Päivitetty 05.01.2021

Kodin saanut koira: JUSTINA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

 

HUOM. Tutustuthan huolellisesti koiran tietoihin ja adoptioprosessiin ennen yhteydenottoa.

 

Perustiedot ja tausta
1.12.2020

M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. M.G. Rescue valmistelee omaa tarhaa Bukarestin lähistölle, noin 30 km kaupungista. Valmistuttuaan se tarjoaa suojaa noin 80 koiralle sekä muille eläimille.

Justina tuotiin tarhalle kahden pienen pentunsa kanssa. Pentujen Sannin ja Jamien kodit ovat jo löytyneet Suomesta.

Justina on ihmisläheinen, mutkaton ja nauttii rapsutuksista. Justina jää mielellään ihmisen viereen ja on luottavainen. Luultavasti Justinalla on ollut koti ennen, vaikk varmuudella emme voi tätä sanoa. Justina antaa käsitellä hienosti ja tulee toisten koirien kanssa toimeen, mutta pärjäisi myös ainoana koirana.

Justina on syönyt itsensä aikansa kuluksi pullevaksi, parisen kiloa kevyempänä olisi ihannepainossaan. Lisäksi se räksyttää, koska seisoo tarhalla päivät pitkät tekemättä yhtään mitään. Kodin tulee huomioida, että se saattaa siis räksyttää kotonaankin, kun keksii siihen mielestään riittävän syyn. Stressitason kasvaessa liian korkeaksi Justina voi myös olla ärtyisä.

Justina on väritykseltään ruskea, vaaleampi rintakehä.
Justina on 45 senttiä korkea ja painoa on 15 kiloa.

Justina etsii omaa rakastavaa koria, jossa tarjotaan riittävästi koiramaista puuhaa, huolehditaan riittävästä liikunnasta ja painonhallinnasta. Justina on koira, joka tarvitsee tilaa ja rauhallisen ympäristön, eli koira ei sovi kerrostaloon.

Päivitykset

5.1.2021

Justina hurmasi itselleen ikioman kodin. Onnea koti ja Justina yhteiseen seikkailuun!

12.12.2020

Justina saapui Suomeen kotihoitajalle ja etsii täältä käsin omaa kotia, jossa tarjolla koiramaista menoa, puuhaa ja paikka sohvalla.

1.12.2020

Justina saa elämänsä tilaisuuden ja saapuu Suomeen kotihoitoon 12.12.2020 etsimään ikiomaa kotia.

16.1.2020
Justina vaikuttaa aika itsenäiseltä koiralta. Vapaana pihalla ollessaan huitelee menemään hajujen ja toisten koirien kanssa (mm. Bolle ja Chipy), pitkään aikaan aktiivit eivät juurikaan kiinnosta, vapaus viehättää enemmän. Lopussa hoksaa aktiivien namit ja kiinnostus nousee sata asetta. Sitten viihtyy luona, antaa rapsutella ja on aivan ok. Chipyn kanssa pientä nokkapokkaa, mutta tilanne ei eskaloidu rähinäksi.

20.9. 2019
Justina asustaa samassa paddockissa Lord Bollen kanssa, jossa tuntuu olevan vähän liian vähän tilaa näille kahdelle. Justina on hyvin kiihtynyt, kun aktiivimme menee paddockiin ja hyppii ja pomppii innoissaan. Justina on luottavainen ja antaa ottaa kiinni nätisti. Tulee hyvin juttuun ison, nuoren Bollen kanssa. Rauhoittuu vihdoin, pyrkii ulos ovesta heti, kun se avataan.

2.7. 2019
Justinan varaus peruuntui ESBL-positiivisuuden vuoksi.

13.6.2019
Justina-mamma sai loistavia uutisia! Justina on varattu omaan kotiin.

10.3. 2019
Justina liittyi kotia etsivien koirien laumaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
______________________________________________________________________________
Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Justina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Justinan yhteyshenkilö on Mari Tammenkoski


 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.