Päivitetty 08.08.2020

Kodin saanut koira: JEMIMA


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot
(päivitetty 17.12.2019)

Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Omalta osaltaan Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Jemima löytyi Romanialaisen tien varrelta kahden muun koiran kanssa. Veera oli ruokkinut koiraporukkaa ja lopulta ne olivat lähteneet seuraamaan Veeran autoa. Nyt Jemima asusteleekin Carpella oletettavan siskonsa Abran kanssa. Jemima on siskoaan ujompi, ja vaikka vieraat kovasti kiinnostavatkin, eikä se aivan uskalla tulla vieraiden luo ja hakee turvaa kopistaan. Tutun Veeran kanssa se on kuitenkin reipas ja iloinen tyttönen ja vierailijoidenkin kanssa se hieman rentoutuu hetken ihmeteltyään. Jemima vaikuttaa muutenkin kovasti siltä, että se haluaisi kovasti uskaltaa enemmän ja lopulta varmasti uteliaisuus veisikin voiton. Tulevan kodin tulisi varautua siihen, että herkkä tyttönen tulee tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä. Jemimalla näyttäisi olevan lievä alapurenta.

Jemimalla on kokoa noin 35-40 cm ja painoa kymmenisen kiloa.

Päivitykset
8.8.2020
Herkkä Jemima on tänään matkustanut kotiin oman perheen luokse. Onnea yhteiseen tulevaisuuteen Jemima ja perhe!

18.3.2020
Suloinen Jemima on tänään varattu omaan kotiin.

16.1.2020
Jemimalle lisätty video ja kuvia. Jemiman sisko Abra lentää Suomeen 18.1. Jemima on tähän saakka asunut tarhalla siskonsa kanssa, joten tämä on Jemimalle iso muutos. Toivottavasti suloinen Jemima huomataan pian ja hän pääsisi omaan kotiin.

17.12.2019
Jemima asustelee edelleen Abran kanssa ja on selkeästi alistuvaisempi näistä kahdesta. Aktiivien vierailun aikana Jemima pysyy hieman etäällä. Ihan aluksi tyttönen vetäytyy kopin taakse, mutta rohkaistuu hetken päästä ja tulee kopin vierelle istumaan ja ihmisiä tarkkailemaan. Jemima on kovasti kiinnostunut ihmisistä ja nameista, mutta ei ihan uskalla kuitenkaan tällä kertaa tulla ottamaan nameja kädestä. Rohkeampi Abra varastaa kaikki Jemiman lähelle heitellyt namit Jemiman nenän edestä. Veera kertoo, että Jemima jännittää käsitellessä ja tulevan perheen tuleekin olla valmis rauhassa harjoittelemaan kosketusta ja hoitotoimenpiteitä.  Veera on käynyt Jemiman kanssa hihnalenkeillä ja tämä on sujunut hyvin. Suloinen pieni Jemima toivoo kotia, jossa hänen annetaan rauhassa sopeutua uuteen elämään ja jossa häntä tuetaan sekä rohkaistaan hänen omaan tahtiinsa.

15.8.2019
Jemima on iloinen pieni koira, jota vierailijat kyllä kiinnostavat, mutta rohkeus ei riitä kovin perusteelliseen tutustumiseen. Jemima uskaltaa tulla hakemaan yhden namin kädestä, mutta muuten se pitää hieman etäisyyttä ja piiloutuu välillä koppinsa taakse hakemaan rohkeutta. Se on kovin kiinnostunut tutustumisen helpottamiseksi annettusta hajurätistä ja hieman mutusteleekin sitä. Veeran mukaan Jemima on tuttujen ihmisten kanssa reippaampi ja pyöriikin yleensä jaloissa. Vierailijoiden siirtyessä pois häkistä, uskaltaa Jemimakin tulla häkin läpi koskettavaksi.

21.5.2019
Suloinen Jemima aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jemima saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jemima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Mari Jokinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.