Päivitetty 18.07.2017

Kodin saanut koira: JOLLY JUMPER, SUOMESSA (nyk. Jolly)


Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Kauhava)
kastroitu

 

03.07.2014
Anda Murgun Jilavan tarhalla yhdessä häkissä sattui ja tapahtui kokoajan. Tämä hurmaava tyyppi hyppi, pomppi, ääntelehti ja juoksi rallia ympäri häkkiä. Huomiomme kiinnittyikin tähän kaveriin aika nopeasti. Kun kyselimme tarkemmin, kävi ilmi ettei tämän pojan taustoista ollut mitään tietoa. Ilmeisesti poika on vain löytynyt kadulta ja päätynyt näin Andan tarhalle.

Poika oli vielä vailla nimeäkin, joten annoimme tälle iloiselle hyppijälle arvoisensa nimen: Jolly Jumper.

Jolly Jumper on n. vuoden ikäinen uros, jolla virtaa riittää. Tyyppi on äärettömän sosiaalinen ja onnellinen, kun joku tulee häkkiin käymään. Häkin korkeat aidat tuskin riittävät pidättelemään tämän herra hyppykepin riemua, kun ihmisseuraa astuu sisään. Jolly Jumper on todella energinen ja vilkas kaveri, poika on tällä hetkellä hyvin hoikassa kunnossa, mutta rakenteeltaankaan tämä nuori poika ei ole mikään maailman massaikkain malli. Jolly Jumper on vielä toistaiseksi kastroimaton, mutta kastrointi suoritetaan ennen Suomeen saapumista.

Jolly Jumperin häkissä on seurana useita muita koiria ja poika onkin hyvin leikkisä ja sosiaalinen myös koirakavereiden kanssa. Kissojen kanssa Jolly Jumperia ei ole testattu. Osa pojan vauhdikkuudesta on varmasti vielä nuoruuden intoa ja virikkeettömän häkkielämän aiheuttamaa turhaumaa, mutta tätä kaveria katsellessa hengästyi melkein itsekin. Huolimatta ylitsepursuavasta energiasta, Jolly Jumper on lempeä, iloinen ja reipas kaveri, jolla ei ole mitään ongelmia tutustua ihan vieraisiinkaan ihmisiin, kaikki saavat ansaitsemansa pusut ja hypyt syliin varmasti.

Jolly Jumper kaipaa nyt itselleen omaa, ehdottoman aktiivista kotia. Jolly Jumperin kotikoiran taidot vaativat vielä varmasti hiomista, remmilenkkeily rauhallisesti voi olla vielä pitkän tien päässä. Aktivointiin tulee panostaa tällaisen energiapommin kanssa täydellä sitoutumisella, jotta räiskähtelevä energia ei ohjaannu vääriin asioihin. Kun motivaatio ja sitoutuminen ovat kohdallaan, saa tästä hurjapäästä varmasti elinikäisen lenkkikaverin, pallonnoutajan ja hyppykaverin.

Jolly Jumper on kooltaan noin 65 senttiä ja se painaa noin 30-35 kiloa.

12.02.2015
Jolly Jumper tavattiin Kulkureiden aktiivien toimesta lokakuussa 2014 Suflete Dragin tarhalla. Sää oli surkea ja se tuntui vaikuttavan tämän aktiivisen kaverin mielialaan. Namien avulla Jolly Jumper saatiin kuitenkin reipastumaan ja ottamaan kontaktia vieraisiin. Jolly Jumper on edelleen nimensä veroinen reipas ja aktiivinen hyppijä, jolle on edelleen haussa aktiivinen koti.

