Päivitetty 15.08.2019

Kotia etsivä koira: JEMIMA


Syntymäaika: 9/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot
21.5.2019

Romaniassa, lähellä Bukarestia sijaitsee Carpen tarha, joka on rakennettu Carpe-yhdistyksen perustajan Carmen Mandescun ja Kulkureiden kanssa yhteistyössä. Carmen Mandescu on pitkäaikainen romanialainen eläinsuojelija, joka halusi rakentaa kunnallisista tappotarhoista poiketen inhimillisemmän koiratarhan kodittomille koirille, joita Romaniassa on joidenkin arvioiden mukaan jopa miljoonia. Omalta osaltaan Carmen Mandescu tekee kaikkensa auttaakseen kulkukoirien tilannetta muuttumaan parempaan suuntaan. Tarhalla työskentelee suomalainen Veera Nuri huolehtien Carpen noin sadan koiran jokapäiväisistä tarpeista. Carpen tarhalta Kulkureiden kautta pääsee jatkuvasti koiria myös Suomeen omaan kotiin.

Jemima löytyi Romanialaisen tien varrelta kahden muun koiran kanssa. Veera oli ruokkinut koiraporukkaa ja lopulta ne olivat lähteneet seuraamaan Veeran autoa. Nyt Jemima asusteleekin Carpella oletettavan siskonsa Abran kanssa. Jemima on siskoaan ujompi, ja vaikka vieraat kovasti kiinnostavatkin, eikä se aivan uskalla tulla vieraiden luo ja hakee turvaa kopistaan. Tutun Veeran kanssa se on kuitenkin reipas ja iloinen pentu ja vierailijoidenkin kanssa se hieman rentoutuu hetken ihmeteltyään. Myöhemmin aktiivien kävellessä häkin ohi, tulee Jemimakin innoissaan aidan taakse tervehtimään, ja se vaikuttaa muutenkin kovasti siltä, että se haluaisi kovasti uskaltaa enemmän ja lopulta varmasti uteliaisuus veisikin voiton. Tulevan kodin tulisi varautua siihen, että herkkä tyttönen tulee tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä. Jemimalla näyttäisi olevan lievä alapurenta.

Tällä hetkellä Jemimalla on kokoa noin 35-40 cm ja painoa kymmenisen kiloa.

 

Päivitykset
15.8.2019
Jemima on iloinen pieni koira, jota vierailijat kyllä kiinnostavat, mutta rohkeus ei riitä kovin perusteelliseen tutustumiseen. Jemima uskaltaa tulla hakemaan yhden namin kädestä, mutta muuten se pitää hieman etäisyyttä ja piiloutuu välillä koppinsa taakse hakemaan rohkeutta. Se on kovin kiinnostunut tutustumisen helpottamiseksi annettusta hajurätistä ja hieman mutusteleekin sitä. Veeran mukaan Jemima on tuttujen ihmisten kanssa reippaampi ja pyöriikin yleensä jaloissa. Vierailijoiden siirtyessä pois häkistä, uskaltaa Jemimakin tulla häkin läpi koskettavaksi.

21.5.2019
Suloinen Jemima aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

___________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jemima saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jemima on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tuuli Katainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa