Päivitetty 30.10.2019

Kotia etsivä koira: JUSTINA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
steriloitu

Perustiedot ja tausta

10.3. 2019

M. G. Rescue on romanialaisen eläinlääkäri ja -suojelijan Mihai Grigorien perustama taho, jonka huostassa on useita erilaisia eläimiä. Mihai on toiminut kodittomien eläinten kanssa pitkään ja tehnyt yhteistyötä Kulkureille tuttujen tahojen, kuten OneVetin, Carmen Mandescun ja Alina Murgun kanssa. Kulkurit ovat jo pidempään auttaneet Mihaita koirien adoptioiden saralla, mutta vuonna 2017 yhteistyö laajeni myös sterilointeihin. M.G. Rescue valmistelee omaa tarhaa Bukarestin lähistölle, noin 30 km kaupungista. Valmistuttuaan se tarjoaa suojaa noin 80 koiralle sekä muille eläimille. Yhteistökumppaneinaan Mihailla on Kulkureiden ohella saksalainen Helping Paws ja ruotsalainen ryhmä Romanian Heart.

Justina on Sannin (https://kulkurit.fi/sanni/) ja Jamien (https://kulkurit.fi/jamie/) emo. Se oli hylätty pentujensa kanssa tarhalle, kun pennut olivat jo syntyneet. Justina on väritykseltään ruskea, vaaleampi rintakehä.
Justina-mammalle on ruoka maistunut, sillä se on syönyt itsensä aikansa kuluksi pullevaksi, parisen kiloa kevyempänä olisi ihannepainossaan. Lisäksi se räksyttää, koska seisoo tarhalla päivät pitkät tekemättä yhtään mitään. Kodin tulee huomioida, että se saattaa siis räksyttää kotonaankin, kun keksii siihen mielestään riittävän syyn. Jonkun verran varmasti vähenee, kun on muutakin tekemistä, kuin syöminen ja paikallaan seisominen. Aktiviteetteja on siis syytä tarjota riittävästi. Justina on ihmisläheinen ja mutkaton, tulee suoraan luokse ilman sen kummempia kaarroksia ja haisteluita ja nauttii rapsutuksista. Se jää mielellään viereen ja on luottavainen. Luultavasti tällä on ollut koti ennen, sen oloinen. Se antaa käsitellä hienosti ja tulee toisten koirien kanssa toimeen, mutta pärjäisi myös ainoana koirana. Stressitason kasvaessa liian korkeaksi, voi olla ärtyisä. Suosittelemme, että  helppoudestaan huolimatta Justina tulee tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi tilaa ja aikaa mutustella päivän tapahtumia ja laskea stressitasoaan.

Justina on 45 senttiä korkea ja painoa on 15 kiloa.

Päivitykset

30.10. 2019

Justina asustaa samassa paddockissa Lord Bollen kanssa, jossa tuntuu olevan vähän liian vähän tilaa näille kahdelle. Justina on hyvin kiihtynyt, kun aktiivimme menee paddockiin ja hyppii ja pomppii innoissaan. Tosi vaikea kuvattava, myös puolittain sylitettynä. Luottavainen, antaa ottaa kiinni nätisti. Tulee hyvin juttuun ison, nuoren Bollen kanssa. Rauhoittuu vihdoin, pyrkii ulos ovesta heti, kun se avataan.

2.7. 2019

Justina joutuikin palaamaan takaisin kotia etsivien koirien laumaan. Toivottavasti uusi koti löytyy pian!

13.5 2019

Justina-mamma sai loistavia uutisia! Uusi koti odottaa Helsingissä, ja sen tulevat uudet omistajat lupailivat,että se saattaisi päästä tapaamaan Suomessa jo asuvia pentujaan Sannia ja Jamieta.

10.3. 2019

Justina liittyi kotia etsivien koirien laumaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Justina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Justina-mamin yhteyshenkilönä on Antti Silvola.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.