Päivitetty 12.11.2018

Kotia etsivä koira: IANKU


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Cosoba/Ioana Bodea)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
11.7.2018

Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä hylättyjen koirien auttamiselle. Yhdessä miehensä kanssa Ioana käy pääyhteistyökumppanimme OneVetin koirasuojalla huolehtimassa siellä olevista, noin 400 koirasta. Ioanan apu on korvaamatonta, sillä perushoitotoimenpiteiden ohessa hän käyttää aikaa mm. totuttaen koiria hihnassa kävelyyn ja sosialistaen arkajalkoja. Ioanalla on OneVetissa myös joitakin omia koiria, jotka hän on pelastanut ja joille hän koettaa löytyy oman kodin kansainvälisen adoption kautta.

Ianku on yksi näistä monista koirista, joiden taustasta ei juurikaan tiedetä, mutta joka sai mahdollisuuden parempaan elämään, kun se pelastettiin Ioanan luo Mihailestin kunnalliselta samaan aikaan Iliankan kanssa, 14.7.2017. Ianku on joviaali koira, joka tuntuu tulevan hyvin toimeen vähän kaikkien kanssa, niin ihmisten kuin eläinten ja etenkin narttukoirien kanssa. Se tulee haistelemaan vieraita rauhallisesti häntä heiluen eikä turhaan hötkyile vaan tutustuu ihmiseen kohteliaalla mielenkiinnolla.

Muiden koirien haukkuminen selkeästi hieman ahdistaa Iankua ja haukkukonsertin alkaessa se perääntyy hieman kauemmas häkkirivistöstä eikä lähde mukaan haukkukonserttiin. Leppoisa kaveri kaiken kaikkiaan.

Päivitykset
6.11.2018
Ianku ottaa innoissaan vieraat vastaan ja hyppii portilla, kun vieraat lähestyvät häkin porttia. Ioana kuitenkin huomautta, ettei Ianku välttämättä tykkää kaikista ihmisistä, mikä todennäköisesti Iankun reagoinnista ihmisiin, jotka itse arastelevat koiria.  Ianku hyppii vieraiden luo ja haukkuu vieraiden tulon yhteydessä, mutta kun pääsee ulos häkistä, se ei enää juurikaan välitä vieraista vaan rauhoittuu selkeästi ja menee pihalla rauhallisena omia menojaan.
Ianku selkeästi peilaa ihmisten käytöstä ja siksi Iankun olisi hyvä päästä tottuneeseen koirakotiin, jossa ei ole liikaa rauhattomuutta ja esimerkiksi pieniä lapsia. Ianku vaikuttaa myös turhautuneelta ahtaaseen häkissä asumiseen ja kaipaisi oman kodin antamaa tilaa ja rauhallisuutta ympärilleen.

23.8.2018
Iankulle lisätty video. Tämä koira on vaan niin upea ja ihmisrakas halinalle.

11.7.2018
Ianku pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään kotiaan. Ianku on noin 6-7 vuotias lempeä ja kohtelias koira, jolle sopisi koti,  jossa sille olisi tarjolla rauhaa ja rakkautta ja jossa se pääsisi nauttimaan tulevista seniorivuosista ilman sen kummempia hörpötyksiä. Olla ihan oma itsensä. Ianku.

Ianku on noin 60cm korkea ja painoa sillä on noin 35-40kg

______________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ianku saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ianku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Iankun yhteyshenkilönä on Tytti Sirola

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.