11.05.2015
Jolly Jumperiin päästiin taas tutustumaan lisää Kulkurien aktiivien reissuilla maalis- ja toukokuussa. Koska sää oli nyt parempi, oli vastassa hieman erilainen Jolly Jumper. Tässä kaverissa on virtaa. Jolly Jumper hyppii, häslää ja haukkuu häkissä ja tekee kaikkensa saadakseen ihmisen huomion. Siksi onkin hieman ristiriitaista, että Jolly Jumper säpsähtelee nopeita liikkeitä ja hieman jännittää vieraita. Jolly Jumper kuitenkin jännityksestä huolimatta hakeutuu ihmisen läheisyyteen ja osaa jopa hetkeksi rauhoittua. Keskittymiskyky tällä kaverilla ei ole maailman paras ja siksi Jolly Jumperille haetaankin ehdottoman sitoutunutta ja aktiivista kotia, jossa jaksetaan paneutua energisen koiran tekemisen tarpeeseen, sekä rauhoittumisen ja keskittymisen opetteluun.

08.08.2015 – 3.12.2015
Kulkureiden aktiivien heinäkuun matka on nyt tehty ja Suflete Dragin Jilavan tarhalla tavattiin reipas ja energinen Jolly Jumper. Aktiivien mukaan ensimmäiset kymmenen minuuttia Jolly Jumper meinasi poksahtaa onnesta sen saadessa ihmisseuraa. Tämän jälkeen meno hieman rauhoittui, mutta koska häkissä on muitakin energisiä koiria, ruokkii vauhdikas käytös toistaan ja meininki oli kokoajan melko vauhdikas.

Jolly Jumper on ystävällinen, rohkea ja reipas, sekä todella aktiivinen. Uudessa kodissa tulisikin olla kokemusta aktiivisista ja energisistä koirista, jotta ymmärretään riittävän aktivoinnin tarpeellisuus. Jolly Jumper on odottanut kotiaan jo pitkään, eiköhän olisi jo aika tämän reippaan kaverinkin päästä oman ihmisensä luokse?

26.1.2016
Upeat silmät ja upean luonteen omaava, komea Jolly Jumper on edelleen vailla omaa kotiaan. On vaikea uskoa, että kukaan ei halua tätä sympaattista, energistä ja iloista koiraa. Jolly Jumper on paitsi aivan mahdottoman positiivinen koira, se nauttii myös hellyydestä ja kosketuksesta. Jilavan tarhan sulkemisen myötä Jolly Jumper on siirtynyt asuttamaan Sintestin tarhaa. Siellä se on häkkinsä pomo ja se luovutetaankin ainostaan koirakokeneeseen perheeseen. Lisätty myös pari kuvaa.

21.3.2016 – 21.4.2016
Romaniassa kevät on jo pitkällä ja talvi on verottanut koiria niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Jolly Jumper ei ole antanut talven nujertaa itseään, vaan pysynyt yhtä iloisena ja hyväntuulisena, kuin aina. Edelleenkin se jaksaa pomppia mahdottoman korkealle, mikä on edesauttanut huomattavasti sen lihaskunnon ylläpitämisessä pienessä häkissä. Se on kiinnostunut ihmisistä ja tulee moikkaamaan, mutta vähäiset ihmiskontaktit ovat aikaansaaneet sen, että se hiukan väistää. Se on kuitenkin erittäin kiinnostunut ihmisistä. Nykyisten häkkikavereidensa kanssa se tulee oikein hyvin toimeen. Jolly Jumper on aktiivinen koira, joka aikuistumisensa myötä on saanut hiukan jo massaakin ympärilleen.

Lisätty myös kuvia ja videota.

10.5.2016
Voi kunpa pian Jolly Jumper löytäisi oman kotinsa, sillä ihana ja iloinen koirapoika on odottanut tarhalla kohtuuttoman kauan. Toukokuun aktiivireissulla treffattiin myös Jolly Jumper. Aikuistuminen alkanee tehdä tehtävänsä, sillä se oli nyt rauhallisempi kuin ennen. Se ei enää pompi niin paljon, mutta hääräilee kyllä lähellä ja pyytää huomiota. Vierailuaikana satoi rankasti monta päivää putkeen ja mutaa kertyi tarhoille. Jolly Jumperissa lienee ripaus hienohelmaa, sillä se ei selvästikään tykkää mudassa kävelystä. Jolly Jumper on kelistä huolimatta edelleen kiltti ja sosiaalinen, eikä sillä ole ongelmia kenenkään kanssa.

