Päivitetty 18.09.2017

Kodin saanut koira: JONES


Syntymäaika: 12/2014
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
kastroidaan

 

05.06.2015
Toisinaan Romaniassa, jossa katukoiria on hurjat määrät, ei tarhan pitäjä muista koiran taustaa. Tällainen on Jackon, Jillyn ja Jonesin tarinan alku. Nuoret pennut on löydetty jostakin jokin aika sitten ja ovat päätyneet Anda ja Alina Murgun yhdistyksen Suflete Dragin Jilavan tarhalle turvaan.

Jacko, Jilly ja Jones ovat oletettavasti samasta pentueesta. Jacko ja Jones ovat uroksia, Jilly on narttu.  Aikuiskokoa on vaikea arvioida, kun vanhemmista ei ole mitään tietoa, mutta arvio on että keskikokoista 40-45 cm ja 15 kiloista suuremmiksi eivät kasvaisi. Kaikki pennut ovat reippaita ja sosiaalisia. Tulevat muiden pentujen kanssa hienosti toimeen. Ihmisten kanssa tutustuvat reippaasti.

Luonteeltaan kolmikko on suhteellisen rauhallinen, duracell-pupua tai päällepäsmäriä ei tähän sekoitukseen ole livahtanut. Jones on myös pentueen suurin kaveri, joka heilutteli iloisesti häntää syliin otettaessa. Nuori Jones on vielä vähän ujo. Ennen häkkiin menoa se oli innoissaan, mutta kun aktiivit astuivat häkkiin yritti Jones aluksi piiloutua. Tutun ihmisen sylissä Jones kuitenkin nautti rapsutuksista, eikä sen jälkeen enää yrittänyt piiloutua.

15.08.2015
Sympaattinen ja kiltti Jones odottelee edelleen omaa kotiaan Jilavan tarhalla. Se elelee samassa häkissä useamman koiran kanssa ja tulee hienosti kaikkien kanssa toimeen. Kulkurien aktiivien vieraillessa tarhalla syyskuussa kävi heti selväksi, että Jones on reipastunut todella paljon. Hetken kauempaa katseltuaan se tuli iloisesti tutustumaan uusiin vieraisiin rapsutuksien toivossa. Jones on iloinen ja leikkisä nuori mies, joka tykkäisi varmasti pitkistä lenkeistä ja muista aktiviteeteista.
Jonesilla on lievää, likaisesta ympäristöstä ja stressistä johtuvaa iho-ongelmaa, mutta sitä lääkitään eikä se haittaa Jonesia lainkaan.

Missä olisi Jonesin oma ihminen, joka näkisi sen tavallisen ulkokuoren takana piileskelevän lempeän ja ystävällisen persoonan?

29.11.2015
Adoptio-ohjelmamme on täynnä oikeita aarteita. Jones on juuri tällainen ja jostain syystä se odottaa edelleen omaa kotiaan. Huolimatta tarhalla vietetystä lapsuudesta Jones on edelleen puhdasta kultaa. Se on iloinen ja sosiaalinen ja suhtautuu ihan kaikkiin suurella lämmöllä. Usein nuoret energiset koirat turhautuvat häkkielämään ja purkavat turhautumistaan ei-toivotuin keinoin. Mutta ei Jones. Se touhottaa iloisesti häkissään ja vaikuttaa olevan tyytyväinen edes siitä vähästä, mikä sille on annettu. Se ei hauku, eikä riehu tai ärsytä häkkikavereitaan. Jones vain on, oma mahtava itsensä ja odottaa uskollisesti että joku sen vihdoin huomaisi.

3.2.2016
Jones on muuttanut Sintestin uudelle tarhalle yhdessä häkkikavereidensa kanssa. Ehkä maisemanvaihdos ja vilkkaampi uusi tarha ovat tehneet tehtävänsä, sillä Jones oli tammikuussa huomattavasti reippaampi kuin aiemmin. Se tuli todella innokkaasti tapaamaan häkkiinsä ilmestyviä vieraita ihmisiä. Pientä ujostelua oli edelleen havaittavissa, mutta Jones antoi hienosti rapsutella itseään. Nameista se oli kovin hullaantunut ja luultavasti sitä onkin tulevaisuudessa helppo kouluttaa namien avulla. Jones on edelleen kaikin puolin upea, tasapainoinen ja iloinen nuori koira. Se tulee hienosti toimeen kaikkien häkkikavereidensa kanssa eikä hermostu, vaikka toiset pojat välillä innostuvatkin liikaa.

Jones on nyt noin 50-55 cm korkea ja painaa noin 20-25 kiloa.

Lisätty Jonesista myös video tammikuulta.

