Päivitetty 07.07.2018

Kodin saanut koira: JAGGERI


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Roxana Deissima)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
28.3.2018
Roxana Deissima on toiminut aktiivisena eläinsuojelijana vuodesta 2007 alkaen. Kaikki alkoi siitä, kun Roxanan kotikulmillaan jo pidempään ruokkima koira joutui dog catchersien, eli paikallisten julmien ja väkivaltaisten rankkureiden, toimesta yhdelle Romanian kunnallisista tarhoista. Roxana lähti hakemaan koiraa takaisin ja näki ensimmäisen kerran kunnallisen tarhan kauheuden, koirien tuskan ja ihmisten julmuuden, eikä paluuta entiseen enää ollut. Roxana muutti kaupunkiasunnosta maalle saadakseen lisää tilaa ja voidakseen auttaa useampaa koiraa. Jaggeri on yksi Roxanan turvaan poimimista koirista.

 

Jaggeri löytyi kaverinsa kanssa pellolta Bukarestin ulkopuolelta joulukuussa 2017. Roxana ruokki sitä ja sai sen turvaan tarhalleen. Jaggerin arvioidaan olevan nyt 2-3-vuotias nuori herra. Se on aktiivinen ja melkoisen leikkisä tapaus. Se tykkää muiden koirien seurasta ja leikkii niiden kanssa mielellään. Ruoan suhteen Jaggeri on kuitenkin tarkkana muiden koirien ollessa lähettyvillä. Se ei ole silloin aggressiivinen, mutta se kaipaa kyllä ruokarauhaa. Vieraiden ihmisten kanssa Jaggeri saattaa alkuun olla hieman varautunut, mutta kunhan se tutustuu, niin se on oikein mutkaton kaveri. Jaggeri viihtyy hyvin ihmisen rapsutettavana. Jaggeri on myös ihmisten kanssa leikkisä ja sitä on helppo käsitellä erilaisissa tilanteissa. Jaggeri haukkuu silloin, jos muut koirat meuhkaavat, joten mahdollisen kerrostalokodin on syytä huomioida tämä. Jaggerin viihtymisestä kissaseurassa ei ole tietoa.

Jaggeri on pienehkö keskikokoinen poika, jolla on korkeutta  40cm ja painoa 12-13kg.

 

Päivitykset

5.7.2018
Hurmuriherra Jaggeri matkaakin hollantilaiseen hoitopaikkaan etsimään omaa kotiaan, joten emme pääse nauttimaan tämän ystävällisen pojan seurasta Suomessa.

 

21.6.2018
Valloittava Jaggeri hurmasi sitä tervehtimään tulleet aktiivimme mutkattomuudellaan, reippaudellaan ja pirteydellään. Se ilahtui saamastaan huomiosta ja kiipesi aktiivimme syliin pötköttelemään. Jaggeri oli kiinnostunut ympäristön hajuista, merkkaili jalkaa nostellen ahkeraan ja palasi taas pian hakemaan rapsutuksia. Jaggeri tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa.

 

27.5.2018
Jaggeri on juuri kastroitu. Tälle tuuheakarvaiselle kaverille on lisätty uusia kuvia.

 

28.3.2018
Jaggeri on aloittanut tänään kodin etsinnän.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jaggeri saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jaggerilla on Suomeen tullessaan mikrosiru ja EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jaggerin yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.