Päivitetty 21.04.2015

KADULTA KOTIIN – tarinoita joita rescue-koirat kertoisivat


“Saving a dog won´t change the world. But for that dog, the world changes forever.”

Microsoft Word - kirjatiedote_rescueyhdistyksille.docx

KADULTA KOTIIN – tarinoita joita rescue-koirat kertoisivat. Kirjoittanut Tanja Lupari.

Rescue-koirilla olisi varmasti monia tarinoita kerrottavanaan, jos vain ymmärtäisimme niiden kielen. Joskus myös koiran läheisin, omistaja, voi olla tämän tarinan tulkkina ja sanansaattajana.

Tanja Luparin kirjaprojektissa valokuvat ja sanat nivoutuvat koiran ja omistajan yhteiseksi tarinaksi; ajatuksia herättäväksi, viihdyttäväksi, koskettavaksikin. Mitä koiran menneisyydestä tiedetään, miksi se oli päätynyt koiratarhalle? Miten koira ja omistaja löysivät toisensa? Miten yhteinen elämä alkoi ja mitä se on tuonut tullessaan? Mikä tekee juuri tästä koirasta niin rakkaan?

Kirjan tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta rescue-koiratoiminnasta ja sen taustalla vaikuttavista tekijöitä – puolueettomasti, ilman ylimääräisiä alleviivauksia tai korostuksia – ja tämä avulla kenties poistaa aiheeseen liittyviä väärinkäsityksiä ja ennakkoluuloja.

Etsin nyt kirjaa varten kameraa pelkäämättömiä koira-omistaja-pareja, mielellään myös eri rescue-järjestöjen edustajia koirineen, kertomaan omaa tarinaansa. Haastattelut ja kuvaukset tehdään kevään/kesän 2015 aikana.

Tavoitteenani on julkaista kirja lokakuussa 2015, kansainvälisen eläintenpäivän kunniaksi.

Kirjan toimittaja & valokuvaaja:
Tanja Lupari on 35-vuotias freelancer toimittaja-valokuvaaja Helsingistä. Hänen perheeseensä kuuluu aviopuolison lisäksi myös kaksi virolaista rescue-koiraa, Lyyti & Lemmy.

Kirjan visuaalinen ilme ja taitto:
Kirjan visuaalisesta ilmeestä ja taitosta vastaa muun muassa Voima-lehden graafikkona ja Into  Kustannukselle työskentelevä graafinen suunnittelija & kuvittaja Ninni Kairisalo.

Lisätietoja:
Toimittaja & valokuvaaja Tanja Lupari, p. 050-5717 667, tanja.lupari(at)gmail.com

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.