Päivitetty 29.05.2016

Kodin saanut koira: JINY (Garage-pennut)


Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
ei steriloitu

 

28.3.2016
Asociatia Suflete Dragin tarhalla Sintestin kylässä odottelee moni koira oman kodin löytymistä. Tarhalla on koiria pennuista senioreihin ja pienistä suuriin. Alina Murgu pyrkii säilyttämään tasapainon ja stressitason tarhalla kiitettävänä, mutta tämä ei aina ole helppoa maassa jossa koirien hylkääminen on yhtä tavallista kun Suomessa mämmin myynti pääsiäisenä.

Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen maaliskuussa Romaniaan ja heidän vieraillessa Sintestin tarhalla, he tapasivat myös Garage-pennuiksi kutsun kaksikon johon kuuluu uros, Gary, sekä narttu, Jiny. Näitä kahta on kohdannut sama kohtalo kuin tuhansia muita pentuja Romaniassa, ne ovat syntyneet kodittomiksi koiriksi. Näitä pentuja kuitenkin onnisti sillä ne pääsivät turvaan Sintesin tarhalle, saivat kerätä voimiaan ja valmistautua Kulkurien adoptio-ohjelmaa varten. Nyt pennut ovat siinä pisteessä rokotus-ohjelmassaan, että voivat astua ohjelmaan ja alkaa etsiä sitä omaa kotia.

Gary ja Jiny ovat noin 3 kuukautta vanhoja tällä hetkellä, ja luonteeneroja ei kovin paljon vielä näy. Pennut kasvavat arviolta keskikokoisiksi aikuisiksi, noin 45-55cm, 15-20kg.

Molemmat pennut jännittivät hieman kun heidät otettiin syliin, mutta ne rentoutuivat myös hetken kuluttua. Gary ja Jiny ovat molemmat iloisia ja leikkisiä pentuja jotka odottavat omien perheidensä löytymistä Sintesissä, jossa heidän turvasatama on ”varasto”, jonka jakavat erään kiltin lyhytkarvaisen aikuisen koiran kanssa.

29.5.2016
Jiny löysi oman kotinsa Ranskasta. Onnellista elämää, pikkuinen <3

———————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Jiny tulee Suomeen steriloimatta nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen kastrointia.

Jiny saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jiny on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.
Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jinyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.