Päivitetty 17.07.2022

Kodin saanut koira: HUMPPA (nyk. RESO)


Syntymäaika: 1/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

25.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikottain.

Humppa on sisaruksineen päätynyt tarhalle pikkupentuna, kuten sadat muutkin koiranpennut. Humpan kokemukset tarhan ulkopuolisesta elämästä ovat siis varsin rajalliset. Veljesporukan isoin yksilö Humppa asustelee kahden muun nuoren uroksen kanssa häkissä, kun sen veljet Hömppä ja Pömppä taas ovat molemmat asuttaneet tarhan pihamaata. Humppa näkee ihmisen lähestyvän jo kaukaa ja nojaa koko painollaan häkin verkkoa vasten, jotta ihminen varmasti näkisi sen. Suuri Humppa on takajaloilla seistessään lähes ihmisen korkuinen, mutta täynnä rakkautta. Kun ihminen menee sen häkkiin, se ensin ihmettelee vierasta tilannetta yhdessä kavereidensa kanssa, mutta pian jo läimii ihmistä leikkisästi tassullaan saadakseen lisää namia. Rapsutuksiin ei Humppa ole tottunut, sillä ei tarhalla sellaisia ehdi kukaan jakelemaan, mutta se antaa ihmisen silti koskea. Humppa tulee erinomaisesti toimeen kahden muun uroksen kanssa, eikä sanomista tule edes herkuista. Humppa sopisi loistavasti koiratalouteen, mutta voisi pärjätä myös ainoana koirana. Tavattaessa Humppa ei hauku, mutta sen veljet ovat melko koviakin haukkumaan. Oletetavaa siis on, että myös Humpasta lähtee ääntä toisinaan ja tähän on tulevan kodin syytä varautua. Humppa on avoin ja tasapainoinen mutta kaikki tarhan ulkopuolinen on sille täysin uutta. Se tulee siis tarvitsemaan lempeää ohjausta, aikaa ja koiralähtöistä koulutusta aloittaessaan kotikoiran elämän.

Komea Humppa on noin 70-75cm korkea ja painaa reilu 35 kiloa. Humppa saa vielä massaa jonkin verran.

Päivitykset

11.6.2022

Humppa matkusti omaan kotiinsa ja sai nimekseen Reso.

6.5.2022

Humppa on varattu omaan kotiinsa.

25.3.2022

Humppa aloitti oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Humppa saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Humppa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:   Nina Ehrström

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.