Päivitetty 16.06.2018

Kotia etsivä koira: ISO-OTTO


Syntymäaika: 6/2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroidaan

 

Perustiedot ja tausta
12.12.2017
Otolla on aiemmin ollut oma koti. Sen ensimmäinen omistaja oli metsästäjä, jolla oli myös muita Oton sisaruksia, mutta hän hylkäsi kaikki koirat metsään. Löydyttyään metsästä Otto asui väliaikaisesti erään romanialaisen miehen kotona, mutta päätyi Carpen tarhalle, koska tilanteessa, jossa osaamaton ihminen painosti Ottoa, oli se purrut ihmistä. Nyt Otto asustaa Carpen tarhalla vapaana ja toimittaa siellä vahtikoiran virkaa. Nyt Otto etsii ikiomaa kotia Suomesta Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Otto on täynnä energiaa, ja huolimatta siitä, että se asuu vapaana isolla tontilla ja saa liikkua niin paljon kun huvittaa, on virtaa edelleen paljon. Ihmisiä kohtaan Otto on jopa tungetteleva ja hyppii röyhkeästi ihmisiä päin, eikä meinaa lopettaa, kun kierrokset nousevat. Välillä Oton käytös on myös yliseksuaalista ja se pyrkii tällöin nylkyttämään ihmistä.

Otolle etsitään aktiivista ja osaavaa kotia taajaman ulkopuolelta.  Tulevalla kodilla tulee olla aiempaa kokemusta vahvaluonteisista molossikoirista ja tulevan kodin tulee olla motivoitunut asettamaan tälle nuorelle ja vallattomalle pojalle selkeät rajat johdonmukaisen koulutuksen myötä. Otto on vahva, itsenäinen ja omapäinen koira, jolla ei ole juuri ollut rajoja elämässään tähän mennessä. Otto on ystävällinen ja sosiaalinen ihmisiä kohtaan, mutta on purrut aiemmin ihmistä sellaisessa tilanteessa, missä sitä on pakotettu johonkin ja tulevan omistajan tulee tiedostaa tämä. Todennäköisesti Otto on ensin varoittanut, mutta koska ihminen ei ole huomioinut sen signaaleja vaan jatkanut pakottamista, on se purrut. Emme luovuta Ottoa pienten lasten perheeseen.

Oton kanssa vapaana tarhalla on aiemmin ollut pieni ja alistuva narttukoira, jonka kanssa Otolla ei ollut ongelmia. Aiemmin, kun pentuja oli vapaana enemmän, pomotti Otto niitä jonkin verran. Aikuisiin häkissä oleviin narttuihin se on suhtautunut ystävällisesti ja rauhallisesti, mutta häkissä olevan haukkuvan uroksen kanssa Otto saa helposti rähinän pystyyn. Varmuuden vuoksi Otto luovutetaan vain ainoaksi koiraksi. Otto on tottunut kissoihin ja kanoihin ja suhtautuu niihin välinpitämättömästi. Ruokailutilanteessa kuitenkin oli Oton kipolle tullut kissa, jolloin Otto oli purrut kissaa niin, että kissa kuoli. Ruoka onkin Otolle hyvin tärkeä resurssi, eikä se siedä muita eläimiä lähellään ruokailutilanteessa.

Kooltaan Otto on noin 60-65 cm ja 44 kg.

Päivitykset
16.6.2018
Voi Otto. Toukuiset vierailijat Suomesta tapasivat sen Oton, joka Otto aina on: se käyskentelee tiluksilla itsevarman rauhallisesti herättyään päivänokosilta. Se ei välittä häkeissään haukkuvista koirista, joskin on kuitenkin varmuuden vuoksi hyvä, että niiden välissä häkin seinä on. Se suhtautuu rauhallisesti suhtautuu lähellä kulkeviin kissoihin ja priorisoi ihmisseuran korkeimmaksi. Otto jää paikoilleen nauttimaan kun rapsuttelee. Miltei 30 asteen helle varmasti vaikutti myös Oton jaksamiseen, joskin se on aina melkoisen lunki kaveri.

Lisätty kuvia ja video.

25.3.2108
Otto sai harvinaisia vieraita, kun suomalaiset Kulkurien aktiivit poikkesivat Carpen tarhalla maaliskuun alussa. Yhtä hyväntuulisena, kuin aina, se jolkotteli koko päivän vieraiden kierrellessä tapaamassa Carpen muita koiria. Otto on sellainen hiukan hölmö koira, joka ei ihan osaa lukea aina tilannetta ja se tunkee kuononsa häkissä olevien koirien kuonoon kiinni ja aikaansaa melkoisen ärinän. Se ei itse tällä kertaa lähde niihin mukaan, mutta silläkin on heikot kohtansa ja rajansa. Kodin löytäminen koiralle, jolla on niin paljon taakkaa kannettavanaan perimänsä ja elämänkokemuksensa myötä, ei ole helppoa. Mutta me uskomme, että se on mahdollista.

Lisätty myös pari kuvaa maaliskuun alusta.

12.12.2017
Otto aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Oton rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Otto saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Otto on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa