Päivitetty 24.10.2019

Kotia etsivä koira: IVAR


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
13.10.2019
Roxana Deissima on toiminut eläinsuojelina vuodesta 2007 alkaen. Roxana oli jo pitempään ruokkinut koiria kotikulmillaan, kunnes paikalliset rankkurit veivät yhden koirista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin, päätyen yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Nähtyään sen kauheuden, ei Roxana enää voinut kääntää selkäänsä koirille. Pian Roxana muutti Bukarestista rauhallisemmalle alueelle maalle ja samalla myös hoidettavien koirien määrä kasvoi. Roxanalla on koiria niin kotonaan, kuin yksityisillä sheltereillä ja hoitokodeissa. Kulkurit ovat tehneet yhteistyötä Roxanan kanssa vuodesta 2013.

Ivar on noin 3-vuotias uros, joka on hylätty kadulle 10kk ikäisenä. Luonteeltaan Ivar on koettelemuksistaan huolimatta hyvin aktiivinen ja täynnä energiaa. Innostuessaan Ivar hyppii ja hakee muita koiria leikkiin. Ivar tulee toimeen narttujen kanssa, mutta urosten kanssa Ivarille tulee helposti sanomista. Ihmisiä kohtaa Ivar on sosiaalinen ja ystävällinen. Jopa hihnassa kulkeminen on Ivarille tuttua puuhaa, joskin taitoa saa varmasti vielä hioa kotioloissa. Ivar antaa myös käsitellä itseään ja hakeekin ihmisten huomiota aktiivisesti. Ivar tykkää kovasti “jutella” ja haukuskeleekin niin muiden koirien mukana kuin itsekseenkin. Ivar ei ole tarkka ruoastaan, eikä Ivaria ole testattu kissoilla. Ivar on kooltaan noin 65cm ja 27kg.

 

Päivitykset
13.10.2019
Kuvia katsellessa Ivar vaikuttaa erittäin hoikalta, mutta tästä huolimatta poika on hyvässä kunnossa fyysisesti. Ivar onkin aktiivinen ja innokas poika, joka hieman jopa ärsyttää muita koiria innokkuudellaan. Ivar repeää liitoksistaan päästessään jaloittelemaan ja juoksee ympäri pihaa euforisena. Jotakuinkin Ivar malttaa myös pysähtyä nauttimaan nameista ja huomiosta. Ivaria kuvaillaankin kauniiksi lapseksi, mitä poika todentotta on.

10.04.2019
Ivar on nuori pojankoltiainen täynnä energiaa. Ivar, kuten muutkin tarhakoirat, viettävät suurimman osan ajastaan lukittuna häkkiin, josta koirat pääsevät ulos joskus ja jouluna. Ulos päästessään kaikki energia purkaantuukin kerralla ja Ivar yrittää alistaa muita koiria ja nylkyttää tarhanpitäjää Cristinaa. Ivar tulee toimen toisten narttujen kanssa, mutta urosten kanssa tulee helposti rähinää. Myös ulkoillessa Ivar ehti napata toista uroskoiraa niskasta napakasti ennen kuin miespuolinen tarhan työntekijä ehti koirien väliin. Tästä syystä Ivaria ei suositella kotiin, jossa on jo toinen uroskoira. Tilanteesta ei jäänyt vammoja kellekään, mutta tarhan työntekijä otteet saivat Ivarin menemään kasaan. Ivaria on mahdollisesti ennenkin kohdeltu kaltoin ja tästä voi seurata ongelmia kotiutuessa jos taloudessa asuu miehiä. Kodin on hyvä varautua etukäteen mahdollisiin haasteisiin luottamuksessa. Pian tapahtuneen jälkeen Ivar kuitenkin lähestyy samaa työntekijää avoimesti ja hakee kontaktia. Vaikka Ivarilla kestää kauan kaiken kaikkiaan saada kierrokset laskemaan jännittävässä tilanteessa, palautuu se nopeasti rähimisestä. Ivarilla on tuplakannukset kummassakin takajalassa. Tämä poika tulee varmasti vaatimaan liikuntaa ja tekemistä tulevalta kodiltaan saadakseen kierrokset pysymään alhaalla ja jotta Ivar oppii nauttimaan myös ihan vain oleskelusta oman ihmisen kanssa. Ivarin ei kuulla haukkuvan.

03.12.2018
Ivar aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ivar saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ivar on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ivar:n yhteyshenkilö: Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.