Lisätty myös kuvia mutaiselta Sintestiltä usean päivän rankkasateen seurauksena.

17.7.2016
Tarhaelämä alkaa näkyä nuoressa, aktiivisessa koirassa, jonka luonnollinen tapa olla ja elää on liikkuminen. Jolly Jumper on tavatessa energinen ja levoton, se menee häkkiä edestakaisin ja räyhää viereisen häkin koirien kanssa. Ihmistä kohtaa sen on edelleen todella sosiaalinen ja rakastava ja se tuleekin heti moikkaamaan ja antaa käsitellä itseään moitteetta. Se on edelleen ehkä vähän rauhoittunut, mutta toisaalta vierailupäivänä oli melko kuuma päivä. Jolly Jumper on melko dominoiva häkin muita koiria kohtaan. Se yski jonkun verran ja oli hoikassa kunnossa. Alina seuraa sen vointia ja vie sen tarvittaessa lääkärille.

Lisätty pari kuvaa. 

13.11.2016
Kulkurien aktiiveilla on marraskuiselta reissultaan surullista kerrottavaa. Jolly Jumper ei enää ole niinkään Jolly Jumper, sillä rankat elinolosuhteet, vähäiset virikkeet ja stressaava elinympäristö ovat sammuttaneet pojan elämänilon ja se räyhää naapureilleen sekä ravaa häkissään edestakaisin. Perusluonteeltaan poika on varmasti samanlainen ilopilleri kuin aina ennenkin, mutta se tulee tarvitsemaan ymmärtävää ja koirakokenutta kotia. Se tulee varmasti palkitsemaan omistajansa moninkertaisesti ihmisläheisellä ja iloisella perusluonteellaan. Ihmistä kohtaan Jolly Jumper ei ole millään muotoa aggressiivinen ja se on edelleen komea koira, jonka omistaminen olisi kunnia.

Lisätty pari kuvaa marraskuulta.

14.2.2017
Ystävänpäivän kunniaksi Jolly Jumper sai paikan koneesta, joka lennättää sen Suomeen kotihoitoon. Jolly Jumper tulee vaatimaan aikaa ja kärsivällisyyttä sopeutuakseen, mutta sen ihmisrakas luonne löytyy varmasti vielä kovia kokeneen kuoren alta.

23.2.2017
Jolly Jumper saapui tänään Suomeen kotihoitoon.

27.2.2017
Jolly Jumper on nyt ollut hoitopaikassaan noin viikon. Kun koira on viettänyt koko nuoren ikänsä pienessä häkissä, eivät ihmeteltävät lopu ihan ihan heti. Näinä muutamana päivänä Jolly Jumper on ehtinyt jo opetella sisäsiisteyttä, yksinoloa ja hihnakävelyä. Ja mikä huikeinta, muutamaa vahinkolirua lukuunottamatta siltä onnistuu ne kaikki. Se on huomattavasti rennompi ulkona, mutta alkaa kuitenkin jo aavistuksen rentoutua sisätiloissakin. Vielä sen silmissä asuu nuoreksi koiraksi liian paljon kokeneen koiran katse, mutta pikkuhiljaa sen silmiin hiipinee riemu ja ilo. Näistä ollaankin saatu jo pientä esimakua, kun Jolly Jumper on leikkinyt hoitopaikan kahden koiran kanssa. Toistaiseksi se on ollut hipihiljaa, eikä ole haukkunut, mutta tämän asiaintilan jatkumisesta ei voida antaa takeita. Kaikkinensa Jolly Jumper on hyväntuulinen ja leikkisä, vielä ujo poika, joka tulee tarvitsemaan hurjan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja rakkautta, mutta se tulee varmasti palkitsemaan omistajansa jokaikisen päivän jokaikinen hetki.

