Päivitetty 14.09.2014

Iltalehti julkaisi artikkelin Helsingin Yes! We Care! -mielenilmauksesta 17.5.2014


Eduskuntatalon portaat täyttyivät osallistujista. Kuva: Annu Piensoho

Eduskuntatalon portaat täyttyivät osallistujista. Kuva: Annu Piensoho

Iltalehden toimittaja Pipsa Parkkinen julkaisi 17.5.2014 kattavan artikkelin Helsingissä Rescueyhdistys Kulkurit ry:n toimesta järjestetystä Yes! We Care! -mielenilmauksesta. Artikkelissaan “Romanian koiraongelma esillä Helsingissä – EU:lta vaaditaan toimia” toimittaja kirjoittaa, että Romanian koirien epäinhimillisestä kohtelusta ovat alkaneet huolestua eläinsuojelijoiden lisäksi poliitikot ja mepit.

Samalla Parkkinen myös kertoi lukijoille Bukarestin alueella toimivan rankkurifirman ASPA:n väkivaltaisesta tunkeutumisesta eläinsuojelujärjestöjen koiratarhoille, minkä johdosta koiria kuoli ja loukkaantui. Voit lukea lisää tragediasta Kulkurien sivuilta.

Parkkinen pohtii artikkelissaan myös EU:n mahdollisuuksia vaikuttaa tilanteeseen. Toimittaja kirjoittaa:” EU:lla ei ole lain suomia valtuuksia tarttua eläinsuojeluongelmaan vetoomuksia enempää, mutta esille on otettu myös mahdolliset epäkohdat EU:lta saatujen tukien käytössä sekä Romanian raivotautitilanteen vakavuus.”

Parkkinen muistuttaa lukijaa mahdollisuudesta, että osa EU:n Romanialle myöntämistä tuista voi kulkeutua suoraan tai epäsuorasti rankkuriyrityksille, joista on tullut Romaniassa kannattava liiketoimi.

 

Lue Iltalehden toimittaja Pipsa Parkkisen 17.5.2014 julkaisema artikkeli Helsingin mielenilmauksesta kokonaisuudessaan täältä.

Lue lisää mielenilmauksesta Kulkurien sivuilta.

Kuvia Yes! We Care! -mielenilmauksesta Kulkurien Facebook-sivuilla.

Kulkurien YouTube-tilillä on katsottavissa videoklippejä mielenilmauksesta. Linkin takaa löytyvät esimerkiksi kaikki paikan päällä pidetyt puheet ja kuvaa upeasta mielenilmauskulkueesta.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.