Päivitetty 16.05.2017

Kodin saanut koira: INKY, SUOMESSA


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Suomessa (pääkaupunki seutu)
Steriloitu

21.10.2016

Onevet on yhteistyökumppanimme jo useamman vuoden ajalta ja heillä on viime vuodesta alkaen uudet tarhatilat, jossa koirat tällä hetkellä asustavat. Dr. Adina Onevetista ottaa siipiensä suojaan myös muualta tulevia koiria, kuten ystävien auttamiseksi nyt Inkyn. Inkyn tarina on hiukan positiivisempi kuin kadulla eläneet ja kasvaneet kohtalontoverit. Inky on saanut kasvaa ja elää kodissa koirakavereiden kanssa. Valitettavasti perheenlisäyksen johdosta Inky sai luvan lähteä kun perheen aika ei enää riittänyt useammalle koiralle, ja nyt Inky odottaa omaa kotia Onevetin tarhalla Cosobassa. Inky on nuori, iloinen ja aktiivinen tyttö. Inky osaa kumminkin rauhoittua rapsuteltavaksi, eikä ole ihan mahdoton adhd, vaikka energiaa kyllä löytyykin. Ruuan ja namien avulla neiti on hyvin yhteistyöhaluinen. Kissat kiinnostivat ja tyttö lähtikin tutkimaan vauhdilla hiukan lähemmin, mutta uskoi kerrasta kun kissa sanoi nätisti ettei tutustuminen käy. Kissakaveri tulevassa kodissa ei ole siis poissuljettu. Inky on sosiaalinen, rohkea ja ystävällinen ihmisille, eikä arastele miehiäkään. Inky myös tykkää toisten koirien seurasta, varsinkin jos leikkiminen on kyseessä. Koirakaveri olisi kiva juttu tulevassa kodissa odottamassa, mutta kunhan aktiviteeteistä ja energian purkamisesta huolehditaan kunnolla, viihtyisi Inky myös ainoana koirana.

Neiti on n.55 cm ja painoa löytyy tällä hetkellä n.20kg.

21.2.2017
Inky neiti on säilyttänyt iloisuutensa, ja makoili luottavaisesti sylissä, pienen alku miettimisen jälkeen. Ihmiset olivat täysin häntä ja rapsutuksia varten siellä. Tyttönen on hiukan kerännyt painoa, ja oliskin mahtavaa jos Inky neiti pääsisi pian ikiomaan kotiin, säännöllisen lenkkeilyn ja kotielämän myötä hiukan laskemaan painoa ja vaihtamaan löysän lihaksiin. Todella kaunis neiti, toivottavasti surullisen kuuluisa musta turkki ei kauaa enää pidättele tytön oman kodin saamista.

18.3.2017
Aktiivimme tapasivat maaliskuun tarhareissulla myös ihanan höpsön Inky neidin. Inky on niin innoissaan vieraista ja ihmisistä että häntä heiluu niin että koko pylly seuraa mukana. Tyttö käy iloisesti tervehtimässä kaikkia huoneessa olijoita ja kellahtaa sitten uusintakierroksellaan ensimmäisen rapsuttelijan eteen nauttimaan huomiosta. Inky on aivan ihana, ihmisrakas ja lempeä tyttö. Inky on tasapainoisen oloinen, iloinen ja touhukas tyttö. Hiukan pulskistunut neiti on Adinan mukaan niin ahne, että ahmii välillä ruoan niin nopeasti että oksentaa sen ulos ja syö sitten uudelleen. Tulevan kodin olisi sitouduttava tytön hoikistumiseen, ja varmasti ruokailukin rauhoittuu, kun neiti huomaa että ruokaa tulee säännöllisesti, eikä siitä tarvitse kilpailla. Inky ei kumminkaan vartioi ruokaa ihmisiltä, eikä ole agressiivinen sen suhteen ollenkaan. Ahneus vain iskee tyttöön.