Lisätty muutama kuva kotihoidosta.

12.3.2017
Aikaa on kulunut jälleen ja Jolly Jumper jatkaa sopeutumistaan. Lenkillä se kulkee rentona, vaikkakin rekat vähän jännittävät. Ollessaan yksin (muiden koirien kanssa) kotona, se lukee muutaman kirjan siten, että irrottaa niistä kaikki sivut, joten se tulee tarvitsemaan paljon aktivointia ja virikkeistämistä pysyäkseen onnellisena. Pikkuhiljaa sen pehmeä puoli alkaa löytyä uudestaan ja varovasti se nauttii rapsutuksista, joita kotihoitopaikassa on tarjolla yllin kyllin. Jollysta on sukeutumassa elämäniloinen ja rakastava koira, joka osaisi arvostaa kaverinaan narttukoiraa ja joka tarvitsee omaa tilaa ja aikaa ottaa edistysaskeleita omaan tahtiinsa. Ensimmäiseksi koiraksi Jolly Jumperista ei ole. Se ei edelleenkään ole lainkaan haukkunut, vaikka sen koirakaverit ovat kovia juttelemaan koväänisesti.

Lisätty video ja kuvia.

25.3.2017
Jolly Jumper, tuttavallisemmin Jolly, jatkaa opiskelujaan suomalaisen koiran arjesta. Se on nopea oppimaan ja piilossa ollut veitikka siinä alkaa heräilemään. Se alkaa olemaan myös melkoinen hellyskone, kun sille päälle sattuu. Aika ihana koira siis.

Lisätty video.

7.4.2017
Jolly on erityisherkkä, mikä tulevan kodin tulee huomioida ja miettiä, onko valmis sellaisen koiran omistajaksi. Siis sellaisen, jolta lähtee jalat alta, kun sitä kehutaan ja ehkä vielä rapsutellaankin. Kun se kohtaa jotakin jännittävää tai uutta, se ei katso tarpeelliseksi rähjätä, vaan katsoo ihmistä ja kysyy tältä, miten tähän kyseiseen asiaan tulisi suhtautua. Älykkyytensä ja huomiomotivoituneisuutensa ansiosta siitä tulee paitsi kelpo lemmikki, niin myös oiva harrastuskoira.

17.5.2017
Komistus senkun jatkaa komistumistaan. Siitä tulee myös joka päivä hiukan ihanampi, jos mahdollista. Noin kuukausi sitten uloslähtemisen yhteydessä Jolly nousi makuulta ja sen jälkeen painui takas maahan ja oli muutaman minuutin poissaoleva ja väsähtänyt. Koira tutkittiin, siitä otettiin verikokeita ja lääkäri kuunteli sen keuhkot ja sydämen, eikä selittävää tekijää löydetty. Tämän jälkeen Jolly on kuitenkin ollut täysin oireeton, joten voinemme turvallisesti olettaa tapahtuman olleen ainutkertainen. Jolly on edelleen iloinen ja hyväntuulinen pojankoltiainen, jolle jokainen tsänssi on mahdollisuus.

Lisätty videoita.

8.7.2017
Jolly on varattu omaan kotiin.

18.7.2017
Jollyn kotihoitopaikasta tuli se oma koti. Paremmin ei olisi Jollylle ja perheelle voinut käydä. Onnea matkaanne!

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jolly Jumper saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jolly Jumper on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jolly Jumperin yhteyshenkilö on Maarit Auranen

Jolly Jumperin tanssit:

Jolly Jumper nautiskelee joutenolosta:

Jolly Jumper nauttii kotihoidossa:

Marraskuu 2016

Jolly Jumper Suflete Dragin tarhalla 07/15

 

Jolly Jumper Suflete Dragin tarhalla 03/15

 

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.