Päivitetty 30.09.2016

Kodin saanut koira: JUMPITA


Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
steriloitu

 

13.8.2016
Jumpita on melko tavallisen näköinen koira. Mustavalkoinen, perusturre, jonka kaltaisia elää koiratarhoilla lukemattomia määriä. Liian usein nämä koirat jäävät kauniimpien lajitovereidensa varjoon eivätkä juuri kiinnitä ihmisten huomiota. Jumpitan tilanne oli kuitenkin toinen ja hetki sitten sille ilmaantui kotiehdokas. Hetki sitten joku näki, kuinka sympaattinen tyttö löytyi tämän tavallisen ulkokuoren alta. Valitettavasti kodissa tapahtuneiden muutosten vuoksi, Jumpitan adoptio peruuntui ennen kuin se ehti päästä pois tarhalta. Niinpä Jumpita odottaa edelleen omaa kotiaan Romaniassa, Rosiorin kaupungin kunnallisella koiratarhalla. Olot tarhalla ovat hyvin alkeelliset. Kulkurien aktiivit vierailivat Rosiorissa heinäkuussa 2016 yhdessä paikallisen eläinsuojelija Cornelia Stanin kanssa. Tällöin he tapasivat ensi kerran myös Jumpitan, joka saakin olla yksi niistä onnekkaista koirista, joka aloittaa kodinetsinnän osana yhdistyksen adoptio-ohjelmaa.

Jumpitan tavanneet kertovat neidin olevan nuoren koiran tavoin leikkisän. Ihmisiä kohtaan se on ystävällinen ja mikäli jokin asia jännittää, hakee se turvaa ihmisestä. Tarhalla Jumpita elää ketjun päässä koppiin kiinnitettynä. Toisiin koiriin neiti suhtautuu ystävällisesti ja haluaisi kovasti painia muiden kanssa. Muutoin Jumpita on vaatimaton tyttönen joka ei juurikaan hauku, vaikka ympärillä käy välillä kovakin melu. Jumpitalla on korkeutta noin 45cm ja painoa noin 12kg.

14.8.2016
Lisätty kuvia.

30.9.2016
Onnekas Jumpita on tänään lentänyt omaan kotiinsa Saksaan.

——————————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jumpita saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jumpita on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.