Päivitetty 05.04.2015

Kodin saanut koira: JACKSON


JACKSON

* Arvioitu syntymäaika noin 2012

* uros

* kastroitu

* Suomessa

 

 

 

 

13.7.2014
Jackson, tuttujen kesken Jake, saapui Suomeen Romaniasta joulukuussa 2013 ja etsii nyt uutta kotia, koska ei tule toimeen perheen toisen uroksen kanssa.

Jake on n.2-vuotias uros ja niinikään iässä, missä tarvitaan erityisen paljon ohjaamista ja selkeitä rajoja. Jake hakee kokenutta kotia, joka pärjää sen kanssa arjen haasteissa. Haasteita ovat esimerkiksi ohitustilanteet koska Jake tällä hetkellä räyhää vastaantuleville koirille. Muutoin se kävelee hihnassa nätisti. Jake reagoi nopeasti ja vahvasti asioihin, joten sen omistajan tulisi aina olla askeleen edellä poikaa. Jake purkaa turhautumisensa ja stressireaktionsa herkästi esim.puremalla hihnan poikki. Jake on nykyisessä kodissaan hyvin dominoiva toisia koiria kohtaan ja haluaisi ihmisen jakamattoman huomion. Ihmisiä Jake rakastaakin suurella sydämellä, joten se sopisi parhaiten ainoaksi koiraksi. Mahdollisesti myös nartun kaveriksi mutta toisen uroksen kanssa se ei kotiaan halua jakaa. Kissoja Jaken nykyisessä kodissa ei ole mutta lenkillä se ei kiinnitä niihin erityisempää huomiota, joten todennäköisesti se soveltuu kissalliseen kotiin.

Jake on älykäs koira ja se oppii nopeasti. Nykyinen koti on käynyt sen kanssa pentukurssilla, missä se oppi helposti perusasioita (seuraa, paikka jne.käskyjä). Se osaa myös odottaa ruokaansa käskystä, väistää ja odottaa ovella lupaa mennä ulos. Jakella ei ole mitään erityistä vahtiviettiä eikä haukkuherkkyyttä, joten se sopinee myös kerrostaloon. Olettaen, että kerrostalo on rauhallisella paikalla ja omistajalla kyvyt pärjätä koiran kanssa. Parhaiten Jake sopisi varmasti rivi-tai omakotitaloon koska se todennäköisesti stressaantuu kovasta liikenteestä.

Jake tarvitsee vierelleen osaavan ihmisen, jota se kunnioittaa ja johon se voi luottaa 110%. Poika ei ole sohvaperuna vaan kaipaa tekemistä ja ihmisen kanssa yhdessäoloa. Jake on melko vahvaluonteinen koira mutta toisaalta se kuuntelee ihmistä myös hyvin. Ihmisen huomio ja ruoka ovat sille suuria resursseja, joiden eteen se on valmis tekemään töitä 🙂

Kooltaan Jake on noin 48 cm korkea ja painaa 21 kiloa.

29.9.2014 
Kuulumisia kotihoidosta: Jackson eli Jake on ollut nyt muutaman viikon ainoana koirana kotihoitopaikassa. Hoitopaikassa on sujunut hyvin, Jake osaa olla yksin kotona ja on sopeutunut pienkerrostaloon, missä hoitopaikka on. Lenkit sujuvat mukavasti paitsi toisinaan Jake räyhää vastaantuleville koirille, toisinaan ei. Hoitotoimenpiteet ovat haastavia sen puoleen, etä Jake ei anna kynsiään leikattavan. Muuten poika on hellyydenkipeä ja mukavan rauhallinen.

2.1.2015
Jackson odottelee kotiaan kotihoidossa Suomessa. Olisiko vasta alkanut vuosi se vuosi, jolloin Jake saa ihan oikean omistajan?

16.3.2015
Jackson on varattu omaan kotiin.

5.4.2015
Jacksonin hoitokodista tulikin oma koti. Onnea Jackson ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jacksonin varausasioissa sinua auttaa Maarit Auranen.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.