja hyvinkäyttäytyvä. Ihmiset ovatkin Hopelle selvästi parasta mitä se tietää ja se tuntuu rakastavan ihan kaikkia.
Sympaattinen ja kiltti Hope jaksoi hienosti keskittyä ihmisiin vaikka oli jo ilta ja ruoka odotti ulkopuolella. Nokkelana tyttönä Hope yritti kovasti keksiä miten saisi herkun kädestä, mutta väkisin sitä ei vaatinut itselleen, vaan kohteliaisuus voitti tässäkin kohtaa.

Lisätty uusia kuvia.

—————————————-
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Hope saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Hope on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoa sivuillamme koiran omistajan oppaaseen, luovutussopimukseen, adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

21.9.2015
Tänään vihdoin koitti se onnellinen päivä, kun Hopen nimen eteen lisättiin teksti “varattu”.

 

27.10.2015
Hopen pitkä odotus palkittiin, kun se saapui omaan kotiinsa Suomeen 25.10. Hopen uusi nimi on Netta.

 

 

Yhteyshenkilö Salla.

 

Video Hopesta 07/2015:

 

Video Hopesta, 03/2015:

Kuvat aukeavat isommiksi ja selautuvat eteenpäin klikkaamalla.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.