Päivitetty 16.10.2017

Seutulehti UutisOiva 9.9.2017: Charlie pääsi Romaniasta kotihoitoon


Kuva aukeaa klikkaamalla suuremmaksi. Kuva ja teksti: Päivi Seppälä

Päivi Seppälän artikkeli “Charlie pääsi Romaniasta kotihoitoon” julkaistiin Seutulehti UutisOivassa 9.9.2017.

Ikaalilainen Outi Kekkonen on rescuekoira Charlien kotihoitaja niin kauan, kunnes sille löytyy oma koti. Charlie pelastettiin pentuna Romaniasta pienen kylän hautausmaalta. Koira päätyi Rescueyhdistys Kulkurit ry:n adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta kotihoitoon Ikaalisiin.

Kekkonen kertoo kotihoitajuudesta:

“Ajattelin, että rescue-koiran kotihoitajana auttaisin eläintä sopeutumaan kotiin ja auttaisin sillä tavalla kodin etsinnässä.”

Artikkelissa kerrotaan, minkälainen prosessi kotihoitajien etsintä on. Kotihoitaja haastatellaan ja elämäntilanne käydään läpi. Onko elämäntilanne sopiva sitoutumaan koiran kanssa elämiseen?

“Charlien kanssa on esimerkiksi tehty työtä tottumisessa vieraisiin ihmisiin”, yhdistyksen aktiivi Taija Mäkinen kertoo.

Apua on kuitenkin aina saatavilla, yksin ei tarvitse selvitä. Seuraavaksi Outi harjoittelee Charlien kanssa autoon menemistä.

Outi Kekkonen kertoo valinneensa Kulkurit muun muassa sen takia, että yhdistys tekee työtä koirien ja kissojen hyväksi myös kohdemaassa Romaniassa. Kulkurit järjestää yhteistyössä paikallisten eläinlääkäreiden kanssa sterilointikampanjoita. Tänä vuonna on steriloitu yli 3 200 koiraa ja kissaa.

Outi ei tiedä, kuinka pitkään Charlie asuu hänen kanssaan. Luopuminen on kotihoitajalle ikävin puoli, mutta hoitaja on kuitenkin auttanut saamaan koiralle kodin ja samalla vapautuu tarhalla paikka seuraavalle pelastattavalle koiralle.

 

  • Artikkelin löydät kokonaisuudessaan täältä > (vaatii sisäänkirjautumisen)
Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.