22.3.2016
On todellinen ihme, että Jones edelleen odottelee Romaniassa sitä omaa kotiaan. Se on aivan mahtava iloinen ja touhukas nuori mies, josta olisi varmasti kaveriksi vaikka minkälaiseen harrastamiseen. Jones oli jälleen maaliskuussa sen tavatessamme reipastunut. Se otti vieraat innokkaasti vastaan ja vaikka sitä selvästi vielä vähän jännittikin kun uusi ihminen tuli rapsuttelemaan, jäi Jones nauttimaan saamastaan huomiosta. Kun rapsutukset loppuivat Jones yritti kovasti haastaa ihmisiä leikkimään. Sintestin tarhaa ylläpitävä Alina kertoikin, että Jones on aina todella leikkisä ja hassutteleva kaveri. Jones tulee edelleen hienosti muiden koirien kanssa toimeen.

13.5.2016
Jones odottelee edelleen tarhalla omaa kotiaan. Sen kultainen luonne ei ole muuttunut miksikään, vaan se tulee edelleen heti iloisesti tervehtimään häkkiinsä tulevia vieraita. Rapsutukset ja namit ovat kovasti Jonesin mieleen ja se pyöriikin niiden toivossa ihmisten jaloissa. Ihmisten seura saa pojan innostumaan niin, että sitä alkaa leikittää. Se yrittää kutsua myös ihmisiä leikkiin. Missä olisi tämän kiltin ja suloisen pojan ikioma koti, jota se on odotellut jo aivan liian pitkään?

13.7.2016
Jones on etsinyt omaa kotiaan sivuillamme jo yli vuoden. Se on käsittämätöntä kun miettii, minkälainen upea poika se onkaan. Odottelusta huolimatta Jones on edelleen ihana itsensä. Se hääräilee ja touhuilee iloisesti ympäriinsä olematta kuitenkaan liian energinen. Se tulee hienosti toimeen kaikkien koirien kanssa ja ottaa vieraatkin ihmiset vastaan suurella ilolla. Rapsutukset ovat sen mielestä ihan parasta. Jones ei tarhalla hauku juuri lainkaan. Se onkin kaikin puolin tasapainoisen ja iloisen oloinen kaveri, joka sopisi varmasti monenlaiseen kotiin.

22.11.2016
Jones oli jälleen aktiivejamme vastassa Sintestin tarhalla marraskuussa. Sen häkkikaverit ovat hiljalleen vaihtuneet, mutta suloinen Jones viettää edelleen päivänsä pienessä häkissä. Kun vieraiden tulo saa koirat innostumaan Jones väistää kohteliaasti riehakkaampia asuinkumppaneitaan. Se odottelee sivummalla silminnähden iloisena ihmisvieraista. Kun vieraat keskittävät huomionsa Jonesiin sen on ratketa onnesta. Sen häntä alkaa vispata ja se yrittää pyytää vieraita leikkiin. Vaikka sen ihmiskontaktit ovat vähäisiä Jones on äärimmäisen ihmisrakas. Kun se saa mahdollisuuden se painautuu ihmistä vasten ja jää siihen tyytyväisenä nauttimaan saamastaan huomiosta.

27.2.2017
Miksi kukaan ei huomaa mustaa koiraa? Sitä pohtivat aktiivimme aina, kun jälleen kerran tapaavat Sintestissä odottavan Jonesin. Se on viettänyt koko elämänsä häkissä, odottaen jo huimat kaksi vuotta sitä omaa ihmistään joka vihdoin katsoisi sen tavallista ulkonäköä pidemmälle. Se on elänyt läpi hyytävän ja lumisen talven ja silti jälleen helmikuussa se otti aktiivimme vastaan samalla innolla ja rakkaudella kuin aina ennenkin. Energisen nuoren miehen innolla Jones loikkii ympäri häkkiä ja käy aina välillä varovasti hyppäämässä myös ihmisiä vasten. Nameja ja rapsutuksia se rakastaa edelleen ja onkin niiden avulla helposti motivoitavissa. Saadessaan ihmisen lähelleen Jones uppoutuu nauttimaan huomiosta ja moiskauttaa aina välillä märän suukon kiitoksena ihmiselle. Koko vierailun ajan Jonesin häntä heiluu ja sen naamalla on onnellinen hymy. Se onkin sellainen yltiöpositiivinen ja ystävällinen nuorukainen. Tarhalla Jones tulee hienosti toimeen isossa koiraporukassa, se ei juurikaan hauku ja on muutenkin kaikin puolin tasapainoisen oloinen sosiaalinen poika.

5.9.2017
Upean ja herttaisen Jonesin koko nuoren elämän odotus on vihdoin päättynyt, sillä sen oma perhe on löytynyt. Niinpä se on tänään varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen, johon se pääsee pian vihdoin nauttimaan kotikoiran elämästä.

18.9.2017
Jonesin pitkä matka kotiin on päättynyt viikonloppuna, kun se on lentänyt ikioman perheensä luokse Suomeen. Onnea Jonesille ja koko perheelle!

_________________________________________________________________________________

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jones saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jones on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Video Jonesista Jilavan tarhalta 07/15

Kuvat aukeavat klikkaamalla isommiksi.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.