Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: HUSNI


Syntymäaika: 10/2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroidaan

 

12.01.2015

Pikku Husni etsii kotiaan yhteystyökumppanimme Luizan hoivissa. Husnin on löytänyt pellon reunasta Luizalle entuudestaan tuttu koditon mies. Kyseinen herra on tuonut aiemminkin Luizan luo löytämiään pieniä ja varmaan kuolemaan yksin päätyviä pentuja ja Husni oli yksi niistä onnekkaista. Husni oli löytyessään yksin ja vasta noin 2 kuukautta vanha eli sen mahdollisuudet selviytyä yksinään olivat lähes olemattomat, mutta nyt poika on turvassa.

Husni on ollut alusta saakka reipas ja iloinen koiran alku. Poika rakastaa ihmisiä ja pelleilee mukana kotitöitä tehdessä. Husnilla on hyvällä tavalla pilke silmäkulmassa ja se on saanut aikaan monet naurut. Husni on todella sosiaalinen kaikkien kissojen ja koirien kaveri. Toimelias pikkumies joka on innolla mukana kaikessa mihin se vain mukaan otetaan. Pikkuruiset lurppakorvat saavat pikkuhiljaa väistyä,sillä uusimmissa kuvissa tällä upella pikkumustalla Herralla on mielettömät korvat. Tyyppi on huikea niin luonteeltaan kuin ulkoisestikin.

Husni tulee kasvamaan pieneksi keskikokoiseksi arviolta noin 10-13 kilon painoiseksi, painoa Herralla on nyt reilut 3 kiloa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7- 9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Husni tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen kastrointia.

Husni saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Husni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

24.01.2016

Husni poika on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

10.03.2016

Husni saapui omaan kotiinsa Suomeen.

Husnin yhteishenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.