29.3.2017
Ihana inky neiti on tänään varattu omaan kotiinsa. <3

5.4.2017
Valitettavasti asiat ei aina mene toivotulla tavalla, ja tulee muutoksia matkaan. Inky tyttönen palaa uudelleen kotia etsiviin itsestään riippumattomista syistä, mutta onnea on myös tytöllä mukana. Inkyllä on lentolippu tassuissa ja tyttönen matkustaa kotihoitoon 14.4. Kulkurit lennolla etsimään sitä ikiomaa, sitoutunutta kotia, joka opastaa ja auttaa tyttösen elämään kotikoiran ihanaan elämää.

15.4.2017
Ihana Inky neiti saapui eilen suomeen kotihoitopaikkaansa, ensimmäinen vuorokausi on mennyt hyvin ja tyttö on reippaasti ottanut uudet asiat oppiakseen. Neiti kävelee hihnassa hienosti ja on oma energinen itsensä. Yön hän halusi viettää samassa huoneessa kotihoitajan lähellä. Kerrostalon äänet eivät häiritse neitiä ollenkaan ja rappusetkin jo hienosti selvitetään. Kotihoitopaikassa on myös kissoja, joiden kanssa Inky tulee hyvin toimeen, jopa välinpitämätön niitä kohtaan. Valitettavasti toinen kissoista ainakin näin alkuun stressaantuu Inkyn energisesta olemuksesta,  joten ihanaa olisi että Inky löytäisi oman kotinsa pian, kuka voisi vastustaa tätä kaunotarta? Inkyn kuulumisia päivitetään lisää kunhan neiti viettää enemmän aikaa hoidossa.

24.4.2017
Inkyn taival kohti kotikoiran elämää kotihoidosta käsin on alkanut varsin hyvin. Reipas ja kiltti tyttö on omaksunut muuttuneet olosuhteet varsin helposti. Kotihoitajan kertomaa :

“Huomaa että Inky on ollut kotikoirana, Kotiutuminen on sujunut niin vaivattomasti. Alkuun Inky ei sanonut mitään rappukäytävän ääniin, mutta nyt enemmän kotiuduttuaan jotkut äänet aiheuttavat pientä murinaa ja mutinaa. Kovimmille kolahduksille voi muutaman kerran haukahtaa. Yksin ollessaan on ollut hiljaa eikä ole tehnyt tuhoja. Kissat jättää edelleen rauhaan, mutta on jo tottunut niihin sen verran ettei hätkähdä vaikka kissa tulee lähellekin. Kissan ruoat ovat saaneet myös olla rauhassa vaikkei niiden tavoittamiseen paljoa yrittämistä vaatisi. Sisäsiisteyttä muistuteltiin mieleen pari päivää, mutta nyt sekin jo sujuu kun on päästy normaaliin arkirutiiniin ja rytmiin. Ulkona Inky kulkee nätisti hihnassa ja haistelee tarkkaan kaiken. Vieraita koiria lähestyy hyvin varoen, mutta ne vaaarattomiksi todettuaan haluaisi heti leikkimään. Inky onkin todella leikkisä ja sisälläkin huvittelee itsekseen heittämällä lelun tai palloa ilmaan ja hakemalla sen takaisin. Inky on myös todella nopea oppimaan asioita. Nyt vain opetellaan tuttuja asioita eri kielellä. Inkystä saa mitä mainioimman kaverin harrastukseen kuin harrastukseen.”

Inky kävi myös eläinlääkärissä tarkastuksessa selässä olevan patin takia, joka todettiin rokotuksen aiheuttamaksi reaktioksi ja sitä seuraillaan. Myös Anaalirauhaset tyhjennettiin ja tyttö käyttäytyi lääkärin vastaanotolla varsin mallikkaasti ja oli oma ihana reipas itsensä.

Tulevalta kodilta odotetaan positiivista ja aktiivista elämänasennetta ja kerrostalo asuminen tapauskohtaisesti.

3.5.2017
Inkyn ikioma, loppuelämän koti ei ole enää kaukana, ihan pienen tassunaskeleen päässä, nimittäin tyttö varattiin tänään omaan kotiin. <3

16.5.2017
Inky matkusti omaan kotiin äitienpäivänä. Hyvää elämää pikkuinen! Ja onnea perheelle!

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Inky saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Inky on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Inkyn yhteyshenkilönä toimii Anne Huhtala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.