Päivitetty 21.07.2020

IS 21.7.2020: Romaniasta saapuneet hylätyt koirat kohtasivat ensikertaa perheensä – Rescuekoira­yhdistys muistuttaa, ettei koiria kannata adoptoida säälistä


Ilta-Sanomat kävivät katsomassa, kun Romaniasta saapuneet rescuekoirat kohtasivat ensi kertaa perheensä. Juttuun on haastateltu Rescueyhdistys Kulkurit Ry:n toiminnanjohtaja Salla Honkapäätä, joka kertoo rescuekoirista, niiden omistamisesta sekä rescueyhdistyksen vastuusta. Juttuun liitetyllä videolla on haastateltu myös perheitä, jotka ovat saaneet rescuekoiran kotiinsa pitkän odotuksen jälkeen.

Jutussa on tuotu esiin tärkeitä asioita vastuullisen rescuetoiminnan merkityksestä ja sterilointityöstä.

“Vaikka adoptointitoiminta on yhdistysten näkyvin osuus, se ei ole kuitenkaan muun muassa Kulkureiden agendan terävin kärki. Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yksi keskeisimmistä toimintaperiaatteista on tukea koirien sterilointeja Romaniassa. Yhden steriloimattoman nartun ja kaikkien sen jälkeläissukupolvien on laskettu kykenevän tuottamaan nartun sukukypsyysaikana, keskimäärin kuudessa vuodessa, yhteensä 67 000 pentua.”

Voit lukea koko jutun täältä.

Kuva: Lassi Rinne/IS. Kuvassa Rescueyhdistys Kulkurit Ry:n toiminnanjohtaja Salla Honkapää sekä koiranomistajat Aino-Liisa ja Waltteri valjastamassa Azurelia.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.